کد خبر: ۳۱۵۳۳
۱۰:۳۸ -۳۰ تير ۱۴۰۰
پیمان تاتایی کارشناس بازار سرمایه تشریح کرد
کارشناس بازار سرمایه معتقد است؛ بورس در مقابل نتیجه مذاکرات برجام، معرفی تیم اقتصادی دولت جدید و اعلام نتایج برگزاری مجامع واکنش خنثی خواهد داشت.

بازار بورس و سرمایه

نشان تجارتبا وعده و پیش بینی‌ها از اوضاع سیاست داخلی و خارجی روند رو به رشدی که بازار سرمایه و شاخص کل پیش گرفته، بسیاری از سهامداران به بازگشت دوباره رونق به بازار سرمایه امیدوارتر از قبل شده‌اند.

فعالان این بازار بر این باورند که اگرچه ممکن است که صعود شارپی برای بازار سرمایه متصور نباشد، اما حداقل خواهند توانست که بازدهی‌های خوبی را از این بازار در سال جاری به دست آورند.

کاهش دخالت دستوری در امور شرکت‌های بورسی و تحمیل قیمت بدون توجه به مکانیزم عرضه و تقاضای بازار دو مطالبه جدی سهامداران این بازار از دولت سیزدهم است. ضمن اینکه وضع قانون و مقررات درخصوص عدم امکان تغییر ضوابط معاملاتی در محدوده زمانی ثابت نیز از جمله راهکار‌های طلایی خواهد بود.

از سوی دیگرکاهش تنش‌های سیاست خارجی و رفع تحریم‌ها راه دیگری برای برجسته‌تر شدن بازار سرمایه در اقتصاد کشور است.

حالابا توجه به گسترش موج پنجم شیوع کرونا و افزایش آمار مبتلایان در استان‌های تهران و البرز تعطیلی ۶ روزه بورس شرایط را برای ادامه فعالیت‌های مثبت در این بازار سخت‌تر کرده است.

در همین رابطه پیمان تاتایی کارشناس بازار سرمایه می‌گوید: بازار سهام طی روز‌های گذشته افت و خیز‌های ملایم را تجربه کرد. در راستای کاهش مداوم صف‌های فروش نسبت به گذشته و شروع فصل مجامع، ثبات شکل گرفته برای خروج از روند نزولی بازار و قرار گرفتن در یک مسیر خنثی تقویت شده است.

به گفته تاتایی؛ علی رغم تعطیلی تهران و در آخرین روز‌های هفته جلسات مجامع بورسی برگزارشد. طبق روال سال‌های گذشته برخی از اخبار‌های مرتبط با عملکرد و سهام شرکت‌ها در مجامع اعلام و بازنشرمی شود. این موضوع تا حد زیادی وضعیت شرکت‌ها را با توجه به تعطیلی‌ها تعیین می‌کند.

وی تصریح داشت: درصورتی که شرکت‌ها پس از برگزاری مجامع از درصد تقسیم سود راضی و اخبار مثبت از طریق مجامع منتشر شود، می‌توان بازار نسبتاً متعادل رو به مثبت را برای هفته‌های پیش رو انتظار داشت. این بار بازار با تحلیل اقتصادی به پیش بینی متغیر‌ها می‌رود.

این کارشناس بازار سرمایه تأثیر پذیری بازار از نتایج مذاکرات برجامی را چنین توصیف کرد؛ تا کنون خبری منفی از نشست‌ها و مذاکرات سیاست خارجی از وین نرسیده است. البته این بار بازار با یک تحلیل اقتصادی به پیش بینی متغیری مانند نرخ دلار می‌رود.

به اعتقاد این تحلیلگر بازار؛ شاید امیدواری با احتمال بالا از نتایج مذاکرات وجود نداشته باشد، اما مردم در انتظار سیگنال‌های مثبت تری از وین هستند. همیشه بخشی از آثار این گونه اتفاقات که مبهم باقی مانده پیش از رخداد در بازار‌ها به ویژه بازار سرمایه با واکنش‌های زیادی مواجه خواهدشد.

وی تصریح داشت: خبر‌هایی درچند ماه گذشته از سوی اعضای نشست در وین منتشر شد و بازتاب‌ های زیادی را در بازار نشان داد. حالازمانی که خبر رسمی و نتیجه این مذاکره طولانی اعلام شود قطعاً بازتاب ناگهانی مجددی در بازار نخواهد داشت، چراکه بخشی از اخبار پیش از این به بازار رسیده و واکنش‌ها به وضوح تأثیر خود را بر بازار نشان داده است.

وی تصریح داشت: در صورت لغو همه تحریم‌ها و برداشته شدن سایه ریسک از بازار، فشاری در کوتاه مدت بر نرخ ارز وارد می‌شود، اما نباید انتظار باشد که نرخ ارز به ارقام خیلی پایین برسد و به دنبال آن بازار با ریزشی سنگین مواجه شود.

تاتایی تأکید داشت: درزمان اعلام احتمال موافقت لغو تحریم‌ها ممکن است با توجه به جو حاکم، نرخ ارز به صورت موقت دستخوش اصلاح شود، اما در بلندمدت، خود را با واقعیات اقتصادی تطبیق خواهد داد. این امر به دنبال خود، رشدی معقول و منطقی برای بازار سرمایه به همراه خواهد داشت.

این تحلیلگر بازار سرمایه ادامه داد: در کل مذاکرات اگر به روند مطلوب و مثبتی منجر شود بازار با واقعیت‌های اقتصادی نسبت به چنین اقدام واکنش خواهد داشت.

شوک تعیین کابینه دولت سیزدهم به بورس نمی‌رسد

تاتایی با توجه به نزدیکی اعلام افراد کابینه اقتصادی دولت سیزدهم و واکنش بازار به این نوع سیاست، گفت: خوشبختانه جنس و گرایش سیاسی - اقتصادی افراد کابینه دولت آقای رئیسی مشخص است. همین موضوع اتفاق غیر منتظره‌ای برای بازار نخواهد داشت. زمانی ریسک دولت جدید در بازار کم می‌شود که تفکرات اقتصادی آن مشخص و ابهامی در راستای برنامه‌ها وجود نداشته باشد.

وی تصریح داشت: اظهارات و نحوه نگرش اعضای احتمالی کابینه دولت سیزدهم واکنش‌های خود را بر بازار نشان داده است. پس از اعلام رسمی موضع اقتصادی و سیاسی کابینه دولت جدید بازار سرمایه دچارشوک جدیدی نخواهد شد.

این کارشناس بازار سرمایه تأکید داشت: با این سه مولفه (برجام، کابینه دولت جدید و برگزاری مجامع) بازار روند استیبیل متعادل رو به مثبت خواهد داشت، مگر اتفاق کاملاً غیر مترقبه‌ای وضعیت بازار را تحت تأثیر قراردهد.

تاتایی روند متعادل رو به مثبت را تا پایان مرداد برای بازار سرمایه پیش بینی کرد وگفت: برای برون رفت از مشکلات اقتصادی باید تنش زدایی را راهبرد اصلی برنامه‌های سیاست خارجی و توسعه دیپلماسی اقتصادی قرار دهند.

به گفته این کارشناس بورس؛ هرچند با وجود همه سیگنال ها، روند پیش روی بورس مثبت و ارزنده ارزیابی می‌شود، اما پس از رشد مناسب بازار احتیاط و پرهیز از رفتار‌های هیجانی ضرورت حضور در این بازار و نتایج مثبت آن را تضمین می‌کند.

منبع: اقتصاد24
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گوناگون