کد خبر: ۲۰۸۴۹
۱۴:۲۳ -۰۷ دی ۱۳۹۹
یکی از سیاست‌های دولت قبرس برای جذب سرمایه گذاران خارجی پایین نگه داشتن نرخ مالیات‌ها نسبت به دیگر کشور‌های اروپایی است که موجب شده بسیاری از فعالان اقتصادی از کشور‌های اروپایی برای فعالیت در مناطق آزاد و بنادر این کشور علاقه نشان دهند.

مناطق آزاد قبرس بهشت سرمایه گذاران انگلیسی

نشان تجارت - قبرس سومین جزیره بزرگ در منطقه مدیترانه و یکی از کوچکترین کشور‌های عضو اتحادیه اروپاست. این کشور در سال ۲۰۱۱ توسط شاخص IMF به عنوان یکی از ۳۱ اقتصاد پیشرفته جهان معرفی شد، اما در سال ۲۰۱۳ شاهد یک بحران مالی بود و در سال ۲۰۱۵ نیز رکود اقتصادی را تجربه کرد. پس از آن، اما تلاش کرد تا با اقداماتی سختگیرانه و با سیاست تنوع بخشی به اقتصاد خود، خسارات ناشی از این بحران را جبران کند و امروز از اقتصاد آن با عنوان یک اقتصاد خودکفا یاد می‌شود.

اقتصاد این کشور در سه ماهه اول سال ۲۰۱۹ نسبت به سال ۲۰۱۸ در بخش تولید ناخالص داخلی، صنعت گردشگری، نرخ بیکاری و... رشد مثبتی داشته است و به عقیده کارشناسان این موضوع نشان دهنده رشد سالم و پایدار اقتصاد قبرس است و این کشور به علت داشتن اقتصاد بازار آزاد توانسته با وجود چالش‌های بین المللی چشم انداز مثبتی از خود نشان دهد.

اقتصاد قبرس امروز بیشتر بر خدمات متکی است و گردشگری و خدمات مالی و املاک و مستغلات در آن رونق دارد؛ از طرفی قبرس از نظر استراتژیکی در مسیر سه قاره قرار گرفته و امروز به عنوان دروازه تجاری بین اروپا، آسیا، خاورمیانه و آفریقا به حساب می‌آید و از طرفی به دلیل دارا بودن آب و هوای مناسب مورد توجه سرمایه گذاران به خصوص از اروپا و امارات متحده عربی شده است.

بخش حمل و نقل دریایی در قبرس فعال است و یکی از راه‌های درآمدزایی به حساب می‌آید به همین دلیل مناطق آزاد در آن رونق دارند و خدمات و تولید در آن‌ها مورد استقبال است.
از آنجایی که قبرس به دو بخش ترک نشین و یونانی نشین تقسیم شده است مناطق آزاد آن نیز در شمال و جنوب آن شرایط متفاوتی را تجربه می‌کنند. دو منطقه آزاد لارناکا و لیماسل در جنوب و منطقه یونانی نشین قبرس قرار گرفته‌اند و تنها منطقه آزاد در قسمت شمالی قبرس با نام منطقه آزاد قبرس شمالی شناخته می‌شود که در ادامه به معرفی اجمالی آن‌ها می‌پردازیم.

منطقه آزاد لارناکا
منطقه آزاد لارناکا یکی از قدیمی‌ترین مناطق ویژه اقتصادی در قبرس است و موقعیت بسیار خوبی دارد که نیاز شرکت‌های تدارکاتی را که در آن فعالیت می‌کنند برطرف می‌کند. لارناکا در نزدیکی فرودگاه و بندر دریایی لارناکا و همچنین ۴۸ کیلومتری نیکوزیا پایتخت قبرس واقع شده است و یکی از مهمترین مراکز حمل و نقل کشور به حساب می‌آید.

شورای وزیران قبرس، منطقه آزاد لارناکا را در قبرس تحت نظارت وزارت بازرگانی، صنعت و جهانگردی تأسیس کرده است و هدف دولت از تاسیس آن ایجاد محیطی مدرن و دلپذیر برای صنعت و نیروی کار شاغل در این منطقه بوده و به تازگی هم تلاش کرده تا با محوطه سازی و کاشت درخت این محیط را مطبوع‌تر سازد.

منطقه آزاد لارناکا دسترسی سریع به بندری دارد که محموله‌ها و کالا‌های عمده و نیز کانتینر‌ها را حمل می‌کند. خطوط حمل و نقل مختلف به طور منظم به جزیره خدمات می‌دهند بنابراین، پیوند‌های منظم و مکرر قبرس با تمام نقاط جهان را فراهم می‌کند. اکثر بنادر مدیترانه‌ای، انگلیس، فرانسه، آلمان، هلند، ایالات متحده آمریکا، هند و خاور دور تنها چند مورد از اتصالات منظم هستند.

