کد خبر: ۶۲۷۷۳
۱۰:۰۰ -۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۴

کاهش ۵۰ درصدی حوادث کار با آموزش مهارتی کارگران

بر اساس گزارش‌ها بهره‌مندی از آموزش‌های مهارتی در کاهش ۵۰ درصدی حوادث کار موثر است و ارائه آموزش ایمنی و مهارتی تا حد بالایی می‌تواند از وقوع حوادث ناشی از کار پیشگیری کند.

آموزش مهارتی کارگران

نشان تجارت - درحال حاضر آموزش نقش مهمی در کاهش حوادث و ایمن شدن محیط کار دارد و تجربه کارخانه‌ها و شرکتهای موفق نشان می‌دهد هرچه در امر آموزش سرمایه‌گذاری شود، سود و بهره‌وری بیشتری نصیب آن کارخانه یا شرکت می‌شود.

موضوع ایمنی کار به‌عنوان یکی از ارکان سند ملی کار شایسته و از جمله مهم‌ترین راهبردهای سازمان بین‌المللی کار در برخورداری کارگران از حقوق کار به شمار می‌رود. ارتباط مستقیم بهبود شرایط ایمنی کارگاه با کاهش هزینه‌های مستقیم و غیرمستقیم ناشی از بروز حوادث شغلی به اثبات رسیده و امروزه ارتقای بهره‌وری با ترویج فرهنگ ایمنی در محیط کار، از منظر منافع بنگاه اقتصادی بسیار مورد توجه قرار گرفته است.

یکی از مهم‌ترین راهکارهای بهبود و ارتقای فرهنگ ایمنی، توجه به آموزش ایمنی کارفرمایان و کارگران است و از نگاه کارشناسان ارائه آموزش ایمنی و آموزش‌های مهارتی تا حد بالایی می‌تواند از وقوع حوادث ناشی از کار پیشگیری کند.

در همین راستا غلامحسین محمدی، معاون وزیر کار و رئیس سازمان آموزش فنی‌وحرفه‌ای معتقد است: حوادث ناشی از کار با کسب آموزش‌های مهارتی و ارتقای آگاهی کارگران، کاهش می‌یابد.

او می‌گوید: سازمان آموزش فنی‌وحرفه‌ای با داشتن بزرگ‌ترین زیرساخت‌های آموزشی و ۷۰۰ مرکز دولتی و بیش از ۲۰ هزار آموزشگاه خصوصی در کشور آمادگی دارد در جهت بهره‌برداری از این زیرساخت‌ها و توسعه آموزش‌ها گام بردارد.

معاون وزیر کار کسب آموزش‌های مهارتی را موجب آگاهی نیروی‌کار دانسته و می‌افزاید: بر اساس پژوهش‌ها، کسب آموزش‌های ایمنی و بهداشت، رفتار کارگران و پرسنل یک سازمان را در فعالیت‌های پرخطر تغییر می‌دهد و هزینه‌های ناشی از حوادث و بیماری‌های شغلی را کاهش می‌دهد.

به گفته وی با ارائه آموزش‌های مهارتی و افزایش سطح آگاهی کارگران حوادث ناشی از کار تا ۵۰ درصد کاهش می‌یابد.

پیشتر احمد میدری‌، وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای را مسئول مهارت‌آموزی کارگران در کشور عنوان کرده و گفته بود: کارگران زمانی رفاه و درآمد بیشتر و آینده روشن‌تری دارند که از مهارت بیشتری برخوردار باشند.

بر اساس آمارها بیشترین حوادث ناشی از کار در کارگاه‌های ساختمانی رخ می‌دهد و در وقوع بیش از ۸۰ درصد حوادث کار، عوامل انسانی نقش دارد که این امر اهمیت رعایت نکات ایمنی به منظور کاهش آمار حوادث ساختمانی را نشان می‌دهد.

طبق اعلام وزارت کار در کارگاه‌های زیر ۲۰ نفر به ویژه کارگاه‌های ساختمانی بیشترین نرخ حوادث ناشی از کار دیده می‌شود و در بازرسی‌های انجام گرفته از کارگاه‌های مشمول قانون کار نیز، فعالیت ساختمان در بین فعالیت‌های اقتصادی بیشترین سهم آسیب‌های شغلی منجر به فوت را داشته است.

سالانه بیش از یک میلیون نفر ساعت آموزش به نیروی کار کشور در قالب «آموزش مقررات ایمنی به کارگران»، «آموزش مقررات ایمنی به کارفرمایان»، «آموزش مقررات ایمنی به پیمانکاران» و «آموزش ایمنی کارگران ساختمانی» ارائه می‌شود.

‌با وجود این میزان آموزش ارائه ‌شده در سطوح مختلف کارگری، کارفرمایی و پیمانکاری در کل کشور، به ‌ویژه آموزش ایمنی کارگران ساختمانی، همچنان حوادث ساختمانی سهم بسیاری از کل حوادث کشور را به خود اختصاص داده که نیازمند توجه متولیان این بخش است.

به اعتقاد کارشناسان، آموزش رمز اصلی پیشگیری از حوادث ناشی از کار است و کارگاه‌ها باید رعایت نکات ایمنی و حفاظتی را در دستور کار قرار بدهند. مطابق ماده ۹۵ قانون کار، نظارت مستمر بر حوزه ایمنی کار و مسئولیت اجرای مقررات و ضوابط فنی و بهداشت کار بر عهده کارفرمایان گذاشته شده است. هر گاه بر اثر عدم رعایت مقررات مذکور از سوی کارفرما یا مسئولین واحد حادثه‌ای رخ دهد، شخص کارفرما یا مسئول مذکور از نظر کیفری و حقوقی و مجازات‌های مندرج در این قانون مسئول است.

ارسال نظرات
آخرین اخبار
نبض بازار
گوناگون