کد خبر: ۲۲۸۳۲
۱۲:۰۹ -۱۴ بهمن ۱۳۹۹
بهروز محبی، نماینده سبزوار مطرح کرد
نماینده سبزوار گفت: من با چشم خودم دیدم که افرادی در یک نانوایی، کیسه‌های آرد را در ماشینی بار می‌زدند تا برای فروش ببرند. این رویکرد فوق‌العاده خطرناک است، چون مردم به نانوایی‌ها مراجعه می‌کنند و به اندازه مصرف، نان نیست و همین اتفاق باعث شده نارضایتی اجتماعی با شیب تند در حال افزایش باشد.

آرد نانوایی

نشان تجارت - کم‌کم باید تورم در قیمت آرد را هم به بحران‌های جدید کشور اضافه کرد؛ بحرانی که اگر درست مدیریت نشود مطمئناً چالشی سخت و البته نارضایتی‌های وسیع اجتماعی را حاصل خواهد کرد، زیرا نان از اساسی‌ترین کالا‌های سبد همه خانوار‌های ایرانی است و تلاطم در این حوزه بی‌شک همه ابعاد جامعه را دربرخواهد گرفت.

در همین رابطه، بهروز محبی نماینده سبزوار گفت: یکی از مشکلات جدی که این روز‌ها درگیر آن هستیم، بحران آرد است. متاسفانه ما شاهدیم که دولت، آرد را با نرخ دولتی به قیمت ۳۵ هزار تومان و نرخ نیمه‌دولتی و آزاد به قیمت حدود ۵۵ هزار تومان به نانوا واگذار می‌کند و مشکل اساسی این است که در واقع هیچ‌گونه نظارتی در تبدیل این آرد به نان وجود ندارد.

وی افزود: دولت در ماه‌های اخیر تصمیمی مبنی بر اعلام نرخ تضمینی گندم گرفت که باعث شد نرخ جو هم افزایش قیمت پیدا کند و به کیلویی بیش از شش هزار تومان برسد. این امر باعث شد بسیاری از دامداران برای جایگزینی جو به سمت خرید آرد بروند و ما شاهد هستیم که افراد سودجو و بعضی از نانوا‌هایی که تعهدی ندارند و البته ما زمینه را برای آن‌ها فراهم کرده‌ایم، هر کیسه آرد دولتی و نیمه‌دولتی را به قیمت ۱۸۰ هزار تومان به شیرینی فروشی‌ها و علی‌الخصوص به دامداران بفروشند و این مبلغ به جیب آن‌ها می‌رود.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس تصریح کرد: نکته ظریفی که وجود دارد این است که اگر یک نانوای وظیفه‌شناس امروز آرد دولتی را تبدیل به نان کند هر کیسه با احتساب هزینه‌ها مثل خمیرمایه که امروز قیمتش تقریباً دو برابر شده است و هزینه کارگر، تقریباً ۱۱۰ هزار تومان برای او درآمد خواهد آمد. از این‌رو یکی از راه‌های ساده و بی‌دغدغه که پول را سریع به حساب نانوا واریز می‌کند، فروش آرد است. این مساله متاسفانه تبدیل به یک مشکل جدی شده است که بسیاری از نانوا‌ها آرد خود را می‌فروشند. حتی در بعضی مناطق روستایی که سهمیه هر نفر تقریباً شش کیلو و ۲۰۰ گرم آرد است، آرد را فروخته و بعد به نانوا‌ها مراجعه می‌کنند تا نان بخرند.

محبی اظهار داشت: اگر این روند ادامه پیدا کند ما تا عید دچار یک بحران جدی‌تر در شهرستان‌ها خواهیم بود. هزینه درستکاری در کشور هر لحظه در حال بالا رفتن است. امیدوارم تدبیری برای این موضوع اندیشیده شود. تا دیر نشده باید کاری کرد، چون اگر بحران جدی شود به این راحتی قابل جمع‌کردن نیست.

این نماینده سبزوار یادآور شد: ما به عنوان نمایندگان مردم تنها کاری که می‌توانیم بکنیم این است که ارز دولتی ۴۲۰۰ تومانی را قطع کنیم، چون هر چقدر هم که یارانه می‌دهیم به جیب مردم نمی‌رود و نهایت می‌رسیم به همان قصه احمدی‌نژاد که یارانه را به ذینفع نهایی برسانیم.

وی در ادامه عنوان کرد: در مورد این مفسده بزرگ، یعنی رانت‌های ایجاد شده با یارانه، در سال آینده مجلس باید فکری اساسی داشته باشد. دولت باید یارانه نان را حساب و به حساب مردم واریز کند.

محبی گفت: من با چشم خودم دیدم که افرادی در یک نانوایی، کیسه‌های آرد را در ماشینی بار می‌زدند تا برای فروش ببرند. این رویکرد فوق‌العاده خطرناک است، چون مردم به نانوایی‌ها مراجعه می‌کنند و به اندازه مصرف، نان نیست و همین اتفاق باعث شده نارضایتی اجتماعی با شیب تند در حال افزایش باشد.

این عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در پاسخ به این پرسش که بعد از این اتفاق، نهاد‌های نظارتی، نظارت خود بر نانوایی‌ها را بیشتر کردند یا خیر؟ گفت: نظارت انجام می‌شود، ولی این کار در همان نانوایی انجام می‌شود و قابلیت این وجود ندارد که همه جا دوربین گذاشت. یعنی نظارت بخشی از کار است و اینکه همه مسئولان و مردم باید به وظیفه اخلاقی خود عمل کنند، بحث اصلی و مهم‌تر است که نیاز به کار فرهنگی دارد، هرچند قبول دارم که تورم و سختی کار باعث شده انحراف به نسبت گذشته به مراتب بالاتر برود.

منبع: اقتصاد24
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
نبض بازار
گوناگون