نشان تجارت - عبدالوحید فیاضی، نماینده نور و محمودآباد در خصوص ناترازی برق که چند سالی گریبان کشور را گرفته است، به اقتصاد۲۴ گفت: برای کم کردن ناترازی در برق، حتماً همه مردم به عنوان مهمترین عوامل، باید روی به صرفهجویی و استفاده بهینه بیاورند، ولی اینکه در کشور بایستی الگوی مصرف را تعریف و تبیین کرد، کاری است که دولتمردان باید صورت دهند.
وی افزود: برای الگوی مصرف، قوانینی وجود دارد و شایسته این است که کارِ کارشناسی انجام شود تا ببینیم در این رابطه، نیاز به قانونگذاری جدیدی است یا نه؟ بیشک اگر قانون، ضعفهایی داشته باشد، باید بهروزرسانی کنیم، زیرا مدیریت انرژی و مخصوصاً برق در مملکت، موضوعی بسیار مهم است که نباید از آن غفلت کرد.
فیاضی تصریح کرد: برای درست مصرف کردن انرژی، دو کار نیاز است. در خصوص قانونگذاری صحبت کردیم، ولی بخش عمده آن، کار فرهنگی است. برای اینکه یک کار فرهنگی، به نتیجه برسد، باید متولیان آن مشخص باشد و ضمن این موضوع، همه ظرفیتهای موجود در کشور را میباید پای کار آورد. به طور مثال در ترسیم الگوی مصرف برای کاهش مصرف انرژی در کشور، نقش رسانههای از صدا و سیما گرفته تا خبرگزاریها، روزنامهها، پایگاههای خبری و... پررنگ است. نمیتوان گفت این موضوع وظیفه دولت و حاکمیت است و مثلاً نباید از رسانههای بخش خصوصی برای کمک انتظار داشت. به طور کلی برای تراز شدن انرژی در کشور، همه ۸۵ میلیون ایرانی باید خود را موظف به کمک کنند، زیرا همه در یک کشتی نشستهایم.
نماینده نور و محمودآباد اظهار داشت: دولت، باید در این سه سالی که از عمرش باقی مانده است، به طور ویژه روی به بروز کردن سیستم و شبکههای برقی، بیاورد. ما در کشور، هدررفت بالایی داریم که میزان بالای فرسودگی در برخی بخشها، علت اصلی این امر است. به طور مثال، عملیات تغییر سیم به کابل در کشور به سختی انجام میشود و مشکل سرمایهگذاری در این بخش، بیداد میکند.
وی یادآور شد: اخباری به ما رسیده که گفته شده بود دولت چهاردهم، سرمایهگذاریهایی در حوزه برق داشته و از قرار معلوم در سال جدید هم افزایش تولید داشتند. امیدوارم این اخبار درست و دقیق باشد تا در آینده، اثرات مثبت تلاشها را در خروجی کارها ببینیم.