کد خبر: ۶۱۳۶۱
۱۲:۱۵ -۲۰ اسفند ۱۴۰۳

پنجمین رویداد بین‌المللی «دیپلماسی نوروز» و «اهدای نشان نوروز» برگزار شد

پنجمین رویداد بین‌المللی «دیپلماسی نوروز» و «اهدای نشان نوروز» شامگاه روز شنبه ۱۸ اسفندماه در فرهنگسرای نیاوران برگزار شد.

دیپلماسی نوروز

نشان تجارت - به نقل از روابط عمومی رویداد؛ پنجمین رویداد بین‌المللی «دیپلماسی نوروز» و «اهدای نشان نوروز» شامگاه روز شنبه ۱۸ اسفندماه باحضور مقامات دولتی، هیات‌های دیپلماتیک، هنرمندان و اصحاب رسانه در فرهنگسرای نیاوران برگزار شد.

حسین انتظامی (معاون توسعه منابع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی)، جابر وثیق (رئیس اداره سمن‌ها، انجمن‌های دوستی و دیپلماسی شهری)، محمدرضا بهرامی (دستیار وزیر و مدیرکل آسیای جنوبی وزارت امور خارجه)، اونتالاپ اونالبایف (سفیر قزاقستان در ایران) و هیات‌های دیپلماتیک ساحل عاج، ترکمنستان، قزاقستان، کوبا، آلبانی، فرقیزستان، آذربایجان، افغانستان، ازبکستان، تاجیکستان از جمله شرکت کنندگان در این مراسم بودند.

شکوفه رمضانی؛ به نمایندگی از دکتر مونا رحمانی، دبیر اجرایی این رویداد بیان کرد: موسسه بین المللی کنشگران توسعه فردا به‌عنوان دبیرخانه اجرایی پنجمین دوره رویداد دیپلماسی نوروز انتخاب شده که هدف از این رویداد ایجاد پیوند صلح، دوستی و همبستگی میان تمامی انسان‌ها به ویژه در ۱۶ کشوری که در حوزه تمدنی نوروز هستند بدون هیچگونه تبعیض نژادی قومی یا دینی و ... که این اهداف با رسالت موسسه کنشگران هم راستا بوده و موسسه با رویکرد توانمندسازی اقشار کم برخوردار و حمایت از همه افرادی که نیاز خدمات بشردوستانه دارند به ویژه اتباع خارجی پایه گذاری شده است برای موسسه‌ای که ۱۵ سال در حوزه فعالیت‌های بشردوستانه کار می‌کند میزبانی این رویداد نه تنها افتخاری بزرگ بلکه گام مهمی در راستای تحقق ارزش‌های انسانی و بشردوسانه‌ای است که همواره خط مشی این موسسه بوده است. برگزاری چنین رویدادی نمادی از تعهد ما به تقویت پیوند‌های انسانی و ارتقاء روحیه همبستگی در میان تمام اقشار جامعه است. ما در طول سال، نوروز‌های زیادی را تجربه می‌کنیم، اینکه سه هزار دانش آموز در مدارس مهربانی فردا مشغول به تحصیل هستند و وقتی که این دانش آموزان چیزی رو یاد می‌گیرند و توانایی خواندن و نوشتن پیدا می‌کنند این یعنی شروع روزی نو آغاز دوباره و فرصتی جدید که در واقع ما با شادی آنها شاد می‌شویم.

