کد خبر: ۵۲۵۶۴
۱۵:۰۰ -۳۱ فروردين ۱۴۰۳

درخواست فعالان اقتصادی برای تعطیلی شنبه به جای پنجشنبه

فعالان بخش خصوصی و تولیدکنندگان خراسان رضوی از مجلس شورای اسلامی خواستند که اگر الزامی به تعطیلی یک روز دیگر در هفته دارند، «شنبه» را به جای «پنجشنبه» به عنوان روز تعطیل در نظر گیرند.

تعطیلات پنجشنبه

نشان تجارت - کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در هفته اخیر افزایش تعطیلات رسمی هفتگی به ۲ روز و کاهش ۴ ساعته کار کارکنان را تصویب و روز پنجشنبه را به تعطیلات هفته اضافه کرد.

این مصوبه در راستای لایحه اصلاح ماده ۸۷ قانون مدیریت خدمات کشوری و کاهش ساعات کاری هفته از ۴۴ به ۴۰ ساعت است، به این معنا که در ماه ۱۶ ساعت از ساعات کاری موظفی کارکنان دولت کاسته می‌شود، آغاز و پایان ساعت کاری نیز با تصمیم دولت و متناسب با فصول سال تغییر می‌کند.

این مصوبه هنوز به صحن علی مجلس شورای اسلامی نرفته و به تصویب نهایی نرسیده است، فعالان بخش خصوصی خراسان رضوی معتقدند که با تعطیلی روز پنجشنبه، فاصله اقتصاد ایران با اقتصاد جهانی به چهار روز افزایش می‌یابد.

رییس خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی در گفتگو با خبرنگار ایرنا، با افزایش تعطیلی‌ها در طول هفته مخالفت کرد و گفت که اگر الزامی به تعطیلی یک روز دیگر در هفته است، به جای پنجشنبه، شنبه به عنوان روز تعطیل در نظر گرفته شود.

به اعتقاد فیروز ابراهیمی، تصمیم کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در خصوص تعطیلی پنجشنبه‌ها با نامگذاری امسال از سوی رهبر معظم انقلاب مبنی بر "جهش تولید با مشارکت مردم" در تضاد است و در ارتباطات تجاری کشورمان با دنیا مشکل ایجاد می‌کند.

وی بیان کرد: روز‌های تعطیل هفته در کشور‌های جهان، شنبه و یکشنبه است و با تعطیلی روز جمعه در ایران، فاصله اقتصاد کشورمان با اقتصاد دنیا سه روز می‌شود، اما با اضافه شدن تعطیلی روز پنجشنبه، این فاصله به چهار روز افزایش می‌یابد.


بیشتر بخوانید:آیا تعطیلی پنجشنبه‌ها شامل کارگران هم می‌شود؟


رییس خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: اگر الزامی به افزایش روز‌های تعطیل در هفته است، نباید در تعداد ساعات کار دخل و تصرفی شود، یا حداقل بخش خصوصی از این موضوع منفک شود.

تاثیر بهتر تعطیلی شنبه‌ها بر کسب و کار‌ها در عرصه بین الملل

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی نیز در این باره معتقد است: اضافه شدن روز پنجشنبه به تعطیلات پایان هفته و تعمیق ناهمخوانی تعطیلات آخر هفته کشورمان با اغلب کشور‌های دنیا، تبعات منفی برای اقتصاد و تجارت کشور به دنبال خواهد داشت.

محمدرضا توکلی زاده افزود: بخش خصوصی موافق اضافه شدن به تعطیلات پایان هفته است؛ اما تاکید این بخش بر تعطیلی «شنبه‌ها» به جای پنجشنبه است؛ زیرا بسیاری از کشور‌ها در جهان، شنبه را به عنوان روز تعطیل خود در نظر می‌گیرند و هماهنگی تقویمی در بحث مراودات تجاری و ارتباطات اقتصادی ما در سطح جهانی حائز اهمیت است.

وی بیان کرد: تعطیلی شنبه‌ها به جای پنج‌شنبه‌ها از لحاظ اقتصادی، اثر بهتری بر فعالیت کسب و کار‌ها در عرصه بین‌الملل خواهد داشت، این تصمیم می‌تواند تقویت ارتباطات تجاری را در پی داشته باشد؛ بر همین اساس، انتظار ما توجه ویژه مجلس و دولت به این دغدغه بخش خصوصی است.

