کد خبر: ۳۸۱۷۲
۱۲:۴۱ -۲۳ دی ۱۴۰۰
غلامرضا نوری، عضو کمیسیون کشاورزی مجلس بیان کرد

افزایش واردات مواد غذایی در صورت افزایش جمعیت/ بهره وری آب باید افزایش یابد

غلامرضا نوری گفت: مصرف بهینه آب مقوله بسیار مهمی است و ما الان با بهره‌وری آب در کشور چهار برابر فاصله داریم. یعنی ما برای تولید یک کیلوگرم محصول اگر مثلاً چهار لیتر آب مصرف می‌کنیم، نرمال آن در دنیا یک لیتر است.

افزایش واردات مواد غذایی

نشان تجارت - محمد آیتی: در حالی که چند سالی است فروش نفت ایران با چالش روبرو شده و به واسطه تحریم‌ها، دیگر مشتری خاصی نداریم و اگر هم کشوری بخواهد روی به خرید بیاورد یا باید تحریم‌ها را دور بزند یا باید روی تهاتر را در دستر کار خود قرار دهد و همین موضوعات باعث شده، هم درآمد‌های ارزی ایران کاهش پیدا کند و هم به تبع آن، اقتصاد و معیشت مردم به خطر بیفتد.

از این‌رو، چون مشخص نیست چه زمانی مذاکرات هسته‌ای به نتیجه نهایی برسد و تحریم‌ها علیه ایران برداشته شود، باید به فکر درآمد ارزی و جایگزین و جایگزین‌هایی برای درآمد‌های نفتی بود.

عده‌ای بر این باورند که ایران به لحاظ کشاورزی شرایط خوبی دارد و اگر بابرنامه جلو برود می‌تواند از این مسیر به درآمد‌هایی قابل ملاحظه‌ای دست پیدا کند.

در همین خصوص، غلامرضا نوری عضو کمیسیون کشاورزی مجلس گفت: کسب درآمد ارزی از محصولات کشاورزی یک مسیر بسیار درست و ایده‌آلی است، اما آرزویی است که با آن فاصله زیادی داریم، چون ۲۰ تا ۲۵ درصد تهیه غذای ما همچنان از واردات است و از این‌رو، وابسته به خارج از کشور هستیم و در حال حاضر بحث افزایش جمعیت را هم پیش‌رو داریم که می‌تواند در رسیدن به این مهم تاثیرگذار باشد.

وی افزود: پس با این منابع و شرایط آب و خاک و با اوضاع منابع تولید در کشور احتمالاً رقم ۲۵ درصد بزرگ‌تر هم خواهد شد. پس اینکه ما به سمت و سویی برویم که به یک امنیت غذایی دست پیدا کنیم و ارزآوری داشته باشیم و آن را جایگزین نفت بکنیم با ما فاصله زیادی دارد البته که ایده‌آل‌ترین حالت است و این یک توسعه پایدار و موافق با محیط زیست و اقلیم برای کشور است.

نماینده بستان آباد تصریح کرد: جهت‌گیری‌ها اکنون به همین سمت است، ولی کار بسیار سرعت کُند پیش می‌رود و ما کماکان وابسته به درآمد‌های نفتی هستیم و بدون آن‌ها تنظیم بودجه بسیار سخت است.

نوری اظهار داشت: به نظر من از راهکار‌های پیشنهادی، افزایش بهره‌وری در تولیدات کشاورزی است. دیگر اینکه روی اصلاح نژاد دام کار‌های بیشتری باید صورت بگیرد تا کیفیت دام بالا رفته و تولید در واحد راس بیشتر شود. همچنین در بحث اصلاح نباتاتی که مقاوم به خشکسالی و کم‌آبی هستند باید کار شود. دیگر اینکه در حوزه باغات و کشاورزی در جهت تولید گونه‌های مقاوم به سرمازدگی کار‌های دانش بنیان و اساسی و زیربنایی انجام بگیرد و آموزش‌های لازم داده شود. ما باید هدفمان، تولید محصولات صادراتی باشد.

وی در ادامه عنوان کرد: مصرف بهینه آب مقوله بسیار مهمی است و ما الان با بهره‌وری آب در کشور چهار برابر فاصله داریم. یعنی ما برای تولید یک کیلوگرم محصول اگر مثلاً چهار لیتر آب مصرف می‌کنیم، نرمال آن در دنیا یک لیتر است، پس مشخص است که برای بهبود آمار در این بخش، کار زیادی داریم. همچنین از ملزومات مهم، تزریق سرمایه به بخش کشاورزی است که ما از این موضوع رنج می‌بریم. این مسائل گفته شده می‌تواند بخش کشاورزی را تقویت کند.

این عضو کمیسیون کشاورزی مجلس افزود: با این سرمایه‌گذاری‌های کم و با این سطح بهره‌وری در حوزه‌های مختلف واقعاً نمی‌توان به آن سطحی که گفتم رسید. در بخش تامین سرمایه، اول باید مسائل سیاسی بهبود بیابد. در بخش تحقیقاتی نیز شاید در جا‌هایی ارتباطاتی باشد البته که بنیه علمی تحقیقاتی کشورمان در این حوزه بد نیست، اما هرچقدر بیشتر با دنیا مرتبط شویم و تبادل داشته باشیم از بُعد سرمایه‌گذاری پیشرفت خواهیم کرد.

نوری در پایان خاطرنشان کرد: وقتی منابع در کشور زیاد شود و در دسترس قرار بگیرد می‌شود این را به بخش کشاورزی تزریق کرد و از آن طرف انتظار امنیت غذایی و ارزآوری را از این حوزه داشت.

منبع: اقتصاد24
ارسال نظرات
گوناگون