نشان تجارت - محمد آیتی: عباس گودرزی نایب رییس کمیسیون اجتماعی مجلس در خصوص لایحه تعطیلی دو روز در هفته که توسط دولت به مجلس ارائه شده است، به نشان تجارت میگوید: لایحه توسط دولت به مجلس ارسال شد و سپس در کمیسیون اجتماعی مورد بررسی قرار گرفت. در متن لایحه، ذکر شده که تعطیلات دو روز در هفته باشد، فارغ از اینکه روز مشخصی مورد اشاره قرار گرفته باشد، دولت صرفاً از مجلس مجوز پنج روز کاری در هفته را خواسته است.
وی میگوید: اساس این لایحه، به جهت تحکیم بنیان خانواده است، یعنی اینکه افراد هم بتوانند زمان مناسبی را برای کار صرف و هم در کنار خانواده زمان قابل قبولی را سپری کنند. این تصمیم در جهت بهرهوری کار هم بوده است. ما در کمیسیون اجتماعی، مصوب کردیم، پنج روز کاری در هفته و هر روز آن، هشت ساعت کار باشد، یعنی مدت زمان ۴۴ ساعت کاری گذشته را هم به ۴۰ ساعت کاری تقلیل دادیم در حالی که لایحه دولت ۴۲.۵ ساعت بود. ما با این رویکرد خواستیم راندمان و بهروهوری کار مفید را افزایش دهیم.
نماینده بروجرد میگوید: آقای پیرهادی نماینده تهران در کمیسیون، پیشنهاد تعطیلی روز شنبه را در کنار تعطیلی جمعه دادند. از طرفی، بنده پیشنهاد کردم که ما لایحه دولت را تصویب کنیم، یعنی همان پنج روز کاری که دولت خواسته را تصویب کنیم و اجازه دهیم دولت بررسی دقیق کند و خودش روز دیگر تعطیلی را معین کند، چون دولت در لایحه از ما تعیین روز نخواسته است. از اینرو گفتم این اختیار را به دولت بدهیم که براساس روابط اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، مسائل اعتقادی و باورهای دینی که میتواند ابعاد داخلی و بینالمللی داشته باشد، روز تعطیل را معین کنند. به هر حال، پیشنهاد بنده رای نیاورد و اکثریت کمیسیون به پیشنهاد آقای پیرهادی رای دادند.
نایب رییس کمیسیون اجتماعی مجلس میگوید: حال، کمیسیون اجتماعی به لایحه دولت که دو روز تعطیلی در هفته بود، آن هم با مشخص کردن روزهای جمعه و شنبه رای مثبت داده و باید منتظر ماند تا لایحه دولت به صحن مجلس بیاید و رای کمیسیون اجتماعی هم، طبق قانون قطعی نیست و در زمان بررسی لایحه در صحن مجلس، پیشنهاد کمیسیون تخصصی هم مطرح میشود تا نمایندگان دیگر با بررسی نظرات کارشناسی کمیسیون اجتماعی، روی به موافقت یا مخالفت بیاورند.
گودرزی میگوید: برخی به لحاظ ایدئولوژی و اعتقادات دینی، صحبت از تعطیلی پنجشنبهها را مطرح کردند و برخی به خاطر ارتباطهای بینالمللی و تجاری، حرف از تعطیلی شنبهها را زدند. باید بگویم هر دوی این تفکرات در مجلس، موافقان و مخالفان جدی دارد و حال که قطار لایحه دولت از ایستگاه کمیسیون اجتماعی عبور کرده، موضوع در صحن مجلس مطرح خواهد شد. به باور من، حتماً پیشنهادات متعددی در آن ایام از سوی نمایندگان مطرح و احتمالاً موافقان و مخالفان دو تفکر وارد میدان نظردهی خواهند شد و اصلاً نمیتوان گفت وزن کدام از آنها سنگینتر است. به هر حال، آن چیزی که باید به آن احترام گذاشت، رای اکثریت و سپس تایید شورای نگهبان است.