نشان تجارت - همزمان با اختلالات گسترده در اینترنت در ایران طی روزهای گذشته، بیش از ۴۰۰ هزار مورد از کسبوکارهای فعال بر بستر اینستاگرام در معرض نابودی قرار گرفتهاند. همچنین گفته میشود ضرر ناشی از اختلالات اینترنت برای کسبوکارهای اینستاگرامی روزانه حدود ۱۱۰ میلیون تومان است.
این در حالی است که دسترسی به اینترنت هنوز به حالت طبیعی برنگشته و این قطعی و فیلترینگ شبکههای اجتماعی روزانه هزار میلیارد تومان به اقتصاد ایران ضربه میزند.
حسین اسلامی، رئیس سازمان نظام صنفی استان تهران به اقتصاد۲۴ میگوید: ما در سازمان نظام صنفی استان تهران در مورد محدودیت در دسترسی به اینترنت و همچنین مسدود کردن شبکههای اجتماعی و پیامرسانهای خارجی بیانیه دادیم و اعلام کردیم مصرانه از نهادهای مسئول میخواهیم دسترسی به اینترنت را به وضعیت طبیعی برگردانند.
وی در ادامه گفت: به صورت جداگانه هم از اعضای صنف، اطلاعات گرفتیم که چه کسانی متضرر شده اند؛ چه به صورت مشهود و چه به صورت نامشهود. سازمان نصر کشور نیز مکاتباتی با وزیر ارتباطات و مسئولان دیگر درباره همین موضوع کرده و درخواست کرده وضعیت اینترنت و پیام رسانها به حالت قبل برگردد و هم اینکه تدابیری اندیشیده شود که این اتفاق دیگر تکرار نشود.
رئیس سازمان نظام صنفی استان تهران میگوید: با توجه به اینکه در حال حاضر در شرایط امنیتی به سر میبریم، انتظارمان این است که وزیر ارتباطات ممتنع و بی نظر نباشد و با توجه به حرف آخر خودشان که برخلاف صحبتهای قبلی بود، با درک شرایط کسب و کارها بتوانند حمایتهای لازم را از آنها کرده و با نهادهای مسئول دیگر که دخیل هستند به نفع کسب و کارها مذاکره کنند.
اسلامی با تاکید بر اینکه این تنها فرصتی است برای وزارتخانه که میتواند تهدید را تبدیل به فرصت کند، گفت: آقای وزیر ارتباطات اگر میخواهد در زمینههای مختلف فعالیت کند و انتظار دارد که کسب و کارها برای محقق شدن اهداف این وزارتخانه کنارش بایستند، انتظار ما این است که در این شرایط سخت که فیلتر اینستاگرام و واتساپ و اختلال در اینترنت، کار را برای کسب و کارهای اینترنتی سخت کرده، ایشان کنار کسب و کارها بایستد و پاسخگوی آنها باشد نه اینکه صرفا نظاره گر باشند.
به گفته رئیس سازمان نظام صنفی استان تهران، وزیر ارتباطات مکاتبه این سازمان صنفی در مورد فیلترینگ پلتفرمهای خارجی را تاکنون پاسخ نداده اند و تنها به ذکر این نکته بسنده کرده اند که تصمیم گیر این موضوع مرجع دیگری است و وزارت ارتباطات صرفا مجری است؛ ولی واقعیت این است که در آخرین اظهارنظرشان، گفته اند که ما شرایط کسب و کارها را درک میکنیم. این در حالی است که رئیس جمهور نیز در زمان انتخابات در سال گذشته به طور خاص راجع به اینستاگرام صحبت کرده و اشاره کرده بودند که میلیونها نفر از اینستاگرام ارتزاق میکنند.
اسلامی ادامه داد: فروش برخی کسب و کارها بیش از ۵۰ درصد کاهش یافته است. از طرفی آسیبهای غیرمستقیم هم به کسب و کارها وارد شده است. به طور مثال، کسب و کارها در برقراری ارتباط با مشتریان خارجی دچار مشکل شده اند، زیرا ما نمیتوانیم از خارجیها بخواهیم از پلتفرمهای داخلی استفاده کنند. کسب و کارها میخواهند دیتا را انتقال دهند و در مذاکرهای شرکت کنند، اما نمیتوانند در خیلی از مذاکرات حضور پیدا کنند. در همین مورد تهیه گزارشی را در دستور کار سازمان قرار داده ایم که پس از اتمام، هم برای مقامات مسئول میفرستیم و هم بخشی را اجرا خواهیم کرد.
رئیس سازمان نظام صنفی استان تهران در مورد آخرین وضعیت بازداشتشدگان اعتراضات اخیر مربوط به این صنف گفت: کارگروه ویژهای در این مورد در داخل نصر تهران تشکیل دادیم و بازداشتیهایی که میتوانیم از آنها خبر بگیریم، خبر میگیریم و بازداشت شدههایی که میتوانیم در مراحل بعدی شفاعت کنیم و تقاضا کنیم که با نوع دیگری با این افراد برخورد شود به عنوان افرادی که در حوزه تخصصی فعال هستند، این را وظیفه خودمان میدانیم. برخی دوستان آزاد شدهاند و برخی را در حال پیگیری برای آزادی هستیم. امیدواریم این موضوع هم کاهشی شود.
اسلامی با بیان اینکه پایداری زیرساختهای شبکه اینترنت، زیرساخت اقتصاد دیجیتال است، ادامه داد: ما درک میکنیم اختلالات اینترنتی و فیلتر اینستاگرام و واتساپ موضوعات امنیتی است، ولی اگر تکرار شود و دسترسی به اینترنت آسیب ببیند، به کل فضای اقتصاد دیجیتال آسیب میزند و قطعا فعالان این بخش، چه کسب و کارها و چه فعالان این حوزه دچار یاس و دلسردی میشوند که که ممکن است منجر به مهاجرت شود.