کد خبر: ۵۱۵۰۲
۰۰:۱۵ -۱۹ اسفند ۱۴۰۲

تشخیص و درمان بیماری‌ها با پانسمان زخم پودری و هیدروژلی ایرانی

پژوهشگران یکی از شرکت‌های دانش بنیان مستقر در دانشگاه آزاد واحد تهران شمال موفق به طراحی و تولید کیت‌های تشخیصی و پانسمان‌های زخم پودری و هیدورژلی شده‌اند؛ پانسمان‌های زخم پودری برای زخم‌های عمیق، عروق، دیابت و سوختگی‌ها و پانمسان‌های هیدورژلی برای زخم‌های خشک کاربرد دارد.

تشخیص و درمان بیماری‌ها با پانسمان زخم پودری و هیدروژلی ایرانی

نشان تجارت - مریم زارع، مسئول فنی یک شرکت دانش بنیان گفت: یکی از محصولات تولیدی این شرکت مواد پلیمری حد واسط است؛ این مواد برای انجام کار‌های تحقیقاتی دانشجویان مورد استفاده قرار می‌گیرد. 

وی افزود: پانسمان‌های زخم پودری و هیدورژلی نیز از دیگر محصولات تولیدی این مجموعه است؛ پانسمان‌های زخم پودری برای زخم‌های عمیق، عروق، دیابت و سوختگی‌ها کاربرد دارد. پانمسان‌های هیدورژلی نیز برای زخم‌هایی که ترشح اندکی دارند_زخم‌های خشک_ مورد استفاده قرار می‌گیرد.

وی ادامه داد: این دو محصول اکنون در فاز بالینی به سر می‌برند و هنوز مجوز لازم از سازمان تجهیزات پزشکی دریافت نکرده‌اند.

زارع اظهارکرد: ماده MTT نیز که برای سنجش سمیت سلول استفاده می‌شود، پیش از این وارداتی بود، اما اکنون این محصول توسط این مجموعه بومی‌سازی و رونمایی و به بازار عرضه شده است. MTT موادی است که به عنوان کیت تشخیصی برای تحقیقات، طب بالینی ممورد استفاده قرار می‌گیرد. در حال حاضر مجموعه ما علاوه بر مواد پلیمری، روی کیت‌های تشخیصی نیز فعالیت دارد.

وی با بیان اینکه این کیت‌های تشخیصی توسط یکی از شتابدهنده‌های زیرمجموعه این شرکت در حال توسعه است. این کیت‌ها برای سنجش پروتئین و به عنوان عامل رنگ سنجی استفاده می‌شوند، گفت: این کیت‌ها همانند ماژیک هستند و همه آزمایشگاه‌های تشخیصی برای تشخیص سرطان از آنتی‌بادی به آن احتیاج دارند. 

 

به گفته وی، قیمت وارداتی این محصولات ده میلیون تومان است. برخی از آزمایشگاه‌ها نیز به جای این ماژیک‌ها از رژ لب‌های آبگریز استفاده می‌کنند. اکنون این محصول با قیمت یک میلیون تومان تولید شده است و پژوهشگاه رویان، پژوهشگاه ابن سینا و آزمایشگاه‌های تحقیقاتی و بالینی درخواست عرضه این محصولات به بازار را دارند.

این پژوهشگر به مشکلات اجرای این طرح‌ها اشاره کرد و در این خصوص گفت: تیم تحقیقاتی مجموعه ما برای اجرای این طرح‌ها با مشکلات زیادی مواجه بوده است. یکی از عمده‌ترین این مشکل‌ها، تهیه مواد اولیه است. اصل بنای این شرکت، تولید مواد اولیه پس از مواد خام است. اگر شرکت‌های دارویی در تهیه مواد با مشکل مواجه باشند، شرکت ما با مهارت بالاتر از آن مجموعه‌ها می‌تواند مواد اولیه آنها را تهیه کند، اما برای تهیه مواد مورد نیاز شرکت خودمان با مشکل مواجه هستیم. 

زارع تصریح کرد: برخی از مواد اولیه به علت اعمال تحریم‌ها در بازار موجود نیستند و برای ورود محلول‌ها مجوزی وجود ندارد. کشور‌های همسایه نیز چنین محصولاتی ندارند. واردات این محلول‌ها حتی از کشور چین نیز دشوار است از اینرو پژوهشگران این مجموعه مجبورند این مواد اولیه را از مواد خیلی خام تولید کنند. 

این محقق با بیان اینکه همچنین مجموعه ما برای اخذ مجوز محصولات بالینی از سازمان تجهیزات پزشکی با مشکل مواجه است. به عنوان مثال چندی پیش برای اخذ IRC (کد استعلام ایران) اقدام کردیم تا دیگر مشکلی برای واردات مواد اولیه نداشته باشیم، گفت:  متأسفانه اخذ IRC بسیار زمان بر است. مواد اولیه نیز باید در گمرک بمانند. شرایط نگهداری آنها در گمرک نیز اصلا مشخص نیست. علاوه بر هزینه باری که متحمل آن هستیم، در انتها معلوم نیست چه محصولی به دست‌مان خواهد رسید.

برچسب‌ها:
ارسال نظرات
آخرین اخبار
گوناگون