نشان تجارت - در حالی روز گذشته افزایش قیمت شکر به طور رسمی اعلام شد که تا پیش از این مسئولان بخش دولتی این افزایش قیمت را تکذیب میکردند. با این وجود شرکت بازرگانی دولتی با انتشار ابلاغیهای افزایش قیمت شکر خانوار را علنی کرد. بر اساس این ابلاغیه از اول خردادماه سال جاری برای تمامی مصارف شکر به میزان تقاضای بازار به قیمت هر کیلوگرم ۱۱ هزار و ۵۰۰تومان عرضه میشود.
گفتنی است، قیمت ۱۱هزار و ۵۰۰تومان نرخ تحویل درب انبار است که پس از اعمال هزینههای مربوطه، شکر در بستههای یک کیلوگرمی برای مصارف خانوار با نرخ ۱۵هزار تومان به فروش خواهد رسید.
این در شرایطی است که بر اساس دادههای آماری جهانی میانگین قیمت هر کیلوگرم شکر در بازارهای جهانی در سال جاری میلادی یک دلار و ۲۳ سنت (بالغ بر ۲۲هزار تومان) بوده است.
در سال زراعی ۲۰۲۰-۲۰۲۱ کشور برزیل تولیدی به میزان ۴۲ میلیون تن داشته است و توانسته در جایگاه نخست تولیدکنندگان جهان قرار بگیرد.
بر اساس آمار منتشر شده از سوی سازمان فائو در حال حاضر ۱۲۴ کشور تولیدکننده شکر هستند که غالبا صادرات بالایی نیز دارند.
دادههای منتشر شده نشان میدهد که کشورهای «برزیل، هند، اتحادیه اروپا، چین، آمریکا، تایلند، مکزیک، پاکستان، روسیه و استرالیا» ده کشور برتر تولیدکننده شکر از نظر حجم تولید در دنیا هستند.
بر اساس آمارهای موجود در سال زراعی ۲۰۲۰-۲۰۲۱ کشور برزیل تولیدی به میزان ۴۲ میلیون تن داشته است و توانسته در جایگاه نخست تولیدکنندگان جهان قرار بگیرد. این در شرایطی است که در سال ۲۰۱۴-۲۰۱۵ حجم تولید شکر در برزیل ۳۶ میلیون تن بوده است.
هند به عنوان دومین تولیدکننده بزرگ دنیا بالغ بر ۳۳ میلیون تن شکر تولید کرده است.
از سوی دیگر هند به عنوان دومین تولیدکننده بزرگ دنیا در این سال بالغ بر ۳۳ میلیون تن شکر تولید کرده است. اتحادیه اروپا نیز تولیدی به میزان بالغ بر ۱۴ میلیون تن داشته است و در جایگاه سوم تولیدکنندگان برتر دنیا جای گرفته است.
گفتنی است کشور چین با تولید ۱۰ میلیون تن، آمریکا با تولید ۸ میلیون تن، تایلند با ۷میلیون تن، مکزیک با ۶.۱۸میلیون تن، پاکستان با ۶میلیون تن، روسیه با تولید ۵ میلیون تن و استرالیا با تولیدی بالغ بر ۴ میلیون تن در چهارم تا دهم دنیا قرار گرفته اند.
کشور ایران به عنوان یکی از تولیدکنندگان چغندر جهان در جایگاه بیست و دوم دنیا در بخش تولید شکر قرار گرفته است.
در حالی که بر اساس گزارشات منتشر شده قاره آسیا بیشترین سهم را در تولید شکر در این دوره داشته است کشور ایران نیز به عنوان یکی از تولیدکنندگان چغندر جهان در جایگاه بیست و دوم دنیا در بخش تولید شکر قرار گرفته است. به طوری که دادههای آماری نشان میدهد در سال زراعی ۲۰۲۰-۲۰۲۱ ایران تولیدی به میزان ۱.۳۸ میلیون تن داشته است و بعد از کشورهای انگلیس، اندونزی و مصر و قبل از پرو، سودان و ژاپن قرار گرفته است.
کشورهای عراق، تونس و جیبوتی سه کشور آخر دنیا در تولید شکر هستند و کمترین شکر تولیدی را در سال زراعی ۲۰۲۰-۲۰۲۱ داشته اند به طوری که در این دوره جیبوتی تولیدی به میزان ۵ تن داشته است.