کد خبر: ۲۷۷۸۶
۱۴:۰۳ -۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۰

اصناف در کشور همچنان تا ۱۷ اردیبهشت تعطیل هستند

با تصویب ستاد ملی کرونا برای چهارمین هفته متوالی، مراکز تجاری، بازار تهران و همه واحد‌های صنفی در گروه‌های شغلی ۲، ۳ و ۴ تا ۱۷ اردیبهشت ماه سال جاری تعطیل هستند.

تعطیلی مشاغل

نشان تجارت - کاهش درآمد‌های صنفی، تعطیلی واحد‌های صنفی، الزام به همکاری با تصمیمات ستاد ملی کرونا، پرداخت مالیات و بدهی ها، تامین هزینه‌های زندگی، تامین هزینه‌های واحد صنفی و بیکاری کارگران از مهم‌ترین دغدغه‌های اصناف در ماه‌های اخیر بوده است.

ستاد ملی مقابله با کرونا در آخرین نشست خود به ریاست حجت الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی تصمیم گرفت برای کنترل بیشتر بیماری کرونا در کشور اصناف و بازار تا ۱۷ اردیبهشت ماه سال جاری بار دیگر تعطیل شوند.

۳۵۵ شهر همچنان در وضعیت قرمز و نارنجی

تعطیلی اصناف و بازار هرچند که از نظر اقتصادی ضرر بیشتری را متوجه جامعه می‌کند، اما در این شرایط که ۳۵۵ شهر در وضعیت قرمز و نارنجی هستند هرچه تعطیلی بیشتر شود تردد مردم در معابر و سطح شهر تهران کمتر خواهد شد و این در کاهش بیماری کرونا بسیار تاثیرگذار خواهد بود.

در حالی که در موج چهارم کرونا در کشور اواخر سال گذشته و عوامل سال جاری در مدت زمان بسیار کمی تمام شهر‌های کشور که به رنگ آبی و زرد بودند به قرمز و یا نارنجی تبدیل شدند و تعداد فوتی‌ها نیز روزانه به حدود ۵۰۰ نفر افزایش یافت، اما به نظر می‌رسد تعطیلی اتاق اصناف و کاهش کارکنان دولت در ادارات به یک سوم و کمتر شدن تردد مردم در سطح شهر‌ها وضعیت این بیماری تحت کنترل درآمده و هم اکنون تعداد مبتلایان بیماری کرونا در کشور روند نزولی دارد و امیدواریم اوایل خرداد ماه سال جاری بار دیگر شاهد افزایش شهر‌های آبی و زرد در کشور باشیم.

با تعطیلی اصناف تا ۱۷ اردیبهشت ماه سال جاری رئیس اتاق اصناف تهران در گفتگو با خبرنگار بازار با اشاره به اهمیت مقابله با بیماری کرونا برای حفظ جان مردم تاکید کرد: اصناف تاکنون در زمینه کنترل این بیماری منحوس همکاری‌های خوبی را ارائه دادند و این هفته نیز بر اساس تصویب ستاد ملی کرونا تا ۱۷ اردیبهشت ماه سال جاری بازار مراکز تجاری و واحد‌های صنعتی در تهران تعطیل خواهند بود.

«قاسم نوده فراهانی» بیان داشت: تا ۱۷ اردیبهشت ماه سال جاری بازار بزرگ تهران و مراکز تجاری و گروه‌های شغلی ۲، ۳ و ۴ تعطیل هستند و فقط گروه شغلی یک مجاز به فعالیت در شهر تهران هستند.

به گفته این مقام مسئول در اتاق اصناف تهران، ما همچنان تابع تصمیمات ستاد ملی کرونا هستیم و محدودیت‌های ضد کرونایی از شنبه ۱۱ تا جمعه ۱۷ اردیبهشت ماه ادامه خواهد داشت.

اصناف همواره خود را ملزم به رعایت پروتکل‌های بهداشتی می‌دانند

نوده فراهانی با بیان اینکه اصناف همواره خود را ملزم به رعایت پروتکل‌های بهداشتی می‌دانند، گفت: تمام اصناف گروه یک شامل تمامی عرضه کنندگان مواد غذایی و لوازم ضروری نظیر سوپرمارکت ها، فروشگاه‌های زنجیره ای، خواربارفروشی ها، لوازم یدکی و خشکشوئی‌ها همچنان در تهران فعال خواهند بود.

رئیس اتاق اصناف تهران تصریح کرد: گروه شغلی ۲ نیز شامل صنوفی نظیر طلا فروشی، پوشاک، بنگاه‌های املاک می‌شود که اجازه فعالیت تا ۱۷ اردیبهشت ماه ندارند.

