نشان تجارت - باز هم وعده ثبات قیمت این بار در بازار مرغ بدون هیچ نتیجهای به پایان رسید. هرچند دولت رئیسی مدعی تثبیت قیمتها شده، اما مردم در بازار مصرف چیزی از ثبات نرخ به ویژه در محصولات و اقلام خوراکی ندیده اند و طی سال همواره به دنبال خرید ارزانتر از این صف به صف دیگر زمان خود را صرف کرده اند.
تکرار صفکشی خرید مرغ در میادین میوه و تره بار تهران باعث نگرانی بیشتر مصرف کنندگان این محصول در فصل سرد سال شده و از طرف دیگر افزایش قیمت مرغ تا رسیدن به نرخ ۶۳ هزار تومان علی رغم وعده دولت در راستای حفظ قیمت مرغ در کانال ۵۵ هزار تومان زمینه کاهش تقاضا را برای چندین بار طی سال جاری فراهم کرده است.
پس از دوره کوتاهی که قیمت مرغ در یک ثبات عجیبی قرار گرفت، دوباره قیمت مرغ روند افزایشی پیدا کرده و خیز گذر از ۶۳ هزار تومان را برداشته است تا جایی که نرخ این محصول در بازار مصرف تهران از کیلویی ۵۴ هزار و ۹۹۰ تومان تا ۶۰ هزار تومان عرضه میشود.
مردم به عنوان مصرف کنندگان نهایی تنها متضررین اصلی این نوسان قیمت در بازار پُر تقاضای مرغ هستند. در حالی که نرخ هر کیلوگرم مرغ گرم در مراکز سازمان میادین میوه و تره بار تهران ۵۲ هزار و ۷۰۰ تومان بود و این رقم طی روزهای اخیر به ۵۴ هزار و ۹۹۰ تومان رسیده است.
این در حالی است که هر کیلوگرم مرغ به صورت عمده در میدان بهمن تهران ۵۵ تا ۵۶ هزار و ۵۰۰ تومان و در سطح خرده هم بین ۵۷ تا ۵۷ هزار و ۷۰۰ تومان به فروش میرسد.
هرکیلو مرغ در بازار مصرف تهران نیز از کیلویی ۵۸ هزار و ۴۰۰ تا ۶۱ هزار تومان عرضه میشود که همین موضوع باعث تشکیل صفهای خرید مرغ در میادین میوه و تره بار تهران شده است.
به گفته فعالان صنعت تولید مرغ، بر اساس مصوبه دولت خرید مرغ زنده در مرغداریها حدود ۳۹ هزار تومان تعیین شده که در ادامه با توجه به عدم نظارت و پیگیریهای دولت با حضور واسطهها قیمت هر کیلو مرغ به بیش از ۵۰ هزار تومان میرسد.
در عین حال تولید کنندگان مرغ نیز میگویند در حال حاضر تولیدکنندگان بین ۱۰ تا ۱۵ هزار تومان در هر کیلو مرغ زیان میکنند در حالی که عرضه و تقاضا باید تعیین کننده قیمت محصولات در بازار باشد.
در همین زمینه اسدالله نژاد، مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران کشور پیشتر در گفتگو با اقتصاد ۲۴ از قیمت مرغ در بازار مصرف و فاصله آن با نرخ مصوب ۶۳ هزار تومان ابراز گلایه داشت و معتقد بود؛ تولید کنندگان مرغ با توجه به مشکلات و بار هزینهای تولید، هنوز مرغ را زیر قیمت مصوب عرضه میکنند و این فاصله چند هزار تومانی باید از بین برود.
وی ادامه داد: قرار بود دولت مابه التفاوت قیمت مرغ در بازار تا نرخ مصوب این محصول را به تولید کننده بپردازد، اما چنین کاری را انجام نداد و تولیدکنندگان ما به ازای هر کیلو مرغ چندین هزار تومان به تولید کننده زیان تحمیل میشود در این مواقع دولت ما به التفاوت را به تولید کنندگان پرداخت نمیکند.
به گفته مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران کشور، تولید کننده طی ماهها با کلی زیان اقدام به تولید مرغ کرده، اما امروز وضعیت ادامه این حرکت برای تولیدکنندگان مرغ غیر ممکن شده است.