کد خبر: ۲۱۸۳۸
۰۹:۰۴ -۲۵ دی ۱۳۹۹
رضا پدیدار، عضو هیات نمایندگان اتاق ایران بیان کرد

محصولات پتروشیمی بهترین جایگزین برای صادرات نفت خام ایران

عضو هیات نمایندگان اتاق ایران درباره بهترین جایگزین برای صادرات نفت خام برای ایران گفت: بازار جهانی نیاز به محصولات پتروشیمی دارد و امروز زمان حضور چشمگیر ایران در این بازار در بین رقبای دیگر است و فرصت سوزی در این موضوع تبعات سنگین به اقتصاد ایران وارد می‌سازد.

محصولات پتروشیمی

نشان تجارتبا درنظر گرفتن شرایط اقتصاد امروز ایران، نمی توان تنها به راهکار سرمایه گذاری در بازار نفت وابسته بود، بلکه باید از نفت به عنوان ابزاری در جهت وابسته سازی کشور‌های منطقه و کشور‌های همسو و تعریف همکاری‌های اقتصادی در پروژه‌های پربازده و با اولویت در کشور‌های هدف بهره برد.

تمرکز بر منابع نفتی مشترک و توسعه صنایع پالایشگاهی و پتروشیمی یکی از مولفه‌های اصلی افزایش ارزآوری است موضوعی که سالهاست همچنان حرکت خیلی ضعیفی دارد، اما فعالان این عرصه امید به بهبود شرایط دارند.

ضرورت تکمیل زنجیره ارزش صادرات محصولات پتروشیمی

رضا پدیدار، عضو هیات نمایندگان اتاق ایران درباره توسعه تولید و صادرات صنعت پتروشیمی گفت: پتروشیمی ارزش افزوده صنعت نفت است و بر کسی هم پوشیده نیست که این ارزش افزوده با توجه به شرایط اقتصادی ایران و نیاز کشور به ارزآوری بیشتر، حائز اهمیت بوده و در رسته صادرات غیر نفتی قرار گرفته است.

رئیس انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت ایران گفت: جهش تولید ملی نیاز به تقویت صنعت و محصولات پتروشیمی دارد و از سوی دیگر موضوع ارزآوری از این محصولات بهترین جایگزین نفت خام است.

وی ادامه داد: اهمیت تکمیل زنجیره ارزش با هدف کاهش خام‌فروشی در صنعت پتروشیمی مورد نظر بازارهای هدف صادراتی است.

پدیدار تصریح کرد: از این رو باید شرایط محصولات و فرآوری‌های نفتی در این صنعت به گونه‌ای طراحی شود تا بیش از گذشته وارد بازار رقابت‌های جهانی شود چراکه این بهترین زمان برای حضور محصولات پتروشیمی در غیاب صادرات نفت ایران است.

رئیس انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت ایران گفت: تقویت تولید ملی نیاز به ارز دارد و این منبع می‌تواند از صادرات محصولاتی که بازار خارجی نیاز به آن دارد تأمین شود؛ این بهترین امکان برای مقابله با خام فروشی نفت است.

به گفته پدیدار، سهم تولید و صادرات محصولات پتروشیمی رشد قابل توجهی داشته است و این روند باید با حمایت‌های دولت ادامه داشته باشد و از موقعیت به وجود آمده برای رسیدن به اهداف تأمین ارز کشور به خوبی استفاده شود.

این فعال بخش خصوصی ادامه داد: در حال حاضر با نزدیکی به پایان سال ۱۳۹۹، ظرفیت تولید پتروشیمی از ۷۰ میلیون تن افزایش پیدا کرده و روند صعودی را در پیش گرفته است بحثی که با توجه به اعمال تحریم‌ها قابل دفاع و تقدیر است.

پتروشیمی گزینه مناسب ارزآوری

عضو هیات نمایندگان اتاق ایران درباره برنامه ریزی برای جهت تداوم توسعه تولید و صادرات صنعت پتروشیمی نیز گفت: برای سال ۱۴۰۰ پیش بینی تولید یکصد میلیون تن محصولات پتروشیمی در دستور کار است و ارزآوری آن برای کشور در شرایطی که هنوز محدودیت صادرات نفت برقرار است به عنوان گزینه مناسب ارزآور مطرح است.

رئیس انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت ایران معتقد است؛ افزایش تولید و صادرات قطعاً می‌تواند برای کشور اثرگذار باشد و باعث تنوع بخشی در سبد صادراتی کشور می‌شود.

این فعال اقتصادی افزود: در حال حاضر پتروشیمی حرف اول در صادرات غیر نفتی را می‌زند، بعد فرآورده‌های نفتی و بعد از آن فرآورده‌های معدنی و موارد دیگر؛ لذا در حال حاضر پتروشیمی به خصوص در این برهه از محدودیت‌های اقتصادی و تحریم حاکم بر کشور می‌تواند بهترین پایگاه برای تقویت اقتصاد ملی مان و تأمین منابع ارزی برای کشور باشد.

به اعتقاد این کارشناس حوزه انرژی، صنعت پتروشیمی می‌تواند در روند رشد توسعه اقتصادی کشور تأثیرگذار باشد و با نقش‌آفرین باشد و توسعه این صنعت در بالادست و نیز بخش‌های پایین‌دست، اشتغال‌زایی مطلوبی را به همراه خواهد داشت

پدیدار با تأکید بر اینکه با توجه به نیاز اقتصاد به ارزآوری بیشتر باید به سمت تولید محصولات نهایی در صنعت پتروشیمی حرکت کنیم، گفت: صادرات محصولات پتروشیمی موضوعی است که در زمان محدودیت صادرات نفت خام می‌تواند بهترین گزینه باشد و همچنین شرایط کنونی می‌تواند اقتصاد را به سمت تکمیل زنجیره ارزش و جلوگیری از خام‌فروشی هدایت کند.

رئیس انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت ایران با تأکید بر اینکه با ایجاد و تکمیل زنجیره ارزش، از سرمایه‌های کشور بهتر استفاده می‌شود، خاطرنشان کرد: هدف‌گذاری‌ها برای ایجاد ارزش افزوده بیشتر در صنعت پتروشیمی نیاز به تعامل بیشتر دستگاه‌ها دارد که این موضوع با همکاری بیشتر بخش خصوصی قابل اجراست.

به گفته پدیدار، صنعت نفت ایران به دلیل اعمال تحریم‌ها ضربه اقتصادی شدیدی را متحمل شده، اما این زیان می‌تواند با ارتقای صادرات سایر بخش‌ها مانند محصولات صنعت پتروشیمی جبران شود بحثی که تا حدودی توانسته کمبود صادرات نفت را جبران کند.

منبع: اقتصاد24
ارسال نظرات
گوناگون