کد خبر: ۴۷۵۰۴
۱۴:۳۳ -۲۰ خرداد ۱۴۰۲

مشکلات رایج هنگام پرورش نهال گردو

درختان گردو در خاک‌های رسی سنگین و مرطوب رشد مناسبی ندارد، عناصر خاک‌های نیمه سنگین از نوع شنی رسی و لومی برای پرورش گردو مناسب است و عمق خاک باید حداقل ۳ متر باشد. خاک‌های لومی نسبت به خاک‌های شنی به دلیل ویژگی حاصلخیزی و  حفظ بهتر رطوبت بهترند چرا که امکان بهتری برای مدیریت آبیاری دارند.

نشان تجارت - ایران جزء 4 صادرکننده برتر گردو در جهان به‌شمار می‌آید. به همین دلیل باغداران زیادی در کشور، در این زمینه فعالیت می‌کنند. کسانی که قصد راه‌اندازی یک باغ گردو را دارند، باید با مشکلات احتمالی در طول رشد نهال گردو آشنا شوند. به گفته پایگاه خبری توسعه برند کارشناسان نهالستان پالیز به‌عنوان بزرگ‌ترین و قدیمی‌ترین نهالستان کشور، توصیه می‌کنند برای احداث باغ گردو، علاوه بر انتخاب گونه سازگار با منطقه خود، از متخصصین این حوزه مشاوره دریافت کنید.

مشکلات رایج هنگام پرورش نهال گردو

خاکهای مناسب برای کاشت نهال گردو کدامند؟

درختان گردو در خاک های رسی سنگین و مرطوب رشد مناسبی ندارد ، عناصر خاک های نیمه سنگین از نوع شنی رسی و لومی برای پرورش گردو مناسب است و عمق خاک باید حداقل ۳ متر باشد. خاکهای لومی نسبت به خاکهای شنی به دلیل ویژگی حاصلخیزی و  حفظ بهتر رطوبت بهترند چرا که امکان بهتری برای مدیریت آبیاری دارند.

زرد شدن و پیچ خوردن برگ‌ها

نهال گردو به شدت به مواد مغذی خاک محتاج است. اگر شاخ و برگ درختان سالم در اواسط فصل شروع به زرد شدن کنند و ساقه‌های برگ به سمت بالا خم شوند، امکان دارد به دلیل کمبود روی ناکافی در خاک باشد. این مشکل به راحتی با افزودن سولفات روی حل می‌شود. فراموش نکنید که میزان استفاده از این ماده باید از طرف افراد متخصص تعیین شود.

خورده شدن و ریختن برگ‌ها

انواع مختلف کرم از شاخ و برگ درخت گردو تغذیه می‌کنند. کاترپیلارهای گردو حدود 5 سانتیمتر طول دارند و در تیر ماه از تخم‌های روی سطح زیرین برگ‌ها بیرون می‌آیند و شروع به بلعیدن شاخ و برگ درخت می‌کنند. کرم‌های دیگر و لارو پروانه‌های مختلف، از جمله شب‌پره کولی نیز به شاخ و برگ گردو آسیب زیادی می‌رسانند. یکی از بهترین روش‌ها برای جلوگیری از بروز این مشکل، سم‌پاشی درختان است.  

تخریب برگ‌ها و پیچ خوردن آن‌ها

شته‌های متنوعی در طول رشد نهال گردو به آن آسیب وارد می‌کنند. یک نوع زرد کم‌رنگ از شته وجود دارد که می‌تواند برای درخت دردسرساز شود. نوع دیگر، شته غول‌پیکر است که گاهی اوقات انواع گردوها را آلوده می‌کند. این حشرات مکنده با بدن نرم و گلابی شکل، معمولا به‌اندازه سر یک سنجاق هستند و در سطح زیرین برگ‌ها جمع می‌شوند. آن‌ها شیره سلولی را از بافت‌های حساس جدید می‌مکند و رشد درخت را به تاخیر می‌اندازند.

بر اثر هجوم شته‌ها، برگ‌ها ممکن است زرد یا قهوه‌ای شوند و در زیر نور شدید خورشید پژمرده شوند. شته‌ها گاهی اوقات نیز باعث چروکیدگی و پیچ‌خوردگی برگ‌ها می‌شوند. آنها اغلب مقداری عسلک چسبناک ترشح می‌کنند که علاوه بر تولید کپک، آسیب بیشتری هم به درخت می‌زنند.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه کاشت و نگهداری از نهال گردو می‌توانید از منابع اینترنتی معتبر مانند ویکی‌پدیا، پالیز نهال، ویکی چگونه و ... کمک بگیرید. از طریق لینک زیر نیز می‌توانید برای خرید نهال گردو، بادام و ... و همچنین دریافت استعلام قیمت نهال گردو  و سایر انواع نهال‌ها اقدام کنید :

https://paliznahal.ir/product-category/walnut/

گال‌های زرد روی سطح زیرین برگ‌ها

کنه‌های تاولی گردو به همراه دو نوع کنه دیگر، گاهی اوقات درختان گردو را آلوده می‌کنند. در حالی که کنه‌های تاولی، گال‌های نمدی‌مانند زرد یا قهوه‌ای در سطح زیرین برگ‌ها ایجاد می‌کنند، سایر کنه‌ها باعث رنگ پریدگی برگ‌ها می‌شوند.

