کد خبر: ۲۴۸۶۵
۱۳:۴۷ -۲۳ اسفند ۱۳۹۹

تلخند پسته و آجیل به جیب مردم

تلخند پسته وآجیل به نوروز قصه پرغصه گرانی بی سابقه و روند روز افزون قیمت نوبرانه‌های عیدانه را نمایان می‌سازد که شتابان رو به صعود است.

قیمت آجیل

نشان تجارت - به بازار آجیل وخشکبار نزدیک هم نمی‌توان شد چه رسد آنکه خرید کرد، پسته‌های لبخندانی که چندسالی است از سفره نوروزی مردم پر کشید و جای آن خالی شده است.

اوضاع بازار‌های نوروزی مازندران چندان خوش نیست، نه کاسب‌ها و نه مردم دل خوشی از گرانی افسارگسیخته ندارند و شب عید با سیلی صورتشان را سرخ می‌کنند.

شیوع کرونا از یک سو وگرانی از سوی دیگر بازار‌های مازندران را به نسبت سال‌های قبل خلوت کرده است و بررسی میدانی خبرنگاران بازار از بازار آجیل وخشکبار حکایت از گرانی چندبرابری آن نسبت به سال‌های قبل را دارد.

بررسی‌های صورت گرفته از فروشگاه‌های مناطق مختلف مازندران نشان می‌دهد که بیشترین افزایش قیمت مربوط به پسته، بادام و مغز وگردو است ونرخ این اجناس از ۲۰۰ هزار تومان تا ۴۰۰ هزار تومان در نوسان است.

مغازه داران هم از گرانی زخم خورده اند

یک فروشنده سوادکوهی در گفتگو با خبرنگار بازار می‌گوید قیمت آجیل ۲۵۰ هزار تومان، آجیل مخلوط ۲۳۰ هزار تومان، فندوق ۲۷۰ هزار تومان و مغز گردو بین ۲۰۰ تا ۴۰۰ هزار تومان است.

این فروشنده با بیان اینکه خودمان از گرانی آجیل وخشکبار هم ناراحت هستیم، ادامه می‌دهد: گرانی اجناسب قدرت خرید را از مردم گرفته و فروش را کمتر کرده است.

گردو ۲۳۰ هزار تومان، بادام زمینی ۱۰۰ هزار تومان، تخمه ژاپنی ۱۰۰ تا ۱۱۰ هزار تومان، تخم آفتابگردان ۸۰ تا ۹۰ هزار تومان نرخ گذاری شده است. یکی از فروشندگان آجیل وخشکبار در ساری با اشاره به رشد ۵۰ درصدی قیمت‌های محصولات می‌گوید افزایش قیمت‌ها و کاهش دورهمی‌های خانگی از جمله دلایل کاهش خرید مردم شده است.

محمدی در گفتگو با خبرنگار بازار با عنوان اینکه گرانی قیمت تمایل مردم را برای خرید آجیل کاهش داده است، افزود: در رسته آجیل وخشکبار بیشترین محصولی که فروخته می‌شود، پسته بوده، زیرا تصور براین است که در جلوگیری از کرونا تاثیر گذار است.

وی ادامه داد: کاهش دورهمی‌ها میزان خرید آجیل وخشکبار را کاهش داده و با توجه به اعلام مسئولان ستاد ملی کرونا مبنی بر پرهیز از عید دیدنی و دورهمی‌ها در نوروز، این عامل در کاهش خرید مردم نیز موثر بوده است.

میوه‌ها هم گران شدند

بررسی‌ها در بازار میوه وتره بار حکایت از گرانی انواع میوه شب عید در قطب تولید میوه دارد، پرتقال تامسون ۱۵ هزار تومان، پرتقال خونی ۲۰ هزار تومان، موز ۶۰ هزار تومان، سیب بین ۱۸ تا ۲۰ هزار تومان، کیوی و لیموشیرین ۲۰ هزار تومان عرضه می‌شود.

همچنین نرخ گوشت نیز شامل گوشت مخلوط ۱۰۰ هزار تومان، ران وسردست بدون چربی ۱۲۰ هزار تومان، گوشت گوساله ۱۲۰ هزار تومان وگوشت گاوی با استخوان ۸۵ هزار تومان به فروش می‌رسد که نسبت به شب عید سال قبل رشد ۲۰ درصدی داشته است.