رییس اتاق بارگانی خراسان رضوی خاطرنشان کرد: بخش خصوصی از ماه‌ها پیش و همزمان با طرح موضوع اضافه شدن به تعطیلات پایان هفته، نظر خود مبنی بر تعیین روز شنبه به عنوان دومین روز تعطیلات را مطرح کرد؛ اما تصمیم اخیر کمیسیون اجتماعی مجلس، حاکی از عدم توجه به نظرات و درخواست‌های بخش خصوصی در این زمینه است.

روی ادامه داد: با تعطیلی روز‌های پنجشنبه و جمعه در ایران، با توجه به تعطیلات اغلب کشور‌ها در روز‌های شنبه و یکشنبه، عملاً برقراری ارتباطات بانکی، گمرکی و… برای چهار روز متوالی ناممکن خواهد شد و این موضوع بر حوزه‌های صادرات، واردات، ترانزیت و در مجموع، اغلب بخش‌های اقتصادی آثاری زیان بار خواهد داشت.

توکلی زاده اضافه کرد: تحقق شعار «جهش تولید با مشارکت مردم» الزاماتی دارد که یکی از مهمترین مولفه‌های آن توجه به نظرات بخش خصوصی در راستای بهبود فضای کسب و کار است.

از بخش خصوصی مشورت نگرفتند

اما نکته مهم در سخنان بخش خصوصی مبنی بر تغییر تعطیلی پنجشنبه به شنبه در این است که اصولا این تعطیلات برای کارکنان دولت بوده و تعطیلی واحد‌های تولیدی یا بنگاه‌های اقتصادی تا حد زیادی در اختیار فعالان بخش خصوصی است و می‌توانند روز تعطیل کارکنان یا کارگران خود را تغییر دهند.

رییس کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی خراسان رضوی در این خصوص به خبرنگار ایرنا گفت: گستره تصمیمات دولت در هر زمینه‌ای تاثیرات اقتصادی بر همه جوانب و بخش‌ها دارد، در هر صورت اگر بنا به تعطیلی پنجشنبه‌ها باشد، یک سری از مجموعه‌های دولتی در روز پنجشنبه تعطیل خواهند بود و عملا کار فعالان بخش خصوصی در ارتباط با این مجموعه‌ها قفل می‌شود.

عبدالله یزدان بخش اظهار کرد: ۸۰ درصد از تصمیمات اقتصادی کشور در اختیار دولت است و اگر فعالان بخش خصوصی نیاز به ارز یا ترخیص کالا یا پاسخ نامه از گمرک و دریافت مجوز‌های مختلف از دستگاه‌های اجرایی باشند، تعطیلی پنجشنبه‌ها بر اقتصاد آنان اثر می‌گذارد.

این فعال اقتصادی با گلایه از نمایندگان مجلس شورای اسلامی مبنی بر عدم نظرخواهی از بخش خصوصی در ارتباط با افزایش تعطیلی‌ها در هفته گفت: امروز فعالان اقتصادی جهانی فکر می‌کنند و امیدوارند امسال نیز ارتباط آنان با جهان کامل‌تر شود، اقتصاد داخلی به اقتصاد جهانی متصل و با آن در ارتباط است.

یزدان بخش اظهار کرد: درست است که کاهش ساعات کاری به ۴۰ ساعت در هفته بهره وری را افزایش می‌دهد، اما بر ارتباط اقتصادی کشورمان با کشور‌های دیگر اثر می‌گذارد، زیرا با تعطیلی پنجشنبه و در نظر گرفتن تعطیلی روز‌های شنبه و یکشنبه در کشور‌های دیگر، عملا فاصله اقتصاد ایران با اقتصاد دنیا به چهار روز افزایش می‌یابد.

وی تاکید کرد: تصمیمات نمایندگان مجلس در حوزه مسائل اقتصادی و اجتماعی باید با مشورت و نظرخواهی از فعالان بخش خصوصی یا سرمایه گذاران همراه باشد، تصمیمات اقتصادی باید منطبق بر شرایط جهانی باشد، تعطیلی روز پنجشنبه به معنای تعطیلی ارتباط بانک‌های کشور با بانک‌های دنیا و به روز مشکلات در مراودات ارزی است.

رییس کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی خراسان رضوی گفت: اگر الزامی به افزایش یک روز تعطیل دیگر در هفته است، پیشنهاد بخش خصوصی شنبه است و از مجلس شورای اسلامی انتظار داریم که در این بخش تجدیدنظر کند.

ارسال نظرات
آخرین اخبار
گوناگون