نشان تجارت - مهدی توفیقی: حدود دو دههای است که نقش ابزارهای دیجیتالی در زندگی بشریت پررنگ شده است و روز به روز بر این وابستگی افزوده میشود، بهطوری که اگر این امکانات از افراد گرفته شود کارها مختل و روند پیشرفت کُند خواهد شد.
اکنون کمتر کسی است که بگوید تلفن همراه ندارد، زیرا هماهنگی و انجام بسیاری از کارها وابسته به این دستگاه کاربردی است. حال شیوع ویروس کرونا در جهان و به خصوص ایران باعث تعطیلی یا نیمهتعطیلی کارخانهها، کارگاهها، مغازهها و دفاتر کاری شده است. به تبع این موضوع، تحلیلگران پیشبینی کردهاند در سه ماه آینده تولید گوشیهای هوشمند بیش از ۱۰ درصد کاهش پیدا میکند.
ابراهیم درستی، رییس اتحادیه فروشندگان دستگاههای صوتی و تصویری و تلفن همراه و لوازم جانبی گفت: همانگونه که اکثر کسب و کارها پس از مواجهه با ویروس کرونا دچار ضرر و زیان اقتصادی شدند، بازار موبایل هم از این قاعده مستثنی نبوده و درگیر بحرانی بزرگ شده است، بهگونهای که بعضی از مغازهداران مجبور به تعطیلی کسب و کار خود شدهاند و بسیاری از شاغلان این حوزه بهدلیل شرایط نابسامان اقتصادی و نبود درآمد کافی مجبور به تغییر شغل یا حتی تعدیل نیرو شدهاند.
وی افزود: تلاشهایی در زمینه دادن تسهیلات و وام به فعالان این حوزه شده که مبلغی از ۱۲ تا ۱۶ میلیون تومان وام با بهره کم بوده است که این موضوع برای مدتی کوتاه این شرایط دشوار را هموار کرد، ولی بهطور کلی مشکل برطرف نشده و این صنف همچنان با معضلات ناشی از ویروس کووید۱۹ دست و پنجه نرم میکند.
درستی اظهار داشت: با توجه به شیوع ویروس کرونا از اوایل اسفندماه و محدودیتهایی که در تمام دنیا و ایران شرایط صادرات و واردات را دشوارتر کرد، مشکلات عدیدهای بهوجود آمده است که یکی از این موارد عدمواردات گوشی موبایل و لوازم جانبی آنها بوده که با تعطیلی پروازهای خارجی مدتی در این زمینه دچار کمبود و ضعف شدیم، اما به مرور زمان و با شناختی که از این ویروس و شرایط حاکم بر آن بهدست آمد این امکان فراهم شد که این نواقص در بازار موبایل حل شود تا قیمتها به ثبات برسند.
رییس اتحادیه فروشندگان تلفن همراه و لوازم جانبی بیان کرد: سلامتی و جلوگیری از شیوع ویروس کرونا باید اولویت مردم باشد که در همین راستا، توصیههای فراوانی به مغازهداران و فروشندگان موبایل شده است که تمامی پروتکلهای بهداشتی را رعایت کنند.
وی در پاسخ به این سوال که پاساژهایی در مرکز شهر با حجم تردد بالا و ازدحام جمعیت از ستاد مقابله با کرونا تذکر یا اخطار برای تعطیلی کسب و کار خود دریافت کردهاند یا خیر؟ گفت: ستاد ملی کرونا مجوز فعالیت این پاساژها و مراکز فروش را منوط به رعایت کامل پروتکلهای بهداشتی کرده است و در صورت رعایت نکردن این شرایط برخورد قانونی با آنها میشود، اما در بازدیدی که از این اماکن داشتهام پروتکلها رعایت شده و فروشندگان از شرایط احساس رضایت میکردند.
عضو اتاق اصناف کشور تصریح کرد: با شیوع بیماری کرونا و توصیههای ستاد ملی کرونا مبنی بر در خانهماندن، مراجعه حضوری برای خرید موبایل و لوازم جانبی آن، از سوی مردم بهشدت کاهش یافته است. از اینرو مردم ترغیب به خرید از سایتهای داخلی بهصورت اینترنتی شدهاند که با شرایط موجود، حرکت بسیار خوب و هوشمندانهای است و مردم میتوانند بسیاری از نیازهای خود را در زمینه تکنولوژی و سایر بخشها برطرف کنند، هرچند شبکههای اینترنتی و مجازی باید عدالت و حق مشتری را مدنظر قرار دهند. بعضی از این شبکهها از شرایط موجود و استفاده بیشتر مردم برای خرید مجازی سوءاستفاده میکنند و جانب عدالت را رعایت نمیکنند.
وی اظهار کرد: نمونههای زیادی از کلاهبرداریهای اینترنتی، ارسال محصولات غیراستاندارد و یا تاخیر در ارسال کالا به مشتری گزارش شده است. همچنین برخی محصولات، قیمتهای غیرواقعی یا دور از انصاف دارند که از مسئولان ذیربط تقاضای رسیدگی به این مشکلات را دارم و به مردم توصیه میکنم تا در خریدهای خود دقت بیشتری کنند و با اطمینان اقدام به پرداخت پول کنند تا عرصه بر این سودجویان تنگتر شود.
درستی در پایان خاطرنشان کرد: دولت وعده کرده بود که افزایش مالیاتی در کار نباشد، اما با توجه به مشکلات اقتصادی و فشارهایی که روی دوش دولت است آنها نتوانستند تمام نیاز این بخش را برطرف و آنطور که باید به قولشان عمل کنند. امید است در ادامه راه، حمایت دولت از کسب و کارها بهگونهای باشد که کاسبان در مسیر کارشان بیش از پیش احساس امنیت کنند.
منبع: اقتصاد24