کد خبر: ۳۷۸۳۹
۱۹:۴۳ -۱۳ دی ۱۴۰۰
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس مطرح کرد

تحقق شعار سال کمی با چالش روبرو شده است

نوروزی گفت: هدایت نقدینگی مردم به سمت تولید در حرف، راحت است. این کار غیر از خردجمعی و برنامه‌ریزی، نیاز به کار فرهنگی و اعتمادسازی در جامعه دارد.

رحمت الله نوروزی

نشان تجارت - محمد آیتی: کمتر از سه ماه دیگر تا پایان سال ۱۴۰۰ که با نظر رهبر انقلاب به سال «تولید؛ پشتیبانی‌ها، مانع‌زدایی‌ها» مزین شده بود، باقی است، اما آن‌طور که باید و شاید خبری از بهبود اوضاع تولید و به تبع آن، رفاه نسبی مردم نیست. در سال جاری، روز به روز اعتراضات صنفی بیشتر و گرفتا‌ری‌های اقتصادی مردم رو به فزونی گذاشته است و حال باید دید، دولت سیزدهم می‌تواند با وجود تحریم‌های حداکثری فضای اقتصادی کشور را به نفع تولیدکنندگان و مردم تغییر بدهد یا خیر؟ موضوعی که تحریریه اقتصاد سرآمد با دید مثبت دنبال می کند.

رحمت‌ا... نوروزی نماینده علی‌آباد کتول در مجلس یازدهم گفت: در این سال‌ها آمریکا و هم‌پیمانانش تحریم‌های سخت و ظالمانه‌ای که مستقیماً اقتصاد و معیشت مردم را نشانه رفته است، علیه ما اعمال کردند. پس در این شرایط، رسیدن به تولید و رفع موانع، هم بهترین راه است و هم، نیاز به تلاش و کوشش چندبرابری نسبت به زمان قبل تحریم‌ها دارد.

وی افزود: انتخاب شعار سال ۱۴۰۰ از سوی رهبر انقلاب، هم زیبا بود و هم دقیق. یعنی نگاه ایشان به مسائل اقتصادی مخصوصاً در ایام تحریم، عمقی است و مسئولان باید توجه داشته باشند که این شعارها معطوف به آن سال خاص نمی‌شود، بلکه کاری بلندمدت است و می‌باید در سال‌های آتی تصمیماتی بگیرند که تحقق این شعار هم در آن مستتر باشد.

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس تصریح کرد: عمر مجلس یازدهم هنوز به نصف هم نرسیده و در این مدت، شاهد پایان دولت دوازدهم و شروع دولت سیزدهم بودیم. همه می‌دانند که انتقال قدرت تا جا افتادن دولت بعدی، کاری زمان‌بر است و همین موضوع باعث شده که تحقق شعار سال کمی با چالش روبرو شود.

نوروزی اظهار داشت: در حال حاضر، رویکرد سه قوه برای رسیدن به نظر رهبر انقلاب در خصوص شعار سال، قابل قبول است. صیانت از نیروی کار، حمایت از اشتغال پایدار و مولد، کاری جمعی، زمان‌بر و البته سخت و سنگین است که مردان بزرگ برای عملی‌شدن می‌طلبد.

وی با اشاره به اینکه نقدینگی در جامعه ما بالاست و روز به روز هم بر آن اضافه می‌شود، گفت: مسئولان اجرایی کشور باید نقدینگی موجود در جامعه را با برنامه‌ریزی به سمت تولید هدایت کنند. از نظر من، این مهمترین کاری است که باید صورت بگیرد، چون هرچه در این امر تاخیر شود، ضررهای آن برای اقتصاد کشور مهلک‌تر خواهد بود.

نماینده علی‌آباد کتول در ادامه عنوان کرد: هدایت نقدینگی مردم به سمت تولید در حرف، راحت است. این کار غیر از خردجمعی و برنامه‌ریزی، نیاز به کار فرهنگی و اعتمادسازی در جامعه دارد. یعنی مردم باید حس کنند که پولشان در جای مناسب هزینه می‌شود و این کار، هم باعث سودآوری آن‌ها خواهد شد و هم اقتصاد کشور را رونق خواهد داد. اگر دولت‌ها در چند نوبت این کار را به نادرستی که در گذشته هم سابقه داشته انجام دهند، اعتماد مردم که بزرگ‌ترین سرمایه کشور است فرو می‌ریزد و اداره کشور به چالش برمی‌خورد.

نوروزی با اشاره به این که بیش از ۹ ماه از سال جاری گذشته، اما انتظارها در خصوص تولید و بهبود اقتصاد کشور به وقوع نپیوسته است، گفت: نگاه مدیریتی باید تغییر جدی پیدا کند. ما نباید مثل خیلی وقت‌ها گرفتار روزمرگی شویم. نتایج بزرگ، زمانی حاصل می‌شود که جسارت در بین مدیران ظهور و بروز پیدا کند. اینکه کارگروه اشتغال هنوز نتوانسته فعال شود و تبصره ۱۸ محقق نشده، اتفاقات نامبارکی است که امیدوارم کارها زودتر در ریل درست و عاقلانه خودش قرار بگیرد، چون مردم منتظر گشایش اقتصادی هستند.

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس افزود: از آنجایی که درآمدهای کشور به دلیل تحریم‌ها کاهش پیدا کرده، تخصیص‌ها هم کم شده است. این موضوع، کار اقتصاد را سخت‌تر از همیشه کرده و باید برای شکستن این فضا، با حمایت همه‌جانبه، مردم و بخش خصوصی را پای کار آورد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: دلال‌ها به واسطه فضایی که به آن‌ها داده شده است، اقتصاد کشور را ویران کردند. یک روز حوزه طلا، سکه و ارز و روز دیگر، حوزه مسکن، خودرو و بورس آسیب می‌بینند. تا خودمان جدی و منطقی راه‌های نفوذ دلالان را نبندیم، وضع همین هست. امروز سرمایه‌گذار، سرمایه ثابت، سرمایه در گردش، زمان برای پرداخت اقساط و برخی معافیت‌ها را می‌خواهد. این خواسته‌ها به حق است و وظیفه دولت، حمایت گام به گام از آن‌هاست. ان‌شاا... نگاه دولت به سرمایه‌گذار، متفاوت‌تر از همیشه باشد، زیرا با اتکا به این زحمتکشان می‌توانیم آینده بهتری را برای کشور رقم بزنیم.

منبع: روزنامه اقتصاد سرآمد

ارسال نظرات
گوناگون