نشان تجارت - واتس اپ اعلام کرده همزمان با فرا رسیدن سال جدید میلادی خدماترسانی به میلیونها گوشی تلفن همراه را متوقف میکند و کاربران آنها دیگر به این پیام رسان دسترسی ندارند. بنابر گزارش نشریه سان بریتانیا، بسته بهروز رسانی جدید سبب خواهد شد که این پیامرسان دیگر روی نسخههای قدیمی اندروید و اپل کار نکند.
در واقع این اپلیکیشن از روز اول ژانویه سال آینده یعنی۱۲ دی دیگر روی تلفنهای هوشمند قدیمی کار نخواهد کرد. این اپلیکیشن در کشورمان حدود ۴۸ میلیون کاربر دارد،
چه مدل گوشیهایی واتس اپ نخواهند داشت؟
یورو نیوز در گزارشی نوشته گوشیهایی که سیستم عامل آنها در مدل اندروید کمتر از ۰۳/۴ و در اپل کمتر از آی او اس ۹ باشد دیگر نمیتوانند از پیام رسان واتس اپ استفاده کنند. این یعنی آیفون ۴ و قدیمیتر و همچنین برخی گوشیهای اندرویدی مانند گلکسی S ۲ که در سال ۲۰۱۱ عرضه شده، از ۱۲ دی ماه به واتس اپ دسترسی نخواهند داشت.
چه باید بکنیم؟
تعداد کمی از گوشیهای قدیمی شاید بتوانند اندرویدشان را به روزرسانی کنند، اما در بیشتر موارد برای این گوشیها آپدیتی وجود ندارد و در صورتی که دوست دارید این پیام رسان را داشته باشید مجبورید گوشی همراه تان را عوض کنید. البته سال پیش هم واتس اپ اعلام کرده بود دیگر گوشیهای قدیمی را پشتیبانی نمیکند، اما این اتفاق رخ نداد.
چرا گوشیهای قدیمی پشتیبانی نمیشوند؟
طبق اعلام رسمی، هماکنون حدود ۲ میلیارد کاربر در سراسر جهان دارد. پایگاههای داده این اپلیکیشن حاوی اطلاعات کامل میلیونها کاربر هستند و بنابراین هکرها به آنها علاقه زیادی دارند؛ به گزارش دیجیاتو، واتس اپ اعلام کرده همواره در معرض خطر هک شدن است و بنابراین تیم مدیریت آن باید مدام به این موضوع اهمیت زیادی بدهد و برای این که بتواند در بالاترین امنیت ممکن باشد، باید همواره روی گوشیهای دارای سیستمهای عامل جدید اجرا شود.
زد و بند تولیدکنندگان موبایل با اپها
به اعتقاد بسیاری از کارشناسان راز پشت پرده این به روزرسانیها در قراردادهای سنگین تجاری میان شرکتهای تولید تلفن همراه و فناوری و این پیام رسان و البته گوگل نهفته است. (گوگل هم از ابتدای سال میلادی به گوشیهایی که اندروید کمتر از ۴ دارند خدمات نمیدهد.) یک طرف تامین نیاز سخت افزاری را به عهده میگیرد و طرفی دیگر آپدیت برای اجبار کردن مردم به خرید گوشیهای مدل بالاتر. قراردادهای علنی بین شرکت گوگل و سامسونگ به اسم همکاری تکنیکی گواه این ادعای کارشناسان است.
منبع: سازمان صدا وسیما