نشان تجارت - خرداد ماه سال جاری بود که احمد رضا پرنده, مدیرکل بازرسی کار خطاب به رئیس مرکز فضای اطلاعات و امنیت فضای مجازی، از قطعی سامانه مشاغل سخت و زیان آور به مدت ۱۰ روز خبر داد وگفت: این موضوع باعث اعتراض بسیاری از مراجعه کنندگان و کارگران شده بود.
کارهای سخت و زیان آور به کارهایی هستند که دارای دو ویژگی سخت بودن و زیان آورد بودن هستند. جسم و روح انسانی طوری آفریده شده که در یک محدوده خاصی از شرایط توانایی کار بهینه را دارد.
کارهای سخت و زیان آور موضوع ماده ۵۲ قانون کار که با محوریت کاهش ساعات کار است که مقرر کرده در کارهای سخت و زیان آور ساعات کار نباید از ۳۶ ساعت درهفته تجاوز نماید درحالی که در کارهای عادی ساعات کار ۴۴ ساعت در هفته است.
اما قطعی این سامانه حدود چند ماه ادامه دار شده است و همچنان زمان برطرف شدن مشکل مشخص نیست. گویا قرار هم نیست کسی پاسخگو باشد.
مصطفی علیخانی، کارشناس روابط کار در این باره میگوید: چندین ماه سپری شده ولی کماکان امکان ثبت درخواست مشاغل سخت در سایت مقدور نیست. به صورت حضوری هم مراجعه کردیم اعلام کردند که حداقل یک ماه زمان میبرد تا امکان ثبت درخواست در سایت فراهم شود. امکان ثبت درخواست فیزیکی نیز مقدور نیست و این یعنی بلاتکلیفی هزاران کارگر.
کارگران معتقدند که با قطعی سامانه کار ما به عقب افتاده است و واقعا نمیدانیم که باید چکار کنیم.
آرمین خوشوقتی، کارشناس منابع انسانی گفت: با توجه به قطعی سامانه مشاغل سخت و زیان آور، کارگرانی که پرونده سختی کار دارند، میتوانند به هیأت رسیدگی به تخلفات وزرات کار یا به اداره ارزیابی عملکرد وزارت کار در استان مربوطه مراجعه کنند. وزارت کار موظف است به صورت دستی مدارک را دریافت و رسیدگی کند.
با توجه به قطعی سامانه مشاغل سخت و زیان آور، کارگرانی که پرونده سختی کار دارند، میتوانند به هیأت رسیدگی به تخلفات وزرات کار یا به اداره ارزیابی عملکرد وزارت کار در استان مربوطه مراجعه کنند.