نشان تجارت - «جواد اوجی» امروز (دوشنبه) در حاشیه بازدید از نمایشگاه توانمندیها و دستاوردهای جهاد دانشگاهی، افزود: دولت سیزدهم تصمیمی برای افزایش قیمت بنزین ندارد و در تلاش است یارانه را به جای خودروها به افراد بدهد.
وی با بیان اینکه دولت در تلاش است توزیع یارانه بنزین را عادلانه کند، گفت: برنامه این است که این طرح در جزایر کیش و قشم به صورت آزمایشی انجام شود. بحث افزایش قیمت نیست بلکه در تلاشیم تا حتی افرادی که خودرو ندارند از یارانه بنزین بهره مند شوند.
وزیر نفت ادامهداد: شاید جزو معدود طرحهایی است که برای دولت هزینه دارد، اما مردم از این طرح بهرهمند میشوند.
به گفته اوجی، در این طرح به همه مردم بر اساس کد ملی که یک سال از اقامت آنها در ایران می گذرد، چه صاحبان خودرو و چه افرادی که خودرو ندارند، ۱۵ لیتر بنزین یکهزار و ۵۰۰ تومانی تعلق میگیرد.
وی در ادامه به تولید گاز و تامین سوخت زمستانی اشاره کرد و افزود: بالاترین میزان برداشت گاز اواخر آذر از میدان مشترک پارس جنوبی رقم خورد و بیش از ۷۰۵ میلیون متر مکعب گاز برداشت شد.
این عضو کابینه دولت سیزدهم با اعلام نیاز صنعت نفت به دانش روز و شرکتهای دانشبنیان، خاطرنشانکرد: وزارت نفت از این اقدامات و دستاوردهای جهاد دانشگاهی حمایت خواهد کرد و بهزودی شاهد تحول اساسی در وزارت نفت خواهیم بود.
وی ادامهداد: افزایش ظرفیت در آزادگان جنوبی با قابلیت و توانمندی بالای مجموعه جهاد دانشگاهی برای صنعت نفت انجام میشود.
اوجی تاکید کرد: بر اساس یکی دیگر از تفاهمنامهها، ناوگان حفاری با بار مالی ۱۵۰ میلیون دلار در مدت پنج سال بازسازی و نوسازی خواهد شد که در این زمینه فراخوانی برای نیازهای بالادستی و پایین دستی صنعت نفت اعلام خواهد شد تا توسط شرکت های دانش بنیان رفع شود.
وی با اشاره به اینکه پنجهزار و ۵۰۰ حلقه چاه نفت در کشور وجود دارد که ۷۰۰ حلقه چاه کم بازده شده، ابراز امیدواری کرد با استفاده از فناوری روز شرکت های دانش بنیان چاه ها افزایش تولید پیدا کنند.
وزیر نفت ادامه داد: با احیای چاه های کم بازده علاوه بر صرفه اقتصادی، امکان تولید زودهنگام فراهم خواهد شد.
اوجی در خصوص تامین سوخت زمستانی افزود: در تامین سوخت نیروگاه ها نسبت به پاییز سال ۹۹، موفق بوده ایم. سال گذشته در پاییز افزون بر ۳۳ درصد سبد سوخت نیروگاهها سوخت مایع بوده اما امروز و در پاییز امسال این رقم به ۲۶ درصد رسیده است و روزانه ۱۰ میلیون متر مکعب گاز بیشتری تحویل نیروگاه ها و در مصرف سوخت مایع صرفه جویی شده است که در بحث کنترل آلودگی هوا کمک بزرگی می کند.
وزیر نفت ادامهداد: ابتدای پاییز امسال حجم میعانات گازی ذخیره شده کشور بر روی آب زیاد بود، به دلیل آنکه بالا بودن حجم ذخیره میعامات گازی می توانست در زمستان باعث اختلال در تولید گاز می شود، مصرف داخلی و صادرات میعانات گازی در آذر ماه امسال افزایش پیدا کرد و حجم بالایی از ذخیره روی آب میعانات گازی ایران کم شد.
وی به تامین منابع ارزی توسط پتروشیمیها اشاره کرد و گفت: روند صادرات نفت خام، میعانات گازی، گاز صادراتی، فراورده های نفتی و محصولات پتروشیمی نسبت به گذشته افزایش پیدا کرده و وصول مطالبات ارزی ما مناسب بوده و با عقد قراردادهای جدید این روند رو به بهبود خواهد بود.
عضو کابینه دولت سیزدهم اضافهکرد: در بحث تولید نفت و ظرفیت تولید گاز در پایان برنامه ششم باید حداقل تزریق گاز شیرین به خطوط لوله به ۱.۲ میلیارد متر مکعب می رسید، اما به دلیل عدم سرمایه گذاری این میزان ۸۴۰ میلیون متر مکعب است.
اوجی با اشاره به اینکه در دولت سیزدهم یکی از اولویت ها افزایش تولید گاز بوده، گفت: قرادادهای متنوعی از جمله توسعه پارس شمالی، شتاب در بهره برداری از فاز ۱۱ پارس جنوبی و غیره به امضا رسیده است.
وی تاکید کرد: در بحث بهینه سازی گاز و انرژی اقدامات خوبی انجام شده است. در بخش خانگی و صنایع از ابزارهای قیمتی و غیر قیماتی استفاده کردیم و اکنون در هیچ کجای کشور مشکل قطعی گاز نداریم.
وزیر نفت گفت: در شروع دولت ظرفیت ذخیره سوخت مایع نیروگاه ها ۲۵ درصد کمتر از پارسال بود اکنون یک میلیارد لیتر بیشتر داریم.
وی ادامهداد: با انجام قرارداد سوآپ گازی بین ترکمنستان و جمهوری آذربایجان که از خط لوله جمهوری اسلامی ایران انجام خواهد شد و ۲ هفته دیگر آغاز می شود، افت فشار گاز نخواهیم داشت.
اوجی با اشاره به اینکه برای توسعه صنعت نفت هیچ گاه منتظر مذاکرات نبودیم، افزود: بسته های خوبی برای معرفی به سرمایه گذاران داخلی و خارجی تعریف کردیم.