نشان تجارت - در جلسه بین رئیس کل بانک مرکزی و وزیر بهداشت مقرر شد که ۱۰۰ میلیون یورو تنخواه ارزی برای تسریع و بهبود در تخصیص و تأمین ارز دارو اختصاص یابد. در جلسهای با حضور رئیس کل بانک مرکزی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، رئیس سازمان غذا و دارو و رئیس سازمان تأمین اجتماعی، راهکارهای تأمین ارز دارو بررسی و بر لزوم تسریع تأمین ارز دارو تأکید شد.
محمدرضا فرزین تخصیص و تأمین ارز در حوزه دارو را از اصلیترین اولویتها دانسته و گفته، با توجه به اهمیت تامین به موقع دارو و کاهش مشکلات مردم در این حوزه، ضروری است شبکه بانکی در اعطای اعتبار و تسهیلاتدهی به بخش دارو و بهداشت دستورات بانک مرکزی را در اسرع وقت اجرایی کنند.
در این جلسه رئیس کل بانک مرکزی دستورات لازم از جمله در اختیار گذاشتن ۱۰۰ میلیون یورو تنخواه ارزی را برای تسریع و بهبود در تخصیص و تأمین ارز دارو صادر کرد.
وزیر بهداشت در این جلسه نیز باتوجه به فعالیتهای بانک مرکزی و شبکه بانکی در زمینه تخصیص و تأمین ارز و اعطای تسهیلات و اعتبار به بخش بهداشت و دارو بر لزوم تسریع در این باره تأکید کرده است.
براساس اظهارات رئیس سازمان غذا و دارو، به منظور تسریع و تسهیل خدمات ارزی و اعتباری تفاهم نامه جدید تنظیم و به امضای طرفین رسید.
بر این اساس در جلسه یاد شده تعدادی از نمایندگان شرکتهای تولیدکننده دارو و مواد اولیه و وارد کنندگان دارو به بیان دغدغهها و دیدگاههای خود در حوزه تخصصی پرداختند. رئیس کل بانک مرکزی نیز راهکارهای حل مشکلات مذکور را مورد بررسی و دستورات لازم را به همکاران ارزی و اعتباری بانک مرکزی و بانکهای عامل مرتبط صادر کرد.
در نیمه اول ماه اردیبهشت نیز رئیس کل بانک مرکزی جلسهای با رئیس سازمان غذاودارو و تعدادی از نمایندگان شرکتهای تولیدکننده دارو و مواد اولیه و واردکنندگان دارو برگزار کرد که بر اساس این جلسه مقرر شد ۳.۵ میلیارد دلار ارز ۲۸۵۰۰ تومانی برای واردات دارو، تجهیزات پزشکی و شیرخشک نوزادان برای امسال اختصاص یابد.
آنطور که محمدرضا فرزین گفته بود، بانک مرکزی ماهانه حدود ۳۰۰ میلیون دلار برای واردات دارو و تجهیزات پزشکی تخصیص میدهد که برای تسریع در تأمین مواد اولیه دارویی و واردات دارو و همراهی با وزارت بهداشت، بانک مرکزی در ۳ ماهه اول امسال میتواند ماهانه تا ۴۰۰ میلیون دلار برای این منظور تخصیص دهد تا در ماههای آینده، رقمهای تخصیص ارز همگن شود.
رئیس کل بانک مرکزی همچنین خبر داده بود که برای تسهیل اختصاص اعتبارات و تامین نقدینگی شرکتهای تولیدی دارویی امسال ۳۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات جدید در قالب سرمایه در گردش از طریق بانکهای عامل جهت تأمین دارو و مواد اولیه پرداخت میشود.