کد خبر: ۳۶۹۶۳
۱۷:۰۰ -۱۸ آذر ۱۴۰۰

افسردگی و سرطان روده در ارتباط مستقیم با هم

محققان انگلیسی می‌گویند سرطان روده می‌تواند خطر بروز افسردگی در افراد را افزایش دهد.

سرطان روده

نشان تجارت - صدف امیرخانی - سرطان روده یکی از سرطان‌های رایج در جهان است، به طوری که سالانه بیش از یک میلیون نفر به آن مبتلا می‌شوند، حال مطالعات جدید دانشمندان حاکی از تاثیرگذاری این بیماری بر بروز مشکلات روانی در افراد است.

بر این اساس، یافته‌های محققان نشان می‌دهد؛ افرادی که به سرطان روده مبتلا هستند و اقدام به انجام عمل جراحی در این زمینه کرده اند احتمال بروز افسردگی در آن‌ها زیاد است. همچنین پژوهشگران بر این باورند؛ بیش از یک سوم این دسته از بیماران از افسردگی قابل توجهی که منجر به مراجعه آن‌ها به کلینیک شده بود رنج می‌بردند، به طوری که یک نفر از هر هفت نفر از آن‌ها پنج سال پس از عمل جراحی نیز شاهد علائم افسردگی بوده است.

در این تحقیقات دانشمندان دانشگاه ساوث امپتون اقدام به مطالعه بر روی ۸۷۲ فرد بالغ که سرطان روده داشتند پیش از عمل جراحی و پس از آن به مدت ۶۰ ماه کردند.

دکتر لین کالمن، مدیر این تحقیقات می‌گوید: افسردگی در بیماران مبتلا به سرطان روده یکی از مشکلات بسیار جدی است و یافته‌ها نشان داد سطح افسردگی بیماران به مرور زمان افزایش می‌یابد، همچنین این تحقیقات نشان داد افراد چه زمانی در خطر بیشتر افسردگی قرار داشته و نیازمند دریافت خدمات مناسب هستند.

محققان مشاهده کردند؛ قبل از عمل جراحی در افراد مبتلا به سرطان روده، بیش از یک پنجم آن‌ها (۲۱ درصد) از سطح قابل توجهی از افسردگی رنج می‌بردند، از عوامل دخیل در بروز این افسردگی می‌توان به خطر جراحی، اضطراب، داشتن بیماری‌های روانی قبلی، اعتماد به نفس پایین برای مدیریت مشکلات مرتبط با بیماری، سلامت ناکافی، و حمایت اجتماعی پایین اشاره کرد.

برای مثال، دانشمندان شاهد آن بودند که افرادی که از سرطان روده رنج می‌برند و در عین حال حمایت اجتماعی از آن‌ها کمتر است ۲ و نیم برابر بیشتر احتمال دارد که علائم افسردگی را از خود بروز دهند. حمایت اجتماعی بالا در این افراد باعث شد تنها ۱۶ درصد آن‌ها پنج سال پس از درمان شاهد افسردگی باشد. این در حالی است که کسانی که حمایت اجتماعی کافی دریافت نکرده بودند ۳۷ درصد احتمال داشت پنج سال پس از جراحی شاهد افسردگی باشند.

ارسال نظرات
آخرین اخبار
گوناگون