منطقه آزاد لارناکا میزبان ۹۴ سایت صنعتی است که در آن مشوق‌های مختلفی به علاقه‌مندان برای راه اندازی پروژه‌های صنعتی ارائه می‌شود. از جمله این مشوق‌ها این است که یکی از کمترین اجاره‌ها برای اجاره زمین که برای توسعه سایت‌های صنعتی برای مدت ۵ سال استفاده می‌شود در نظر گرفته شده است. همچنین نصب برق و خطوط تلفن نامحدود رایگان خواهد بود.

منطقه آزاد لیماسول
لیماسول دومین شهر بزرگ قبرس پس از نیکوزیا است و قطب اصلی تجارت در این کشور به حساب می‌آید. شهر لیماسول مرکز تعداد زیادی شرکت حمل و نقل جهانی است.

لیماسول امروز شامل یک بندر جدید و یک بندر قدیم است. بندر قدیمی لیماسول که پایه‌های اصلی آن در اواخر قرن نوزدهم در قبرس انگلیس گذاشته شد، از سال ۱۹۵۶ تا تحویل بندر جدید لیماسول در سال ۱۹۷۳، بندر اصلی لیماسول بوده است، اما امروز بیشتر به عنوان سرگرمی تفریحی، ماهیگیری و گارد ساحلی فعالیت می‌کند و بندر جدید آن بیشتر فعالیت‌های تجاری و اقتصادی منطقه را به دوش می‌کشد.

منطقه آزاد قبرس شمالی
یکی دیگر از مناطق مهم تجارت آزاد قبرس، منطقه آزاد قبرس شمالی است که براساس مقررات قانون تجارت بندر آزاد ایجاد شده است. منطقه آزاد قبرس شمالی در نزدیکی بندر فاماگوستا واقع شده است که دسترسی به خاورمیانه را فراهم می‌کند، به همین دلیل به دنبال بازیکنان بین المللی صنعت تدارکات از قبرس و سایر اتحادیه اروپا است.

افتتاح یک شرکت در منطقه آزاد قبرس شمالی مزایای بسیاری دارد که از جمله آن‌ها معافیت فعالیت‌های واردات و صادرات که از مالیات‌های متعدد است، از جمله مالیات بر درآمد، مالیات شرکت‌ها، مالیات بازپرداخت سود سهام و حقوق گمرکی.

همچنین شرکت‌های مستقر در این منطقه آزاد می‌توانند سود را به کشور‌های دیگر و بدون هیچ گونه هزینه‌ای بازگردانند و دیگر اینکه مقامات منطقه آزاد قبرس شمالی مالیات ارزش افزوده‌ای برای کالا‌های وارداتی در اینجا وضع نمی‌کنند.

از دیگر مزایای این منطقه برای حضور فعالان اقتصادی به خصوص از سایر کشور‌ها این است که شرکت‌های خارجی فعال در این منطقه آزاد قبرس همچنین می‌توانند از کشور‌های خود کارمند استخدام کنند.

در آخر می‌توان گفت یکی از سیاست‌های دولت قبرس برای جذب بیشتر سرمایه گذاری‌های خارجی، پایین نگه داشتن نرخ مالیات از شرکت‌های متقاضی نسبت به سایر کشور‌های اروپایی است. در واقع قبرس در تلاش است تا علاوه بر استفاده از مزیت‌های عضویت در اتحادیه اروپا، نرخ مالیات را پایین نگه دارد که مجموع این عوامل به اضافه امنیت بالای این کشور موجب شده تا سرمایه گذاران اروپایی و به خصوص انگلیسی به فعالیت اقتصادی در این کشور علاقه نشان دهند. قبرس سال‌ها مستعمره انگلیس بوده و یکی دیگر از دلایل علاقه انگلیسی‌ها به سرمایه گذاری در این کشور، شباهت قوانین مالی و حقوقی قبرس با انگلیس است که شرایط را برای فعالیت راحت‌تر فراهم می‌کند.

یکی از مزایای قبرس برای سرمایه گذاری و همچنین جذب توریسم، آب و هوای خوب آن است. بیش از سرمایه گذاری‌های خارجی، توریسم یکی از منابع اصلی کسب درآمد این کشور است.

اقتصاد۲۴ پیشتر نقش مناطق آزاد در اقتصاد آلمان، چین، ترکیه، امارات، هند، سنگاپور، اسپانیا، کره جنوبی، کاستاریکا، یونان، ایتالیا، عمان، نیجریه، موریس، مالزی، کانادا، بنگلادش، سوریه، تونس و مناطق ویژه اقتصادی روسیه، ازبکستان، بلاروس، عربستان، لبنان، تانزانیا، آرژانتین، لیتوانی، غنا، گرجستان، اندونزی، کرواسی، نامیبیا، پاناما، کلمبیا، اولین منطقه آزاد تجاری جهان و همچنین شهر اینترنتی دبی را نیز بررسی کرده بود که گزارش آن را می‌توانید مطالعه کنید.

منبع: اقتصاد 24

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار
نبض بازار
گوناگون