کد خبر: ۶۱۸۹۸
۱۵:۱۰ -۱۵ فروردين ۱۴۰۴
نماینده آشتیان در گفت‌و‌گو با نشان تجارت مطرح کرد

دولت‌ها برای کنترل نرخ ارز برنامه نداشتند / بی‌اعتمادی حاصل از آشفتگی اقتصاد برای کیان نظام خطرناک است

ولی‌ا... بیاتی، نماینده آشتیان گفت: متاسفانه چه دولت‌های قبل و چه دولت کنونی برای کنترل نرخ ارز، برنامه نداشته و ندارند. جالب است که کسی نمی‌گوید سقف افزایش نرخ دلار تا کجا است. همین که نرخ ارز می‌تواند مرتباً بالا برود و انتهای این مسیر مشخص نیست، شاهد بازاری متشنج هستیم.

افزایش قیمت دلار و اقتصاد نابسامان ایران

نشان تجارت - محمد آیتی: عبور قیمت دلار از ۱۰۰ هزار تومان در روز‌های اخیر، همه مردم را مات و مبهوت کرده و پرسش اصلی همگان و مخصوصاً صاحبان کسب و کار این است که این روند تا کی و کجا ادامه دارد؟

هرچند قیمت دلار در تمام ۴۶ سال پس از انقلاب، روند افزایش را داشته است، اما این روال از زمان دولت دهم، شدت بیشتری به خود پیدا کرد و در سه دولت اخیر، این مسیر با سرعتی بیش از هر زمان دیگر دنبال شد. هرچند همه روسای جمهور حرف از افزایش ارزش پولی ملی را به میان آوردند، اما سابقه کاری آن‌ها نشان می‌دهد، دولت‌ها با تفکرات مختلف سیاسی و اقتصادی، در حفظ ارزش پول ملی ناکام بودند.

در همین خصوص، ولی‌ا... بیاتی، نماینده آشتیان به نشان تجارت گفت: اینکه مرتباً شاهد افزایش نرخ ارز در کشور هستیم، یعنی اقتصاد مملکت، بی‌ثبات است. در این فضای آشفته، تولیدکنندگان به عنوان بازو‌های مهم و اجرایی اقتصاد کشور، تکلیف خود را نمی‌دانند، یعنی تعهد ایجاد می‌کنند، اما نرخ ارز که افزایش پیدا می‌کند، در این فضا سردرگم می‌شوند و این اتفاق، هم جای نگرانی دارد و هم تامل.

دولتمردان بگویند منابع کشور چیست و برای ارزآوری چه نقشه راهی دارند

وی افزود: یکی از چالش‌های افزایش نرخ ارز در ایران، گسترش بی‌اعتمادی اجتماعی است. کمترین کار در این وضعیت، صادق بودن دولتمردان با مردم است. آن‌ها باید بیایند و بگویند منابع کشور چیست و برای ارزآوری چه نقشه راهی دارند. لااقل به این واسطه، تا حدی فضا تغییر پیدا می‌کند.

سخنگوی کمیسیون امور داخلی کشور و شورا‌ها تصریح کرد: متاسفانه چه دولت‌های قبل و چه دولت کنونی برای کنترل نرخ ارز، برنامه نداشته و ندارند. جالب است که کسی نمی‌گوید سقف افزایش نرخ دلار تا کجا است. همین که نرخ ارز می‌تواند مرتباً بالا برود و انتهای این مسیر مشخص نیست، شاهد بازاری متشنج هستیم.


بیشتر بخوانید: اقتصاد ایران همچنان شرطی است / باید هرچه سریع‌تر FATF را تعیین تکلیف کرد


بیاتی اظهار داشت: یکی دیگر از مشکلاتی که وجود دارد و به این بهم‌ریختگی دامن زده، نبود یک یا چند فضای امن برای سرمایه‌گذاری است. بخش عمده‌ای از اقتصاد ایران، دولتی است و عجیب اینکه تصمیم‌گیران، مردم را هم در این اقتصاد مشارکت نمی‌دهند. اگر سیستم دولتی در این فضای مبهم، محکم مردم را تشویق به سرمایه‌گذاری در بخش ساخت مسکن، پتروشیمی و هر آنچه که با تولید در ارتباط است، بکند، تا این حد شرایط سخت پیش نمی‌رفت. وقتی دولت هیچ راهکار و برنامه‌ای ندارد، دلالی و کار‌های غیرمولد بیش از پیش در دستور کار بسیاری از مردم قرار می‌گیرد و این یعنی تضعیف هرچه بیشتر اقتصاد. ایران، کم اقتصاددان ندارد. شایسته است همه اقتصاددان‌ها و افراد نخبه را وارد گود تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری کنیم تا با خردجمعی و بدون جناح‌بازی، اوضاع اقتصادمان، روندی بهتری به خود بگیرد.

وی در پاسخ به اینکه افزایش نرخ ارز و به تبع آن، افزایش قیمت کالا‌های اساسی چقدر می‌تواند کیان نظام را به خطر بیندازد؟ گفت: اگر شعار نظام جمهوری اسلامی ایران، اولویت دادن به مردم است، باید در کف جامعه مردم را ببینیم. قبول کنیم که گرانی‌ها، آسیب جدی به مردم کف جامعه زده است. یکسری افراد در ایران، مرفه هستند و گرانی‌ها در سبک زندگی آن‌ها تاثیر منفی ندارد و حتی شاید به این خاطر، سود هم ببرند، ولی توده‌های مردم، قامت‌شان خم شده و این فضا، سزاوار آن‌ها نیست. بی‌شک این افراد اگر شدت دلخوری‌شان از وضعیت اقتصادی بالا برود، ضرر بزرگی متوجه حاکمیت خواهد شد. امام گفتند انقلاب ما، انقلاب مستضعفان و پابرهنه‌ها است، اما امروز این قشر سخت‌تر از همیشه گرفتار شده است.

قانون شفافیت قوای سه‌گانه اجرا نمی‌شود

نماینده آشتیان تصریح کرد: پس از انقلاب، مملکت ما از هر دو جناح سیاسی، آسیب دید. همین جناح‌بازی‌ها باعث شده تا تقصیر را مدام بر گردن یکدیگر بیندازند. اکنون چاره‌ای نیست و باید همه، یکی شویم. باید با مردم صداقت داشت تا دیوار فروریخته اعتماد، به مرور بازسازی و حال و روز اقتصاد به مرور بهتر شود. ما قانون شفافیت قوای سه‌گانه را تصویب کردیم تا ذیل آن مشخص شود مسئولان چقدر حقوق می‌گیرند و چه دارایی‌هایی دارند، حال باید انتقاد کنم از اینکه این قانون دقیق و شفاف اجرا نمی‌شود. هرچه در اجرای این قانون‌های ارزشمند، تعلل کنیم، چیزی که برای مملکت به بار می‌آید، بدبینی است.

ارسال نظرات
آخرین اخبار
نبض بازار
گوناگون