کد خبر: ۴۳۳۴۹
۰۸:۳۱ -۰۷ مرداد ۱۴۰۱

جزییات مهم درباره افزایش سن بازنشستگی

رئیس کانون بازنشستگان تامین اجتماعی گفت: کار‌های سخت و زیان آور و بحث افزایش سن بازنشستگان و اموری که برای سازمان هزینه‌بر است در طرح پارامتریک مطرح شدند تا هزینه‌های سازمان از این طریق کنترل شود.

افزایش سن بازنشستگی

نشان تجارت - افزایش سن بازنشستگی موضوعی است که هر ساله برای گذر از چالش‌های اقتصادی و بر طرف کردن مشکلات صندوق‌های بازنشستگی مطرح می‌شود؛ با این وجود طولی نمی‌کشد که به دلیل گسترگی موضوع و واکنش‌های منفی و عدم توانایی دولت در پرداخت مطالبات صندوق‌های بازنشستگی دوباره به فراموشی سپرده خواهد شد.

اینبار اما به نظر می‌رسد که موضوع افزایش سن بازنشستگی جدی‌تر از قبل در حال پیگیری است؛ مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری در این خصوص گفت:" اصلاحات پارامتریک باید اجرا شود که یکی از آن‌ها سن بازنشستگی است. امید به زندگی بهبود یافته اما سن بازنشستگی را پایین آورده‌ایم و برعکس عمل کرده‌ایم."

وی در ادامه گفت: اصلاحاتی از این دست خیلی جدی در دستورکار قرار دارند. قانون بازنشستگی در کشور ما مشکلات عدیده دارد. یک کف سن بازنشستگی باید درنظرگرفته شود. اکنون میانگین سن بازنشستگی صندوق کشوری حدود ۵۱ سال است. این سن تازه ابتدای پختگی و شکوفایی به ویژه در عرصه مدیریتی است. در حوزه بازنشستگی سیاست‌هایی داشتیم که به نظرم اشتباه هستند.

گفتنی است که طبق قانون سن بازنشستگی مردان در کشورمان ۶۰ سال و زنان ۵۵ سال است .

علی دهقان کیا، رئیس کانون بازنشستگان تامین اجتماعی، در گفت و گو با خبرنگار قرن نو در خصوص زمزمه‌های افزایش سن بازنشستگی گفت: در زمان دکتر نوربخش این طرح پارامتریک را مطرح کردند و در آن زمان کارهای سخت و زیان آور و بحث افزایش سن بازنشستگان و اموری که برای سازمان هزینه‌بر است در این طرح مطرح شدند تا هزینه‌های سازمان از این طروق کنترل شود.

وی در ادامه گفت: چندین سال است که مجلس قوانینی را تصویب کرده است که براساس آن حق بیمه کارفرما را دولت باید پرداخت کند و دولت‌های گذشته این پول را پرداخت نکردند و اگر پرداخت کردند نیز هر از چندگاهی به صورت قطره چکانی بوده است و بدهی جاری دولت در ماه نزدیک به ۶ هزار میلیارد تومان است و در نتیجه اگر قرار است طرح پارامتریک با هدف کنترل منابع و مصارف سازمان اجرایی شود بهترین روش آن است که دولت‌های گذشته و فعلی براساس بند ۴ سیاست‌های کلی صندوق‌های تامین اجتماعی که مقام معظم رهبری اعلام کردند عمل کنند.

وی با اشاره به ذکر عدم ایجاد بدهی در یکی از بند‌های این سیاست‌ها گفت: دولت در حال حاضر باید کاری کند که دیگر به سازمان تامین اجتماعی بدهی جاری نداشته باشد؛ در اینجا پای حق الناس و پولی که برای مردم است در میان است.

دهقان کیا در ادامه گفت: در اجرای طرح پارامتریک اولویت این است که دولت دست از سر صندوق بردارد و یا مطالبات صندوق را بدهد و بدهی جاری خود را پرداخت کند چراکه وقتی بدهی را به روز نمی‌دهند و ۵ تا ۱۰ سال می‌گذرد و آن پول را پرداخت می‌کنند دیگر ارزشی ندارد و تورم ارزندگی آن را کاهش داده است و از طرف دیگر سازمان به شدت آسیب دیده‌است.

وی در ادامه با اشاره به اینکه سازمان تامین اجتماعی مخالف طرح پارامتریک نیست؛ گفت: شرط اجرای این طرح آن است که دولت ابتدا خود کنار بکشد. براساس ۲۶ قانونی که وضع شده است ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار مهمان بر سر سفره ما آمدند و دولت سهم کارفرما خود را براساس قانون پرداخت نمی‌کند و باید پرداخت کند و سپس وقتی سازمان دچار مشکل شد و اگر قرار شد منابع و مصارف آن با یکدیگر نخواند این طرح پارامتریک را اجرایی کنند.

دهقان کیا در ادامه گفت: طبق آخرین آمارهای ارائه شده دولت ۴۳۰ هزار میلیارد تومان به سازمان تامین اجتماعی بدهکار است.

این مقام مسئول در ادامه گفت: ما می‌دانیم که این طرح پارامتریک در دستور کار وزارت کار است اما هنوز به مرحله جدی و عملیاتی نرسیده است.

ارسال نظرات
آخرین اخبار
گوناگون