دکتر عابد اکبری، مدیرعامل موسسه فرهنگی نوروز نیز در ادامه این مراسم ابراز داشت: نوروز، جشن یک ملت نیست؛ جشن یک حوزه تمدنی است. از ایران، افغانستان و تاجیکستان تا آذربایجان، عراق، ترکیه و آسیای مرکزی، نوروز نقطه اشتراک ملت‌هایی است که در طول تاریخ، فرهنگ و زبان و تاریخ مشترکی داشته‌اند. اما آیا ما توانسته‌ایم از این اشتراک فرهنگی برای تقویت پیوند‌های منطقه‌ای استفاده کنیم؟ بسیاری از کشور‌ها از جشن‌های ملی خود برای تقویت نفوذ فرهنگی و اقتصادی‌شان بهره می‌برند. نوروز می‌تواند به ابزاری برای تقویت همگرایی منطقه‌ای و کاهش تنش‌های سیاسی تبدیل شود. کشور‌های حوزه نوروز می‌توانند جشن‌های نوروزی مشترک برگزار کنند که به تعاملات فرهنگی و اجتماعی ملت‌ها کمک کند. نوروز می‌تواند بستری برای همکاری‌های علمی، ادبی، هنری و اقتصادی میان این کشور‌ها باشد. نوروز همچنین فرصتی بی‌نظیر برای تقویت گردشگری در کشور‌های حوزه این جشن است. از بازار‌های سنتی و غذا‌های نوروزی گرفته تا آیین‌های محلی، می‌توان از نوروز به‌عنوان یک برند منطقه‌ای برای جذب گردشگران استفاده کرد. نوروز می‌تواند یک «پیام مهر و وحدت» باشد، اگر به‌جای یک آیین صرف، به یک روایت مشترک منطقه‌ای تبدیل شود.

اونتالاپ اونالبایف، سفیر قزاقستان در ایران نیز در بخش دیگری از این رویداد به ایراد سخنرانی پرداخت و گفت: ایران فرهنگی دیرینه دارد. امیدوارم سال خوبی برای کشور ایران باشد و امیدوار هستم با مدیریت دکتر پزشکیان ایران سال و آینده خوبی پیش رو داشته باشد؛ تلاش دولت ایران برای پیشرفت و بهبود شرایط اجتماعی واقتصادی کشور را می‌بینم، بیش از ۳۰۰۰ سال است که نوروز را با اسامی مختلف درکشور‌های فرهنگی حوزه نوروز جشن می‌گیریم و این نشانههمبستگی میان جوامع است. نوروز در بین ما قزاق‌ها یعنی برابرشدن شب و روز که زمین و طبیعت زنده می‌شود. در قزاقستان ۵ روزبرای نوروز تعطیل است، اما مردم ما یک ماه جشن می‌گیرد. در سال جاری نیز ۱۰ روز را با موافقت رئیس جمهور برای مناسبت نوروز نام‌گذاری کرده‌ایم.

دکتر بهرامی، دستیار وزیر امورخارجه نیز در سخنانی کوتاه خاطرنشان کرد: برای مراسم متن سخنرانی «نوروز جشنی برای تمدن ملت‌ها» آماده کرده بودم، اما حس می‌کنم این متن با روح مراسم مطابقت ندارد. روح زیبای نوروز انسان دوستی، عشق و دوستی است که در اقدامات انسان‌دوستانه نمایان می‌شود.

در پایان نیز مراسم «اهدای نشان نوروز» برگزار شد و از ولی شاه بهره از هرات به دلیل حفظ و نکوداشت آئین نوروز در افغانستان؛ اونتالاپ اونالبایف، سفیر قزاقستان در ایران، برای تلاش جهت معرفی نوروز در کشور‌های مختلف جهان؛ آلخاندرو فونتس، معاون سفیر کوبا به عنوان کشور دوستدار نوروز و تلاش برای معرفی فرهنگ نوروز در آمریکای جنوبی؛ ابراهیم امینی، کارگردان فیلم چشم بادومی، برای دغدغه‌های حفظ و صیانت از هویت ملی؛ محمود کریمی، کارگردان فیلم بچه مردم، برای تلاش در جهت حفظ و صیانت از هویت ملی و معرفی فرهنگ نوروز در سینما؛ دانشگاه علامه طباطبائی، به دلیل تلاش در جهت برگزاری رویداد‌های فرهنگی با هدف پاسداشت فرهنگ و تمدن ایرانی؛ مهتاب حاجی محمدی، برای تلاش هایش جهت ترویج گفتمان صلح و نوروز به کودکان؛ طیبه محمد به دلیل تلاش‌های بشردوستانه اش و ترویج گفتمان یاری گری نوروزی؛ پروفسور سیدروح‌الله میری به دلیل تلاش‌های خیرخواهانه اش و تلاش در راستای معرفی گفتمان نوروز به عنوان برگزیدگان این دوره تقدیر و تشکر شد.

ارسال نظرات
آخرین اخبار
گوناگون