کد خبر: ۳۶۰۷۳
۱۱:۱۰ -۲۴ آبان ۱۴۰۰
عضو کمیسیون عمران مجلس گفت: قیمت مسکن جزوی از اقتصاد کلان کشور است و اگر رویکرد‌ها در مسیر رفاه نسبی مردم نباشد، افزایش قیمت مسکن هم در این قالبِ تصمیم‌گیری طبیعی است.

ساخت یک میلیون مسکن در سال

نشان تجارت - محمد آیتی: روزگاری افراد با چند سال پس‌انداز و به کمک وام مسکن می‌توانستند خانواده خود را صاحب مسکنی کوچک و متوسط کنند، اما شاخص‌های کنونی نشان می‌دهد اگر فردی ۱۵ میلیون تومان درآمد داشته باشد و به مدت ۲۰ سال، ریالی خرج نکند و قیمت مسکن هم ثابت بماند، شاید با وام مسکن بتواند یک واحد کوچک برای خود تهیه کند که به نوعی این اتفاق، هم محال و هم رویایی است.

رشد ۵۰ درصدی قیمت مسکن آن هم در یکی، دو سال اخیر نشان از اقتصاد آسیب‌پذیر و البته رهاشده کشور دارد که حتی اگر امروز هم برای آن فکری اساسی شود بعید است تا یک دهه آینده اثرات ناشی از سوءمدیریت‌های آن به فراموشی سپرده شود.

وظیفه و رسالت دولت‌ها، تسهیل در خانه‌دارشدن افراد و خانواده‌هاست؛ موضوعی که در این سه دهه توجهی به آن نشد تا جایی که باعث شده گاهی تا ۵۰ درصد درآمد مردم صرف اجاره خانه شود.

اینکه در حال حاضر چه باید کرد تا شاید امید به خانه‌دارشدن افراد فاقد مسکن پررنگ‌تر شود، سوالی است که از صدیف بدری، عضو کمیسیون عمران مجلس پرسیدیم.

او گفت: اینکه قیمت مسکن تا این اندازه نجومی و دست‌نیافتنی شده، حاصل تصمیمات چند دهه اخیر در اقتصاد کلان کشور است.

نماینده اردبیل افزود: قیمت مسکن جزوی از اقتصاد کلان کشور است و اگر رویکرد‌ها در مسیر رفاه نسبی مردم نباشد، افزایش قیمت مسکن هم در این قالبِ تصمیم‌گیری طبیعی است. از این‌رو و با این وضع نامناسب، دولت حتماً باید روی به اجرای برنامه‌های کوتاه‌مدت و میان‌مدت بیاورد.

این عضو کمیسیون عمران مجلس یادآور شد: شاید در آینده و با تصمیمات تیم اقتصادی دولت بتوان راهبرد‌هایی را دنبال کرد، اما در حال حاضر دو راه بیشتر به ذهن من نمی‌رسد. اول، اجرای قانون جهش تولید مسکن که همان ساخت چهار میلیون مسکن در چهار سال است و دوم، تکمیل بانک اطلاعاتی اسکان خانواده‌ها و دریافت عادلانه مالیات از خانه‌های خالی. این دو کار که قابلیت اجرا در کوتاه‌مدت و میان‌مدت را دارد تا حدی می‌تواند بحران قیمت مسکن در کشور را خنثی کند.

بدری اظهار داشت: در خصوص جهش تولید مسکن، تصمیمات خوبی گرفته شده که نشان از اراده‌ها دارد. تکلیف دستگاه‌ها تا حدی مشخص شده و امیدوارم ساختارسازی‌ها هرچه زودتر شکل بگیرد. دولت چهار سال فرصت دارد که این دو کار را به معنای واقعی انجام دهد تا ان‌شاالله پس از سال‌ها شاهد ثبات بازار مسکن باشیم. در ادامه چه این دولت بر سر کار باشد و چه دولتی دیگر، می‌توان با فراغ بال بیشتر، برنامه‌های بلندمدت را دنبال کرد که بیش از پیش شاهد شکستن قیمت‌ها که در نهایت منجر به خانه‌دارشدن افراد می‌شود باشیم.

منبع: اقتصاد۲۴

منبع: اقتصاد24
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گوناگون