این مقام مسئول در اتاق اصناف تهران با اشارهبه فعالیت مشاغل گروه ۳ شامل دانشگاه‌ها، مدارس، حوزه‌های علمیه، آموزشگاه‌های فنی و حرفه‌ای و زبان‌سرا‌ها و سایر آموزشگاه‌ها و کتابخانه‌ها، مهد‌های کودک، استخر‌های سرپوشیده، سینما و تئاتر و مراکز مشابه، موزه و باغ موزه، تالار‌های پذیرایی، آرایشگاه‌های زنانه و سالن‌های زیبایی تاکید کرد: این مشاغل نیز تا ۱۷ اردیبهشت تعطیل خواهند بود.

نوده فراهانی بیان کرد: در گروه شغلی ۴ شامل برگزاری هرگونه مراسم‌های اجتماعی، فرهنگی، مذهبی و همایش‌ها، باشگاه‌های ورزشی قهوه خانه و چایخانه‌ها و مراکز تفریحی تعطیل هستند.

رئیس اتاق اصناف تهران اظهارداشت: تا ۱۷ اردیبهشت ماه فعالیت اغذیه فروشی ها، رستوران‌ها و کافی شاپ‌ها فقط به صورت خدمات غیرحضوری و تحویل غذای بیرون بر مجاز خواهد بود.

از طرفی دکتر علیرضا زالی فرمانده ستاد عملیات مقابله با کرونا در کلانشهر تهران با اشاره به رکوردشکنی موارد جدید بستری بیماران کرونایی در تهران گفت: برای اولین بار در طول روز‌های اخیر شمار بیماران جدید کرونایی امروز از مرز یک هزار و ۸۰۰ نفر عبور کرد.

به گفته زالی در ۲۴ ساعت گذشته یک هزار و ۶۱۸ بیمار جدید کرونایی در بخش‌های عادی و ۲۰۲ نفر نیز در بخش‌های ویژه بیمارستان‌های تهران بستری شده و یک هزار و ۲۰۰ بیمار نیز ترخیص شدند. همچنین ۱۵ هزار و ۸۰۰ بیمار به بخش‌های سرپایی درمانی و بهداشتی مراجعه کردند.

وی افزود: درحال حاضر هشت هزار و ۲۳۰ بیمار کرونایی در ۱۰۵ بیمارستان استان تهران بستری هستند که ۲ هزار و ۱۰ نفر آنان در بخش‌های مراقبت ویژه تحت درمان هستند.

فرمانده ستاد مقابله با کرونای پایتخت در ادامه به افزایش الگوی بستری خانوادگی، کاهش میزان مراجعان و بستری بیماران زیر ۱۰ سال و افزایش آمار مبتلایان در رده سنی ۳۰ تا ۷۰ سال اشاره کرد و گفت: ۵۴ درصد میزان بستری و ۸۵ درصد آمار مرگ و میر تهرانی‌ها در طول هفته اخیر مربوط به رده سنی بالای ۵۵ سال بوده است.

فهرست مشاغل گروه دوم اصناف عبارتند از:

- بوستان‌ها و مراکز تفریحی، پاساژ‌های سربسته و سرباز، بازار‌های سرپوشیده، مراکز خرید و فروش بزرگ غیرمواد غذایی و بازار‌های موقت.

- بازار‌ها و نمایشگاه‌های فروش انواع خودرو، مراکز شماره گذاری اتومبیل، باشگاه‌های ورزشی، سالن‌های بدن‌سازی، آرایشگاه‌های مردانه.

- مراکز فروش لوازم آرایشی و بهداشتی، مراکز فروش فرش و موکت لوازم خانگی، پارچه، پرده، مبلمان، تزیینات داخلی، مراکز فروش کادویی، اسباب بازی، لوازم‌التحریر، مراکز فروش انواع پوشاک، کیف و کفش، خرازی، خیاطی.

