نشان تجارت - محمد آیتی: سیدعبدالکریم هاشمی، نماینده میناب در مجلس دوازدهم به نشان تجارت گفت: در هر کاری، عرضه و تقاضا باید همخوانی داشته باشد تا امور، منطقی پیش برود. با این توضیح باید بگویم که آمار و ارقام نشان داده که ۱۳ درصد افزایش تولید برق در ۵۰ روز نخست سال نسبت به زمان مشابه در سال ۱۴۰۳ داشتیم، اما چون افزایش مصرف رخ داده است، خیلی این تولید برقی که به سختی حاصل شد، به چشم نیامد.
وی افزود: موضوع تولید برق، کاملاً به عهده دولت است، اما در بخش تقاضا هم، دولت میباید تلاش حداکثری به خرج دهد، یعنی ما باید الگوی مصرف تعریف کنیم و با کارهای جدی فرهنگی و اطلاعرسانیهای به موقع، فضا را در جهت مثبت تغییر دهیم، هرچند که از همه مردم هم باید خواست تا حد توان، به سمت مصرف بهینه برق و در کل مصرف منطقی انرژی بروند.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس تصریح کرد: برای مدیریت مصرف و خروج کشور از بحران ناترازی برق باید یک بسیج عمومی شکل بگیرد. مکرر دیدهایم که لامپهای در جاهای مختلف روشن است که اصلاً نیاز به روشن بودن آنها نیست یا کولرهایی روشن هستند که در آن محیط، فردی حضور ندارد. این رویهها واقعاً مردود است و تکرار این اتفاقات، ضربه مهلکی به کشور است که قطعاً در بُعد اجتماعی و اقتصادی، ظهور و بروز بیشتری دارد.
بیشتر بخوانید: بخش عمدهای از ناترازی برق در کشور تا پنج ماه آینده حل خواهد شد
هاشمی اظهار داشت: پویش کاهش دو درجهای دما در فصل زمستان، تا حدی جواب داد و جا دارد از ایندست کارها با اطلاعرسانی دولت و رسانهها صورت بگیرد. این کارها یعنی ایجاد کردن نیروگاههای مجازی. از طرفی، رفتن به سمت دورکاری یا تقسیم نیروهای کار برای حضور در محل خدمت و... کارهای مثمرثمری است که باید ادامهدار باشد، آن هم تا زمانی که از این پیچ سخت عبور کنیم.
وی یادآور شد: با مدیریت تولید و مصرف برق، انشاا... در سال آینده شاهد تکمیل، توسعه و تجهیز نیروگاهها باشیم تا آنها به ظرفیت اسمی خود برسند. همچنین باید روی نیروگاههای خورشیدی، بیش از پیش سرمایهگذاری کنیم و میباید تسهیلات لازم در این رابطه ارائه شود تا صنایع ما، مستقل نیروگاه داشته باشند و از برق سراسری بهره نبرند.
نماینده میناب گفت: از دولت و به طور خاص وزارت نیرو و مجموعههایش و شخص رییسجمهور تشکر میکنم که تلاش داشتند تا افزایش تولید برق رقم بخورد. به امید خدا این تلاشها با قدرت و قوت ادامه داشته باشد که مخصوصاً از این چهار ماه سخت، به سلامت عبور کنیم.