نشان تجارت - متاسفانه بعضی از افراد وقتی ناراحتی یا عصبانیتشان شدید میشود و از کوره در میروند شروع به توهین کردن و فحش دادن میکنند، بدترین کار در این مواقع مقابله به مثل کردن یا پاسخ دادن به توهین هایشان است.
افرادی که اهل توهین کردن هستند معمولا به ندرت پیش میآید اهل عذرخواهی باشند، شاید در اوایل رابطه به اصطلاح ناز شما خریدار داشته باشد و با دیدن ناراحت شدن و گریه شما پا پیش بگذارند و معذرت خواهی کنند، ولی بعد از مدتی دیگر به این کارشان ادامه نخواهند داد.
کنار آمدن با شخصی که عادت به توهین و بددهنی دارد کار بسیار سختی است به خصوص اگر فردی منطقی نباشد و نتوانید با او یک گفتگوی دوستانه در مورد توقعات و انتظارات خودتان داشته باشید.
بنابراین اگر در مرحله انتخاب هستید بهتر است در این زمینه تجدید نظر نمایید، ولی اگر کار از کار گذشته است و ازدواج کرده اید میتوانید به کمک راهکارهای زیر او را متوجه رفتار اشتباهش بکنید و کم کم شدت و تکرار توهین هایش را کمتر کنید.
همیشه قبل از صحبت کردن باید صبر کنید که فضای متشنج از بین برود و آرامش پیدا کنید تا بتوانید یک گفتگوی آرام، صمیمی و منطقی برای حل مشکل داشته باشد.
باید این نکته را در نظر بگیرید که اغلب حرفهایی که موقع عصبانیت از دهان افراد خارج میشود هم واقعیت ندارد و هم این که معنای خاصی ندارد! در صورتی که میخواید رفتار همسرتان را تعدیل کنید باید بتوانید در این شرایط سخت و پرتنش که او در حال پرخاشگری است خودتان را کنترل کنید.
هر گونه مقابله به مثلی میتواند شرایط را وخیمتر کند و باعث عصبیتر شدن هر دو نفر شما شود، سعی کنید حرفی نزنید یا در صورتی که مور سوال قرار گرفتید حرفتان را با آرامش و بدون کنایه بزنید تا همسرتان آرامتر شود.
نادیده گرفتن پرخاشگری یک همسر عصبانی به امید این که خودش آرام شود ممکن است منجر به انفجار ناگهانی یا تمسخر و بهانه گیریها و حملههای مداوم او شود تا جایی که موفق شود صبرتان را لبریز کند.
همسر شما مسلما بین پرخاشها توهیه هایش، گلایه هایش را هم عنوان میکند و حتی در برخی موارد حرفهای درستی میزند، ولی به دلیل بددهانی اش معمولا این حرفها ندیده گرفته شده و مورد قضاوت و انتقاد قرار میگیرد.
در این شرایط به نکاتی که باعث ایجاد عصبانیت شده دقت کنید و اگر موردی بود که نیاز به بهبود داشت حتما انجامش دهید.
مثلا ممکن است همسرتان در بین حرفهایش بگوید از شلختگی تو خسته شده ام و شما متوجه شوید که واقعا درست میگوید و شلخته اید، در این شرایط میتوانید از این نکته برای بهبود رفتار و رابطه خودتان استفاده کنید.
در صورتی که همرتان بعد از توهین کردن، معذرت خواهی نکرد، بهتر است او را ترک کنید و به کارهایتان برسید. صبر کنید تا آرامش پیدا کنید و همسرتان هم آرام شود و سپس یک گفتگوی صریح و شفاف، ولی صمیمی با او داشته باشید.
برای بهبود اوضاع باید هنگام صحبت کردن آرام باشید و با احترام حرف بزنید در غیر این صورت ممکن است دوباره یک دعوای جدید شروع شود. با این شیوه به همسرتان میآموزید که میشود با حفظ احترام طرف مقابل با او صحبت کرد.
به او بگویید که چقدر برای شخصیتش احترام قائلید و این بددهانیها را در شان و شخصیت او نمیدانید.
به او بگویید که از توهینها و پرخاشگری هایش تا چه حد آزرده شده اید و از نظر عاطفی از او دور شده اید و تکرار این رفتارها میتواند منجر به کم رنگتر شدن رابطه عاطفی تان شود.
او را متوجه آسیب زا بودن و دردناک بودن حرفهایش بکنید و از او بخواهید برای کنترل خشم و بهبود رفتارش تلاش کند.
مستقیما به او بگویید که از رفتارش ناراحتید و توقع عذر خواهی و دلجویی دارید.