- آتلیه و عکاسی، آژانس مشاور املاک، خدمات چاپ دیجیتال، مراکز تهیه و طبخ غذا با پذیرش مشتری، قهوه‌خانه‌ها با عرضه مواد دخانی، آب میوه و بستنی فروشی و مشاغل مشابه و سینما و تئاتر

گروه شغلی ۳ شامل مشاغل ذیل

مدارس، دانشگاه‌ها، حوزه‌های علمیه، آموزشگاه‌های فنی و حرفه‌ای، زبان‌سراها، آموزشگاه‌ها و کتابخانه‌ها، مهد‌های کودک، استخر‌های سرپوشیده، موزه‌ها و باغ موزه‌ها، تالار‌های پذیرایی، آرایشگاه‌های زنانه و سالن‌های زیبایی و کاهش فعالیت مترو و حمل و نقل عمومی درون شهری

گروه شغلی ۴ شامل مشاغل ذیل

همایش‌ها، برگزاری مراسم اجتماعی، فرهنگی و مذهبی، مدارس شبانه‌روزی، باشگاه‌های ورزشی مربوط به ورزش‌های پربرخورد، از جمله کشتی، کاراته و جودو، کافه‌ها، چایخانه‌ها و قهوه‌خانه‌ها با عرضه مواد دخانی، باغ وحش‌ها، شهربازی‌ها و مراکز تفریحی آبی که تا ۱۷ اردیبشهت ماه فعالیت آن‌ها تعطیل خواهد بود.

ازآنجا که به شب‌های قدر نزدیک می‌شویم حجت الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی رئیس جمهور در آخرین جلسه ستاد ملی کرونا پس از ارائه گزارش کمیته امنیتی - اجتماعی در خصوص برگزاری مراسم و آیین شب‌های قدر با رعایت پروتکل‌ها، تأکید کرد: با توجه به تجربه‌ای که سال گذشته نسبت به این شب‌ها و مناسک مقدس شب‌های قدر داشتیم، امیدوار هستیم بتوانیم با رعایت کامل همه پروتکل‌ها از این شب‌های گرامی بهترین بهره‌ها را ببریم.

وی تاکید کرد: همه دستگاه‌های ذیربط با توجه به مسئولیتی که در ستاد کل نیرو‌های مسلح برایشان مشخص شده اعم از نیروی انتظامی، استانداری‌ها و ستاد‌های استانی مقابله با کرونا، موظفند در یک حرکت هماهنگ و منسجم و طبق برنامه‌ریزی‌های به عمل آمده نسبت به انجام وظایف اقدام و اطلاع رسانی لازم به مردم را انجام دهند.

در این جلسه همچنین کمیته بهداشت و درمان گزارشی از وضعیت کشور در خصوص میزان شیوع و ابتلا در موج چهارم بیماری و اینکه در برخی از شهر‌های قرمز با رعایت پروتکل‌های بهداشتی از سوی مردم وضعیت قرمز به نارنجی تبدیل شده است، ارائه و یادآور شد با توجه به افزایش نسبی رعایت پروتکل‌ها شدت بیماری تا اندازه‌ای کاسته شده است، اما به مرحله آرامش نرسیده و این نیازمند تداوم رعایت کامل و دقیق پروتکل‌ها است.

در عین حال کمیته بهداشت و درمان همچنین گزارشی از میزان رعایت پروتکل‌ها و نحوه نظارت بر آن‌ها و اعمال قانون در کسب و کارها، محیط‌های عمومی و ادارات و محافل مذهبی در شهر‌های مختلف، ارایه کرد که رئیس جمهور با اشاره به وضعیت شیوع بیماری در سراسر کشور، اظهارداشت: با توجه به جهش‌های متعددی که از این ویروس شاهد هستیم به نظر می‌رسد این بیماری به زودی رو به پایان نیست و تنها راه مطمئن برای قطع زنجیره و کاهش ابتلا رعایت کامل پروتکل‌های بهداشتی است.

در این جلسه کمیته‌های تخصصی ستاد ملی مقابله با کرونا همچنین گزارش عملیات واکسیناسیون و تهیه واکسن از کشور‌های خارجی و بخصوص تولید واکسن در داخل از جمله واکسن مشترک ایران و کوبا ارائه شد که رئیس جمهور از دستگاه‌های مرتبط که این کار را انجام می‌دهند و همکاری‌های انجام شده در این زمینه قدردانی کرد.

رئیس جمهور با اشاره به مشارکت بخش خصوصی در واردات واکسن خارجی، بار دیگر به وزارت بهداشت و درمان دستور داد در این خصوص با بخش خصوصی کمال همکاری را انجام دهند و امکانات لازم برای مشارکت بخش خصوصی در این زمینه را فراهم کنند.

با توجه به شرایط موجود کشور تنها راه مقابله با گسترش بیماری کرونا در کشور رعایت پروتکل‌های بهداشتی، کاهش تردد شهروندان در سطح شهر و خودداری از مسافرت‌های غیر ضروری است تا با واکسیناسیون همگانی شاهد ریشه کن شدن این بیماری در کشور و همه کشور‌های جهان باشیم.

منبع: بازار
ارسال نظرات
آخرین اخبار
گوناگون