نشان تجارت - حسین صمصامی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس درباره اظهارات اخیر وزیر بهداشت مبنی بر حذف ارز ترجیحی دارو و تاثیر آن بر هزینه خانوار دارای بیمارانی نیاز مستمر به دارو دارند به ویژه دهکهای کم درآمد اظهار داشت: درباره ارز ترجیحی در کمیسیون تلفیق آنچه که دولت مطرح کرده، تصویب شد. در لایحه بودجه آمده که دولت و دستگاههای موضوع ماده ۵ قانون خدمات کشوری از جمله بانک مرکزی مجاز هستند؛ برای واردات دارو، مواد اولیه آن، ملزومات مصرفی پزشکی، کالاهای اساسی و کشاورزی و دارو و مواد اولیه آن، ملزومات مصرفی پزشکی و انواع شیر خشک و... تا ١١ میلیارد یورو به نرخ واحد ترجیحی اقدام کند.
وی تاکید کرد: بنابراین در لایحه بودجه نرخ ارز ترجیحی نرخ «واحد» مطرح شده که، اما این عدد در بودجه مطرح نشده است. آنچه که در لایحه بودجه آمده، این است که نرخ ٢٨۵٠٠ تومان متناظر بر نرخ تورم افزایش پیدا کند و ممکن است این عدد به ٣٨ هزار و ۵٠٠ تومان برسد که این عدد را بانک مرکزی و سازمان برنامه و بودجه هم اعلام کردهاند و حتی ممکن است نرخ ترجیحی از این عدد هم بالاتر برود.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس ادامه داد:، اما باید توجه داشت در لایحه نرخ ترجیحی «واحد» مطرح شده یعنی نباید متناظر با تورم افزایش پیدا کند، در این میان یک نرخی را تعیین میکنند که ممکن است این عدد از ابتدای سال آینده ٣٨۵٠٠ تعیین شود، اما به طور دقیق هیچ عددی مشخص نیست از این رو نگرانی آقای ظفرقندی درباره حذف ارز ٢٨۵٠٠ تومانی درست است.