کد خبر: ۴۷۳۲۳
۱۲:۴۲ -۰۵ خرداد ۱۴۰۲
نماینده اهواز گفت: اگر وزارت صمت تفکیک شود به صورت مشخص می‌فهمیم که مثلاً برای صادرات، واردات و تجارت باید یقه چه شخص و سازمانی گرفته شود. از طرفی، هم اجرا برای مجریان و هم نظارت برای ناظران که یکی از آن‌ها مجلس است، آسان‌تر می‌شود.

تفکیک وزارت صمت

نشان تجارت - محمد آیتی: وزارت صنعت، معدن و تجارت در سال ۱۳۹۰ با ادغام دو وزارتخانه صنایع و معادن و بازرگانی و در راستای کوچک‌سازی دولت تشکیل شد، اما چند سال پس از این ادغام، متعدداً و مکرراً شاهد انتقاد برخی کارشناسان به این تصمیم هستیم و آ‌ن‌ها معتقدند در این سال‌ها، نظم مجموعه بازرگانی برهم خورده است و خیلی هم خبری از تنظیم بازار نیست.

دولت سیدابراهیم رئیسی این بار تصمیم گرفته به شکل دیگری، یعنی از طریق ایجاد سازمان بازرگانی اهداف خود را دنبال کند، چراکه بهمن‌ماه سال قبل، کلیات تشکیل سازمان بازرگانی و تنظیم بازار به تصویب دولت رسید و قرار شد این سازمان فرابخشی و زیرمجموعه نهاد ریاست‌جمهوری باشد، هرچند سیدمحمدرضا میرتاج‌الدینی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفته: لایحه تشکیل سازمان بازرگانی منتفی شده و تشکیل وزارت بازرگانی در دستور کار است.

برخی معتقدند یکی از دلایل قربانی‌شدن سیدرضا فاطمی‌امین، وزیر صمت، عدم‌تفکیک این وزارتخانه علیرغم قول ابراهیم رئیسی به مجلس بود. با وجود داغ بودن موضوع تفکیک وزارت صمت و تشکیل وزارتخانه بازرگانی، اما مصطفی طاهری، رییس کمیسیون صنایع و معادن از مخالفت کمیسیون تخصصی با این موضوع، صحبت می‌کند.

در همین رابطه، سیدکریم حسینی، نماینده اهواز به اقتصاد۲۴ گفت: قطعاً مولفه‌های زیادی در موافق و مخالف بودن طرح تفکیک وزارت صمت تاثیر دارند، ولی اینکه بگوییم تفکیک وزارت صمت و تشکیل وزارت بازرگانی راه‌حل مشکلاتی که شاهد آن هستیم، نیست، قطعاً نادرست است و بسیاری از کارشناسان هم، این موضوع را تایید کردند.

وی افزود: بحث تجارت و بازرگانی که رابطه مستقیم به اقتصاد کشور و معیشت مردم دارد و یکی از مشکلات اصلی و اساسی مملکت است، هنوز حل نشده است. البته باید بگویم مولفه‌های دیگری هم در حل این مشکل تاثیر دارند، ولی اینکه ما نیاز به یک وزارتخانه جامع با اختیارات کامل داریم که هم بتواند در دولت نقش خودش را داشته باشد و هم در مجلس نظارت شود، یک ضرورت انکارناپذیر است و بنده در طول این مدت که توفیق نمایندگی مردم را داشتم، به این حجت رسیدم که حتماً باید هرچه سریع‌تر وزارت بازرگانی تاسیس شود.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس تصریح کرد: مسائل اقتصادی کشور و مشکلات معیشتی مردم، بعد از ادغام سه وزارتخانه صنعت، معدن و تجارت، راه و شهرسازی و تعاون، کار و رفاه اجتماعی حل نشد، بلکه حتی مشکل معیشت مردم که یکی از موضوعات مهم است، بیشتر هم شد. ما در وزارت صمت نیاز به تقویت‌شدن داشتیم، ولی ادغام، کار و امورات را به طور جدی، تضعیف کرد.

حسینی اظهار داشت: تفکیک وزارت صمت و تشکیل یک وزارتخانه که بتواند به شکل اختصاصی مسئله تجارت و مسائل مربوط به بازار و تنظیم قیمت‌ها را دنبال کند، یک ضرورت است و باید توجه داشت که این موضوع، خواسته عموم مردم و البته نمایندگان است.

مجلس در تفکیک وزارت صمت مصمم است

وی در واکنش به اینکه گویا کمیسیون صنایع و معادن مجلس به عنوان کمیسیون تخصصی، مخالف تفکیک است، گفت: در حال حاضر صحبت‌هایی که مطرح می‌شود، نظر شخصی افراد است، چون هنوز لایحه نیامده که کمیسیون صنایع و معادن مجلس بخواهد موضوع را به طور جدی بررسی و نظر دهد. اراده‌ای که من در بین همکاران می‌بینیم، تفکیک وزارت صمت است و امیدوارم این کار هرچه زودتر در دولت سیزدهم رخ دهد، زیرا ثبات در بازار، نظارت اصولی بر واردات و کمک به صادرات حداکثری و ارزآوری، نیاز مبرم کشور، به خصوص در دوران جنگ اقتصادی است.

نماینده اهواز یادآور شد: مسائلی که مربوط به وزارتخانه صمت است، تنها به یک کمیسیون در مجلس ربط پیدا نمی‌کند. به طور مثال، کمیسیون اجتماعی، هم از لحاظ تشکیلاتی و هم از لحاظ مسائلی که مربوط به حواشی و تاثیرات عدم‌وجود یک وزارتخانه است، نقش دارد و باید اظهارنظر کند. ما نماینده مردم هستیم و در کنار دولتمردان در نهایت باید پاسخگوی شرایط موجود کشور باشیم.

حسینی در واکنش به اینکه برخی‌ها می‌گویند تفکیک وزارت صمت، منجر به تو در تو شدن مدیریت‌ها می‌شود، گفت: خوب است که این افراد بگویند حالا که چندین سال است وزارتخانه ادغام شده است، تا امروز چه نتیجه مثبتی دربرداشته است؟ چه شاهکاری برای مسائل تجاری کشور شده است؟ چه مشکلی از مردم حل شده است؟ مگر می‌شود کاری خروجی نداشته باشد و افراد اصرار داشته باشند که بگویند آن رویکرد و تصمیم، درست و منطقی بوده است؟

وی در ادامه بیان کرد: اگر وزارتخانه تفکیک شود به صورت مشخص می‌فهمیم که مثلاً برای صادرات، واردات و تجارت باید یقه چه شخص و سازمانی گرفته شود. از طرفی، هم اجرا برای مجریان و هم نظارت برای ناظران که یکی از آن‌ها مجلس است، آسان‌تر می‌شود.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس در پایان خاطرنشان کرد: اینکه ما در بحث صادرات و واردات خیلی مواقع به درستی عمل نکردیم، تنها به خاطر ادغام وزارتخانه نبوده است که اگر در آینده تفکیک صورت گرفت، معجزه شود، اما وقتی رسالت یک وزارتخانه کمتر شود و یک وزارتخانه با تمرکز بر موضوعات خاص شکل بگیرد، حتماً با کمک کارشناسان و نخبگان می‌توان به راه‌های بهتر و بیشتری رسید و اگر هم موانعی در کار باشد، با زمان کمتری نسبت به دوران ادغام وزارتخانه می‌توان رفع و رجوع کرد.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار
گوناگون