کد خبر: ۶۷۳۵۹
۱۸:۵۱ -۳۱ شهريور ۱۴۰۴
در نشان تجارت بخوانید

هر آنچه از میوه انار و فواید آن باید دانست

سابقه مصرف انار در شرق و خاورمیانه به دوران باستان می‌رسد؛ ولی، در اروپا و آمریکا تنها در دو قرن اخیر مصرف بیشتری داشته است. ایران پس از هند، دومین تولیدکننده و صادرکننده انار در جهان است.

فواید میوه انار

نشان تجارت - عالیه اعتمادیان: انار نماد اصلی سفره شب یلدا است و گذشتگان ما آن را میوه باروری و برکت می‌دانستند. انار از جمله میوه‌های شگفت انگیز جهان است که بسیاری از مردم در کشور‌های مختلف حتی از دیدن آن نیز تعجب می‌کنند! در بیشتر منابع، از ایران به‌عنوان خاستگاه انار نام برده‌اند و البته این میوه در کشور‌های شرق ایران مانند افغانستان و پاکستان تا شمال هند و هیمالیا هم کشت می‌شده است. سابقه مصرف انار در شرق و خاورمیانه به دوران باستان می‌رسد؛ ولی، در اروپا و آمریکا تنها در دو قرن اخیر مصرف بیشتری داشته است. ایران پس از هند، دومین تولیدکننده و صادرکننده انار در جهان است. تحقیقات علمی نشان داده‌اند که انار می‌تواند فواید زیادی برای سلامتی داشته باشد و خطر ابتلا به برخی بیماری‌ها را کاهش دهد.

فواید و ویژگی‌های انار

مواد مغذی انار

بخشی از ارزش غذایی یک لیوان انار دان کرده (حدود ۱۷۴ گرم) را ببینید.

بیش از ۷۵ درصد وزن انار دانه‌شده را آب تشکیل می‌دهد. صد گرم انار حاوی ۸۳ کالری انرژی، ۱۹ گرم کربوهیدرات، ۱.۷ گرم پروتئین، ۳ میلی‌گرم سدیم، ۲۳۶ میلی‌گرم پتاسیم، ۴ گرم فیبر تغذیه‌ای، ۱۴ گرم قند، ۱.۲ گرم چربی کل و ۰.۱ گرم چربی اشباع‌شده است.

میزان چربی ترانس و کلسترول در انار صفر است. انار همچنین ویتامین سی و B (که ازجمله مهم‌ترین ویتامین موردنیاز بدن هستند.) و مواد معدنی مانند کلسیم، منیزیم، منگنز، آهن، فسفر و روی را دارد.


بیشتر بخوانید: نوشیدنی ضدالتهاب و سرشار از آنتی‌اکسیدان


انار منبع مناسبی برای تأمین بخشی از آب، کربوهیدرات، فیبر‌های تغذیه‌ای، ویتامین C، آنتی‌اکسیدان و انرژی روزانۀ موردنیاز بدن است.

خواص دارویی انار

انار سرشار از مواد آنتی‌اکسیدان موسوم به پلی فنل‌ها (Polyphenols) و آنتوسیانین‌ها (Anthocyanins) است. آب انار تازه تقریباً بیش از هر آب‌میوۀ دیگری حاوی مواد آنتی‌اکسیدان است. میزان آنتی‌اکسیدان‌ها در آب انار تازه سه برابر بیشتر از شراب قرمز و چای سبز است.

درون انار دو ماده وجود دارد که در واقع اکثر خواص انار را مدیون آن‌ها هستیم.

پونیکالاجین (Punicalagin)

این ماده یک آنتی‌اکسیدان بسیار قوی است که هم در آب آنار و هم در پوست انار پیدا می‌شود. همین آنتی‌اکسیدان و البته چیز‌های دیگر باعث می‌شود که خواص آب انار و البته خواص پوست انار هم بسیار زیاد باشد.

پونیسیک اسید (Punicic acid)

این اسید درون روغن هسته انار یافت می‌شود و جزء اسید‌های چرب اصلی دانه‌های انار است. این ماده یکی از اسید‌های چرب امگا ۶ است.

تاثیر ضدالتهابی انار

یک خاصیت انار که آن را به میوه‌ای شگفت‌انگیز تبدیل می‌کند نقش ضدالتهابی این میوه است. التهاب‌های شدید یکی از عواملی است که باعث مشکلات و بیماری‌های بسیار جدی می‌شود. بیماری‌هایی مثل بیماری‌های قلبی و عروقی، سرطان، دیابت نوع ۲، آلزایمر و حتی چاقی مفرط! انار خواص ضدالتهابی بالایی دارد که مشخصا از خاصیت آنتی‌اکسیدانی پونیکالاجین ناشی می‌شود.

اگر دچار التهاب فیزیکی ناشی از بیماری‌های مختلف هستید و می‌خواهید این التهاب را کاهش دهید، انار یک مکمل عالی برای اضافه کردن به رژیم غذایی است. خواص آب انار مانند یک داروی بدون عوارض عمل می‌کند و توانایی بسیار زیادی در کاهش التهاب‌های مشکل‌ساز دارد.

از سوی دیگر، نسبت پتاسیم به سدیم در انار بسیار بالاست که باعث می‌شود سدیم از کلیه‌ها دفع شود و فشارخون کاهش یابد. 

این میوه با داشتن آنتی‌اکسیدان‌های فراوان به سلامت ریه نیز کمک می‌کند و با حفظ سلامت دستگاه قلبی‌عروقی به شکل غیرمستقیم در سلامت دستگاه تنفس نیز نقش دارد.

انار و کمک به هضم غذا

از دیگر خواص انار برای روده می‌توان به کاهش احتمال بروز بیماری «کرون» که از بیماری‌های التهابی روده است و همچنین «زخم معده» اشاره کرد. برای داشتن روده سالم، بهترین راه خوردن انار دان شده به صورت کامل است.

تاثیر انار در درمان سرطان پروستات

تحقیقات بر روی آقایان نتایج جالبی در این زمینه نشان داد. نوشیدن ۲۳۷ میلی‌لیتر آب انار به صورت روزانه باعث کاهش PSA یا prostate-specific antigen می‌شود. PSA نشانه‌ای از سرطان پروستات در خون است. مردانی که میزان PSA خون آن‌ها در مدت زمان کوتاهی دو برابر شود در خطر مرگ بر اثر سرطان پروستات هستند. نوشیدن این میزان توصیه شده از آب انار به صورت روزانه و منظم باعث کاهش سرعت دو برابر شدن میزان PSA از ۱۵ ماه به ۵۴ ماه می‌شود.

خواص انار

خواص انار برای لاغری

ویتامین C موجود در دانه انار به اندازه‌ای است که می‌تواند تا ۴۰ درصد از نیاز روزانه ما به ویتامین C را تامین کند. این میوه همچنین به علت میزان زیاد فیبر باعث احساس سیری و کنترل اشتها می‌شود. اگر به هر دلیلی انار دوست ندارید یا نمی‌توانید مثل بقیه یک پیاله انار دان شده بخورید، می‌توانید برای بهره‌مند شدن از خواص لاغری انار کمی انار را به سالاد یا ماست خود اضافه کنید.

یکی از راه‌های دیگر، مصرف رب انار است. خواص رب انار برای لاغری هم مانند خود انار است. البته رب انار بیشتر از خود انار باعث کاهش فشار خون می‌شود و خوردن آن به تنهایی مشکل است. می‌توانید رب انار یا انار پخته را در کنار غذا‌های با مرغ امتحان کنید.

ارسال نظرات
آخرین اخبار
گوناگون