کد خبر: ۳۸۱۲۲
۲۲:۰۱ -۲۱ دی ۱۴۰۰

شهباز حسن پور: معدن‌داران باید به پیوست زیست محیطی عمل کنند

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: در کار معادن، عیب و ایرادهایی هم وجود دارد، ولی باید سعی بر این باشد که تخلفات کمتر و در جهت احیای محیط زیست کارهایی انجام شود.

شهباز حسن پور

نشان تجارت - شهباز حسن‌پور، نماینده سیرجان در مجلس یازدهم در پاسخ به سوالی در خصوص اینکه چطور می‌توان توازن را در استخراج معدن و رعایت استاندارهای زیست محیطی، برقرار کرد؟ گفت: در همه پروژه‌های صنعتی و معدنی کشور، قانون پیش‌بینی‌های لازم را برای هر مرحله انجام داده است. امروزه کلیه صنعت‌گران و معدنداران و همه کسانی که فعالیت‌هایی در زمینه‌های فنی و مهندسی دارند بایستی یک پیوست زیست محیطی داشته باشند و در آن پیوست، همه مسائل و مشکلات و چالش‌ها پیش‌بینی شده باشد و در ادامه، همگان بدون تبعیض به آن عمل کنند.

وی افزود: حتی قانون‌گذار برای معادنی که در بحث مسائل زیست محیطی فعالیت‌های سبز انجام می‌دهند و در جهت احیای منطقه تلاش می‌کنند، مشوق‌هایی درنظر گرفته است.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس تصریح کرد: در زمان تاسیس یک واحد تولیدی، ابتدا کارشناسان محیط زیست اظهارنظر می‌کنند و بعد از آن براساس قانون، شرکت‌ها موظف هستند که یک مشاور محیط زیست داشته باشند. قبل از صدور مجوز باید پیوست زیست محیطی تهیه شود و اولین و اساسی‌ترین موضوع این است که یک مشاور عالم و آگاه و خبره در کنار کار باشد.

حسن‌پور اظهار داشت: این مشاورین از طرف محیط زیست نیستند، بلکه مشاورینی هستند که در سطح کشور مشغول به کارند. این مشاوران قبل از اینکه حافظ منافع معدندار باشند باید حافظ انسانیت و شرف انسانی خودشان باشند، چون با جان انسان‌ها سر و کار دارند و در برابر سلامت روح و روان و جسم کسانی که در معدن کار می‌کنند، موظف هستند.

رییس مجمع نمایندگان استان کرمان یادآور شد: در این میان، محیط زیست یک دستگاه نظارتی است و در هر مرحله از کار می‌تواند ورود کند و اگر خلافی صورت گرفته باشد، اخطار بدهد و حتی محیط زیست می‌تواند یک معدن یا کارخانه‌ای که خلاف کرده است را تعطیل کند.

نماینده سیرجان افزود: اگر همه در جایگاه کاری خودشان به قانون تمام و کمال عمل کنند مشکلات زیست محیطی حل می‌شود و اگر در جایی تخلفی هست این نشان‌دهنده سرپیچی از قانون است.

وی گفت: بالاخره در کار معادن، عیب و ایرادهایی هم وجود دارد، ولی باید سعی بر این باشد که تخلفات کمتر و در جهت احیای محیط زیست کارهایی انجام شود.

حسن‌پور در پایان خاطر نشان کرد: در مجلس، فراکسیون محیط زیست پایدار را برای رسیدگی به همین موارد راه‌اندازی کرده‌ایم. نظر من، سرمایه اصلی کشورها نیروی انسانی است نه معدن یا نفت. اول باید به فکر نیروی انسانی باشیم. اگر نیروهای ما سالم، شاداب و توانمند باشند و همه محیط زیست مصداقی و ویژه دیده شوند، آنگاه مسیر استخراج به جاهای خوبی می‌رسد.

منبع: کانی مگ

ارسال نظرات
گوناگون