کنه‌ها معمولا با چشم غیرمسلح قابل‌مشاهده نیستند. در بیشتر مواقع از طریق تارهای نازکی که روی درخت دیده می‌شوند، می‌توان به حضور آن‌ها پی برد. آن‌ها چهار جفت پا و قسمت‌های دهانی سوراخ‌دار و بدن بسیار فشرده‌ای دارند. رنگ این کنه‌ها ممکن است زرد، سبز، قرمز یا قهوه‌ای باشد.

زخم‌های عمیق روی تنه و شاخه‌ها

یکی از بیماری‌های خطرناکی که پس از کاشت نهال گردو باید مراقب آن باشید، شانکر است. نوعی قارچ باعث ایجاد شانکر می‌شود. در مرحله اول هاگ‌ها که توسط باد، باران یا حشرات حمل می‌شوند، از طریق جراحات روی درخت، وارد پوست آن می‌شوند. سپس جوانه می‌زنند و به‌تدریج به چوب درخت نفوذ می‌کنند و حدود 6 سانتی‌متر از بافت را در سال از بین می‌برند. عفونت در سطح پوست را می‌توان از طریق فرورفتگی‌های روی درخت تشخیص داد. در اطراف این فرورفتگی‌ها، برجستگی‌های قارچی نیز دیده می‌شوند.

در درختان بزرگ و به شدت آلوده، این شانکرها ممکن است 120 سانتیمتر طول و بیش از 60 سانتیمتر  عرض داشته باشند. در درختان کوچک‌تر، آن‌ها به‌سختی قابل‌مشاهده هستند. بی‌توجهی به این بیماری باعث مرگ درخت خواهد شد.

برای درمان این مشکل، باید درختانی را که به شدت آلوده شده‌اند، قطع کرد و در باقی موارد، محل عفونت را تراشید و دور ریخت. راه‌حل جلوگیری از شانکر، توجه به آبیاری و تغذیه مناسب درختان گردو است. مهم‌تر از همه، از آسیب به پوست درختان خودداری کنید. با هرس اصولی، شاخه‌های آسیب‌دیده بر اثر عوامل طبیعی را از درخت جدا کنید.  

مشکلات رایج هنگام پرورش نهال گردو

 

لکه‌های تیره نامنظم روی برگ‌ها

گاهی اوقات یک نوع قارچ در اوایل تابستان به شاخ و برگ درخت گردو حمله می‌کند. بر اثر حمله این قارچ، لکه‌های قهوه‌ای تیره یا سیاه، تقریبا دایره‌ای، گاهی با حلقه‌های سفید در اطراف لبه برگ‌ها ایجاد می‌شود. این بیماری قادر است درختان را به‌طور کامل از بین ببرد. برای جلوگیری از گسترش قارچ، جمع‌آوری تمام برگ‌های افتاده در زیر و اطراف درختان آسیب‌دیده بسیار مهم است.

اهمیت رعایت اصول مراقبت از نهال گردو

هنگامی که یک فرد تصمیم به راه‌اندازی مزرعه گردو می‌گیرد، برای رسیدن به مرحله سودآوری باید هزینه و وقت زیادی صرف کند. درختان گردو جزء 5 درخت میوه مقاوم و زود رشد هستند. با این حال، سهل‌انگاری در زمینه مراقبت از آن‌ها، باعث عدم دستیابی به محصول مناسب می‌شود. عدم مراقبت می‌تواند آسیب اقتصادی زیادی به باغدار وارد کند. 

یکی از نکات مهم در احداث باغ، تهیه نهال گردو باکیفیت و مرغوب است. خرید نهال از مراکز نامعتبر می‌تواند هنگام برداشت، نتیجه دلخواه را به همراه نداشته باشد. به همین دلیل توصیه می‌شود نهال را از مراکز معتبر مانند نهالستان پالیز تهیه کنید. کارشناسان این مجموعه با ترکیب دانش روز و تجربه، بهترین نهال‌های سازگار با شرایط اقلیمی ایران را پرورش داده‌اند. از طریق وب‌سایت پالیز نهال می‌توان برای خرید نهال گردو، بادام و ... و همچنین استعلام قیمت نهال گردو و انواع نهال‌ها اقدام کرد. خرید نهال از این نهالستان، به‌صورت حضور و آنلاین امکان‌پذیر است.

https://paliznahal.ir/

09144501007

09144501008

ارسال نظرات
آخرین اخبار
نبض بازار
گوناگون