نشان تجارت - ابراهیم رئیسی، رئیس دولت سیزدهم روز یکشنبه ۳۰ اردیبهشت، پس از افتتاح سد قیز قلعه سی به منظور افتتاح ارتقای کیفیت پالایشگاه تبریز به این شهر عازم شد، اما بالگرد وی در این مسیر در منطقه جنگلی دیزمار بین روستای اوزی و پیر داوود دچار سانحه شد.
در نتیجه این سانحه تلخ، ابراهیم رئیسی رئیس جمهوری کشورمان، آیت الله آل هاشم امام جمعه تبریز، استاندار تبریز و امیرعبداللهیان وزیر امورخارجه و جمعی دیگر از همراهان رئیسی در این پرواز به شهادت رسیدند.
بعد از وقوع این حادثه و در حالی که شرایط جوی محدوده وقوع حادثه بسیار نامساعد، همراه با بارش باران و مه شدید بود، صدها امدادگر از سوی جمعیت هلال احمر و همچنین نیروهای نظامی به محل اعزام شده و عملیات جستجو برای یافتن بالگرد آغاز شد.
بنا به روایت ایسنا حتی برخی از کشورها همچون ترکیه، روسیه و ... نیز به شکل داوطلبانه آمادگی خود برای مشارکت در عملیات جستجو را اعلام کرده و در آن مشارکت داشتند.
سرانجام بعد از گذشت حدود ۱۵ ساعت جستجو در این محل و علیرغم وجود مه شدید، بارش باران و تاریکی هوا امدادگران جمعیت هلال احمر موفق به شناسایی محل سقوط این بالگرد در منطقهای به نام «طویل» شدند. پس از آن نیز تیمهای امدادی و نظامی در محل حاضر شده و اقدامات خود را آغاز کردند، اما متاسفانه در نتیجه این سانحه رئیس جمهوری کشورمان و همراهانش در این بالگرد به شهادت رسیده بودند.
اسامی شهدای سانحه هوایی به این شرح است؛
١-ابراهیم رئیس الساداتی
٢- محمد علی آلهاشم
٣-حسین امیرعبداللهیان
۴-مالک رحمتی
۵- مهدی موسوی
۶-یک نیروی سپاه انصارالمهدی (هویت نامشخص)
٧-خلبان (هویت نامشخص)
٨-کمک خلبان (هویت نامشخص)
٩-کروچیف (هویت نامشخص)
از سوی یگر فرمانده سپاه آذربایجان شرقی گفت: جستوجو و رهگیری مکان بالگرد توسط پهپادهای ایرانی صورت گرفته است.
سردار اصغر عباسقلیزاده در گفتگو با خبرنگاران اظهار کرد: جستوجو و رهگیری مکان بالگرد توسط پهپادهای ایرانی صورت گرفته است و به مکان بالگرد رسیدیم.
پس از شهادت رئیس جمهور، کشور چگونه اداره خواهد شد؟
سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری اسلامی ایران روز گذشته به همراه عده ای از همراه از جمله وزیر امور خارجه در مسیر بازگشت از منطقه خداآفرین به تبریز دچار سانحه شد و صبح امروز خبر شهادت وی و دیگر همراهان او در بالگرد منتشر شد. اما وضعیت اداره کشور در این شرایط چگونه خواهد بود؟
سید ابراهیم رئیسی، هشتمین رئیس جمهوری اسلامی ایران که عصر یکشنبه ۳۰ اردیبهشت در مسیر بازگشت از مراسم افتتاح سد قیز قلعهسی به سمت شهر تبریز، در منطقه ورزقان استان آذربایجان شرقی دچار سانحه هوایی شده بود، به همراه تمامی همراهان به شهادت رسید.
از آنجایی که وی شخص اول اجرایی کشور بشمار میآمد، ترتیباتی در قانون اساسی پیش بینی شده است که در صورت عزل یا فوت نابهنگام رئیس جمهوری و...، وضعیت اداره کشور چگونه خواهد بود.
در دوره کفالت ریاست جمهوری در ایران نمیتوان وزیران را استیضاح کرد یا به آنان رای عدم اعتماد داد و نیز نمیتوان برای تجدید نظر در قانون اساسی و یا امر همه پرسی اقدام نمود.