کد خبر: ۶۱۸۱۸
۱۱:۱۴ -۱۱ فروردين ۱۴۰۴
نماینده مشهد در گفت‌و‌گو با نشان تجارت مطرح کرد

«قطعه‌سازان» سهامداران عمده خودروسازان داخلی شده‌اند / پاداش‌های سنگینی به اعضای هیات مدیره خودروسازان پرداخت شده است

احسان عظیمی‌راد، نماینده مشهد گفت: یکی از راه‌های شکستن انحصار صنعت خودرو و بازار شکل گرفته، واردات است. از طرفی می‌توان تولیدکننده‌های سوم، چهارم و حتی پنجمی را در صنعت خودروسازی کشور فعال کرد تا رقابت بیش از پیش عینی شود.

صنعت خودروسازی ایران

نشان تجارت - محمد آیتی: احسان عظیمی‌راد، نماینده مشهد در مجلس دوازدهم در خصوص گرانی خودرو‌های داخلی و وضعیت آشفته این بازار به نشان تجارت گفت: سیاست کلی مجلس کنونی این است که انحصار در صنعت خودرو را بشکنیم. با توجه به اینکه نمایندگان بر تولید داخلی تاکید دارند، اما خودرو‌های تولیدشده داخلی، هم بی‌کیفیت و هم گران هستند.

وی افزود: یکی از راه‌های شکستن انحصار صنعت خودرو و بازار شکل گرفته، واردات است. از طرفی می‌توان تولیدکننده‌های سوم، چهارم و حتی پنجمی را در صنعت خودروسازی کشور فعال کرد تا رقابت بیش از پیش عینی شود.

عظیمی‌راد تصریح کرد: در کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۴، هزینه گمرکی خودرو‌های وارداتی از ۱۰۰ درصد به ۶۰ درصد رسید که برای شروع، گامی رو به جلو است. کاهش حقوق گمرکی، یعنی تسهیل در واردات خودرو. از طرفی با این کارمان به خودروسازان داخلی هشدار دادیم که اگر بنا به تولید بی‌کیفیت و گران خودرو دارند، مجلس برای مقابله با آن‌ها پای کار است.

نماینده مشهد اظهار داشت: آیین‌نامه‌های خودرو‌های کارکرده و نو توسط دولت ابلاغ شده و ما خواهان اجرای دقیق آن هستیم. این رویه می‌تواند نظم و عدالت در قیمت‌گذاری را تا حد قابل ملاحظه‌ای به صنعت خودروسازی کشور تزریق کند. اختصاص ۳.۳ میلیارد یورو برای واردات خودرو و کاهش حقوق گمرکی که در بودجه به تصویب رسید، می‌تواند در سال جاری، اتفاقات بهتری را در صنعت و بازار خودرو رقم بزند.


بیشتر بخوانید: خودروسازان داخلی به تنها موضوعی که فکر نمی‌کنند افزایش کیفیت خودرو است


وی افزود: شرکت‌های خودروساز داخلی می‌گویند ما زیان‌ده هستیم و از طرفی می‌بینیم که اسراف‌های زیادی در سیستم آن‌ها صورت می‌گیرد. به طور مثال، پاداش‌های سنگینی در هیات مدیره‌ها پرداخت می‌شود که این روال را قابل قبول نمی‌دانیم. حال اگر جلوی اسراف‌ها گرفته و مدیریت‌ها اصلاح شود، نه تنها ضرر را شاهد نخواهیم بود که تراز آن شرکت‌ها هم مثبت خواهد شد. اگر از ظرفیت نخبگان کشور به نحو احسن در صنعت خودروسازی کشور بهره بگیریم، حتماً در طراحی خودرو‌ها و کیفیت آن‌ها که در ادامه، قیمت‌ها را هم کاهش می‌دهد، نتایج بهتری حاصل خواهد شد.

عظیمی‌راد گفت: نکته مهم دیگر این است که متاسفانه قطعه‌سازان ما، خودروساز شده‌اند. از قرار معلوم، قطعه‌سازان از خودروسازان طلب داشتند و خودروسازان مجبور شدند که به آن‌ها سهام تخصیص دهند و اینکه سهامداران عمده خودروسازان داخلی، قطعه‌سازان هستند، تعارض منافع ایجاد کرده است و شاید در کاهش کیفیت قطعات، تاثیرگذار باشد که نظارت دائمی در این بخش کاملاً ضروری است.

نماینده مشهد در پایان خاطرنشان کرد: صنایع پایه ما مثل پتروشیمی و فولاد، تولیدات و مواد خود را براساس قیمت آزاد دلار در داخل عرضه می‌کنند، در حالی که ما در کشور با ریال سر و کار داریم و این روند یک اجحاف بزرگ است که اتفاق می‌افتد و نهایتاً بر افزایش قیمت خودرو‌های داخلی، تاثیر گذاشته است. معنی ندارد که خودرو‌های داخلی ما که در کشور‌های دیگر با قیمت پایین‌تر عرضه می‌شوند، گران‌تر به دست مردم خودمان برسد. ما باید تلاش کنیم تا این ظلم صورت گرفته‌شده، با نظارت و مقابله‌مان، کاهش پیدا کند.

ارسال نظرات
آخرین اخبار
نبض بازار
گوناگون