نشان تجارت - محققان بیمارستان دانشگاه ویدووره دانمارک در یک کارآزمایی با ۱۲۰ بیمار به بررسی این موضوع پرداختند که آیا یک تکه سلول استخراج شده از چربی شکم میتواند درد و سفتی آرتروز را کاهش دهد یا خیر؟
اگرچه ممکن است یک گزینه بعید به نظر برسد، اما چربی بدن سرشار از سلولهای بنیادی است، که قادر به تبدیل به انواع بافتهای مختلف هستند.
محققان معتقدند آنها به سلولهایی تبدیل میشوند که غضروف را تشکیل داده و مفاصل آسیب دیده را ترمیم میکنند.
آرتروز زمانی اتفاق میافتد که غضروف، ماده سخت و کشسانی که به مفاصل ما کمک میکند تا فشار حرکت را تحمل کنند، به مرور زمان از بین میروند. علائمی مانند درد و سفتی میتواند انجام فعالیتهای روزمره را دشوار کند و به سایر بیماریها از جمله افسردگی و مشکلات خواب دامن بزند.
دانشمندان در حال بررسی راههایی برای ترمیم آسیب ناشی از این علائم با استفاده از تزریق سلولهای بنیادی به نام سلولهای مزانشیمی بودهاند. بافت چربی یا چربی بدن که در زیر پوست یافت میشود، منبع غنی از این مواد است.
این روش شامل گرفتن چربی از شکم از طریق لیپوساکشن است. این چربی از هر گونه ناخالصی، مانند خون، تمیز میشود. سلولهای باقی مانده، از جمله سلولهای بنیادی، سپس به مفصل آرتروز تزریق میشوند. کل این روش فقط ۶۰ دقیقه طول میکشد.
ادعا میشود که سلولهای بنیادی سپس به سلولهایی به نام کندروبلاست تبدیل شده و سلولهای غضروفی را میسازند. کندروبلاستها و کندروسیتها اجزای اصلی بافت غضروفی هستند.
علاوه بر آرتروز زانو، مطالعات نشان دادهاند که تزریق چربی شکمی علائم آرتروز مچ پا را نیز بهبود میبخشد و محققان میگویند میتوان از آن در سایر مفاصل مانند شانه و مچ دست نیز استفاده کرد.