نشان تجارت - محمد آیتی: در حالی دولت سیزدهم پا در سیزدهمین ماه کاری خود گذاشته است که مردم همچنان منتظر تحقق وعدههایی هستند که سیدابراهیم رئیسی بارها در برنامه و گردهماییهای انتخاباتی خود مطرح کرده بود.
ساخت یک میلیون مسکن در سال، یکی از شعارهای پرزرق و برق دولت بود که تا اینجا، خروجی آن به بار ننشسته است و آشفتگی در حوزه مسکن، بیش از هر زمان دیگر به چشم میآید.
در همین خصوص، احمد دنیامالی، عضو کمیسیون عمران مجلس گفت: موضوعی که در وهله اول برای ما مهم میباشد، این است که در کشور قانون داریم. در بحث مسکن، دولت قول داده در چهار سالی که سر کار است به طور متوسط، سالی یک میلیون واحد مسکونی بسازد، ولی متاسفانه کار به خوبی پیش نرفته است. ما قانون داریم و در قانون هم در بحث صندوق مسکن در تبصره ۱۴ و ۱۸، مبلغ ۵۷ هزار میلیارد برای پرداخت یارانههای حوزه مسکن در نظر گرفته شده است.
وی افزود: بانکها نیز موظفند، ۲۰ درصد تسهیلاتی که ارائه میدهند در حوزه مسکن باشد، ولی این موضوع هم تا الان به خوبی مورد همکاری واقع نشده و رییس جمهور در جلسه چندی پیش شورای عالی مسکن، دستورات خیلی مهمی را صادر کردند. از اینرو، امیدواریم سازمان برنامه و بودجه، بانک مرکزی و وزارت اقتصاد در بخش تسهیلات کمک کنند.
نماینده انزلی تصریح کرد: کار ساخت مسکن متوقف نیست، ولی کُند پیش میرود. مشکل ما بیشتر بحث منابع است. اینکه آقای رستم قاسمی وزیر راه و شهرسازی گفتند دستگاههای دیگر در ارائه زمین با ما همکاری نکردند، درست است. رییس جمهور دستور دادند که یک فرصت تا شهریورماه به استاندارها و دستگاهها داده شود تا همکاری لازم را داشته باشند و منتظریم تا ببینیم اتفاق خوبی خواهد افتاد یا نه؟
دنیامالی اظهار داشت: براساس اطلاعات آماری که وزارت راه و شهرسازی داده است، تامین زمین بیشتر از یک میلیون واحد یا انجام شده یا بخشهایی از آن صورت گرفته است. قول دادهاند در همین تابستان، ۱۰۰ هزار واحد مسکونی تکمیل شود، ولی ما اعتقاد داریم که باید در حوزه مسکن سرعت دستگاههای مرتبط، بالاتر برود. در جایی دیگر از قانون به دستگاهها اجازه دادیم که اراضی مازاد خود را فروخته و صرف توسعه حوزه کاری خود کنند، ولی به هر شکل امیدواریم که دستگاهها این کمک را داشته باشند تا ما بتوانیم مشکل تامین زمین را حل کنیم و امیدواریم اقدامات خوبی تا آخر سال شکل بگیرد.
وی یادآور شد: وزارت راه و شهرسازی، اقدامات خوبی را انجام داده، ولی براساس نسبت چهار میلیون مسکنی که در نظر گرفته شده، کافی نیست. مثلاً زمینهایی که قرار است در سال ۱۴۰۲ ساخته شود، باید امروز تامین شود.
عضو مجمع نمایندگان استان گیلان گفت: انبوهسازان میتوانند نقش بسیار موثری داشته باشند. وزارت راه و شهرسازی یکسری برنامه و نشستهایی با انبوهسازان دارد و کمیسیون عمران هم در همین راستا کمک میکند تا انبوهسازان انگیزه لازم را برای ادامه کار داشته باشند.
بیشتر بخوانید: بحران پیش خرید مسکن در پایتخت /هزاران میلیارد سرمایه مردم در جیب متخلفان پیش فروش مسکن
عضو کمیسیون عمران مجلس در ادامه بیان کرد: گروهی از انبوهسازان از کار فاصله گرفتهاند، چون بخش تولید و مسکن، افول زیادی داشته است، ولی باید از این ظرفیت استفاده کرد. برای استفاده از این ظرفیت بایستی به سمت مجتمعسازی برویم و قیمت تمام شده میتواند خیلی کاهش یابد.
وی در پایان خاطر نشان کرد: هرچه به سمت انبوهسازی برویم، هم سرعت کار بالاتر میرود و هم برای انبوهسازان به صرفهتر است و هم خدمات زیربنایی را راحتتر میتوان تامین کرد. بخشی از این اراضی باید زودتر بازنگری شود و این کار در دستور کار وزارت راه و شهرسازی قرار دارد و امیدواریم نتیجه اقدامات به گونهای باشد که فشاری که حوزه مسکن روی اقشار کمدرآمد جامعه وارد کرده است، برداشته شود و همچنین گرانی مسکن در خصوص اجاره بها هم کنترل گردد.