بسیاری از فروشندگان وبازاریان در مازندران براین عقیده هستند که کاهش دورهمی‌ها و کرونا بر بازار فروش آن‌ها تاثیر گذاشته است، از سوی دیگر مردم رشد گرانی اجناس را ناشی از ضعف نظارت‌ها بیان می‌کنند.

عدم برپایی نمایشگاه‌ها شیب گرانی را بیشتر کرده است

یک شهروند تنکابنی در گفتگو با خبرنگار بازار با بیان اینکه گرانی سبب شده تا نتوان به بسیاری از اجناس واقلام نزدیک شد، گفت: عدم برپایی نمایشگاه‌های فروش بهاره وفصلی به دلیل کرونا نیز سبب شده تا شیب گرانی‌ها تندتر شود.

موسوی با اظهار اینکه این روز مردم تمایلی به خرید اجناس غیرضروری از جمله پسته واجیل ندارند، گفت: طی چندسال گشته شاهد رشد چندصد درصدی این محصولات هستیم و در کنار آن شاهد افزایش قیمت میوه و تره بار نیز هستیم.

وی افزود: بسیاری از میوه‌ها از جمله مرکبات که دراستان تولید می‌شود نیز نسبت به قبل چندبرابر افزایش قیمت دارند و این عوامل قدرت خرید مردم را کم کرده است.

در حال که مردم از گرانی اقلام واجناس در شب عید گلایه دارند، متولیان ستاد تنظیم بازار استان نیز با اشاره به فعال شدن گروه‌های نظارتی شب عید تاکید کرده اند که با تخلفات برخورد می‌شود.

قیمت‌ها در بازار رصد می‌شود

حسینقلی قوانلو رئیس سازمان صمت مازندران در گفتگو با خبرنگار بازار با بیان اینکه گروه‌های نظارتی متعددی با همکاری دستگاه‌های مختلف تشکیل شده است، رصد قیمت‌ها و بازار را از جمله اهداف بیان کرد.

وی افزود: کارنظارت بر بازار به رغم وجود شرایط کرونایی تشدید یافته است و از مردم تقاضا داریم تخلفات را گزارش دهند.

قوانلو با تاکید براینکه با افزایش قیمت‌های بی ضابطه برخورد خواهیم کرد، گفت: در سال جاری بازرسان این سازمان برای بیش از ۲۲ هزار واحد صنفی متخلف در استان پرونده تشکیل دادند و ارزش تخلفات آن بیش از ۱۵۴ میلیارد تومان بوده است.

وی اجرای طرح تشدید بازرسی از بخش‌های مختلف کالایی و خدماتی در استان اشاره و یاد آور شد: با توجه به نزدیک شدن ایام نوروز و افزایش تقاضا در سطح بازار، بازرسی از این واحد‌ها در دستورکار بازرسان سازمان صمت قرار دارد.

گروه‌های نظارت وبازرسی تشدید شد

در عین حال حسن خیریان پور معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری مازندران نیز در گفتگو با خبرنگار بازار با اشاره به تشکیل جلسه ستاد تنظیم بازار برای رصد قیمت‌ها اظهار داشت: از چندی قبل گروه‌های نظارت وبازرسی برای رصد و مقابله با تخلفات احتمالی تشدید شده است.

وی با اشاره به نوسانات قیمتی در مورد کالا‌های اساسی از جمله مرغ گفت: قرار شد این کالا با نرخ ۲۰ تا ۲۲ هزار تومان عرضه شود وفروش بالاتر از آن تخلف محسوب می‌شود ودر این راستا روزانه ۳۰۰ تن مرغ گرم در استان توزیع می‌شود.

خیریان پور یادآور شد: همچنین برای تنظیم بازار میوه شب عید نیز توزیع سیب ومرکبات با قیمت تنظیم بازار در روز‌های پایانی سال انجام می‌شود.

به رغم اجرای طرح‌های مختلف نظارتی وبازرسی به دلیل بازدارنده نبودن برخورد‌ها و ضعف نظارت به دلیل کمبود ناظران وبارزسان، گرانی اجناس واقلام درد مشترک مردم مناطق مازندران به شمار می‌رود.

منبع: بازار
ارسال نظرات
آخرین اخبار
گوناگون