نشان تجارت - محمد آیتی: اوایل آذرماه، محمدرضا ظفرقندی، وزیر بهداشت و درمان در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا در سال آینده ارز ترجیحی دارو حذف میشود، گفت: ارز ترجیحی دارو از سال آینده حذف خواهد شد و وزارت بهداشت در حال آماده سازی برنامههای لازم برای مدیریت این تغییر است.
بلافاصله پس از این اظهارنظر وزیر بهداشت و درمان، موجی از نگرانی در کشور ایجاد شد که آیا باید منتظر افزایش بیرویه قیمت دارو در سال آتی باشیم؟
در همین خصوص، سلام ستوده، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس به نشان تجارت گفت: حرف وزیر بهداشت و درمان درباره حذف ارز ترجیحی دارو، شاید یک جنبه راهبردی داشته باشد، اما برداشت مردم، افزایش قیمت دارو است.
وی افزود: بههرحال اگر این رویه بخواهد جنبه راهبردی داشته باشد و نهایتاً منجر به منفعت کشور و مردم شود، باید بهصورت دقیق موضوع برای جامعه تبیین شود. حال اگر قیمت دارو افزایش پیدا کند، چه کسانی از این بابت ضرر خواهند کرد؟ واضح است که بسیاری از مردم آسیب خواهند دید، زیرا در مملکت ما، تعداد بیماران و مردمی که برای پیگیری کارشان به مراکز درمانی مراجعه میکنند، کم نیستند.
نماینده مهاباد تصریح کرد: چند سال پیش، رهبر معظم انقلاب فرمودند، بیمار فقط باید دغدغه بیماری را داشته باشد، حال اگر افزایش قیمت دارو در کنار این موضوع پررنگ شود، حتماً بیمار و اطرافیانش آسیب خواهند دید. یعنی وقتی بیمار بهلحاظ مالی در تنگنا قرار بگیرد، قطعاً روند درمانش هم با مشکل پیش خواهد رفت. نباید قیمت دارو بهگونهای باشد که شخص بیمار بهخاطر مشکلات مالی، قید روند درمانی خود را بزند.
ستوده در پایان گفت: در دورانی قرار گرفتهایم که هر تصمیمی را بخواهیم بگیریم باید پشت آن کلی تفکر کارشناسی باشد که نتیجه معکوس در جامعه دریافت نکنیم. برخی از ما سوال میکنند موضوع حذف ارز ترجیحی دارو در سال آتی چقدر جدی است، همینقدر که وزیر مربوطه در رسانه خبر آن را میدهد، یعنی موضوع جدی است و شاید در حال زمینهسازی برای آن هستند. بههرحال امیدوارم هر تصمیمی در این رابطه گرفته خواهد شد، به نفع مردم تمام شود.