کد خبر: ۳۶۴۳۸
۰۹:۴۸ -۰۴ آذر ۱۴۰۰
نماینده تهران در گفت‌وگو با نشان تجارت

فساد‌های اقتصادی باعث عدم‌مشروعیت نظام نمی‌شود / تعلل دستگاه‌های اجرایی و نظارتی مهمترین عامل فساد‌های اقتصادی

اقبال شاکری گفت: فساد‌های اقتصادی که در کشور رخ می‌دهد به دلیل تعلل دستگاه‌های اجرایی و نظارتی در انجام وظایف‌شان است. هرچقدر دستگاه‌های نظارتی به سیستم‌های پیشرفته مجهز باشند زودتر متوجه فساد می‌شوند، ولی هرچقدر به گزارشات، مکاتبات و جمع‌آوری اطلاعات بسنده کنند موارد دیرتر کشف خواهند شد.

فساد‌ اقتصادی در ایران

نشان تجارت - محمد آیتی: گاهی برخی اتفاقات تلخ وقتی زیاد رخ می‌دهند، تبدیل به رویه می‌شوند، موضوعی که اکنون در اخبار متعدد فساد اقتصادی در کشور به منصه ظهور رسیده است.

سال ۷۴، فاضل خداداد به عنوان اولین مجرم اقتصادی در نظام جمهوری اسلامی ایران اعدام شد. شاید در آن ایام بدبینانه‌ترین شهروند هم فکر نمی‌کرد که به قدری فساد اقتصادی در ایران ریشه بدواند که در خیلی از مواقع که پیچ تلویزیون را باز می‌کنیم با خبر‌هایی در خصوص برگزاری دادگاه‌های مفسدین اقتصادی و یا مجازات آن‌ها روبرو شویم.

روزی نامِ شهرام جزایری به عنوان دانه درشت و مفسد اقتصادی در رسانه‌ها مطرح می‌شود و روزی محمودرضا خاوری، مه‌آفرید امیرخسروی، محمدرضا رحیمی، عیسی شریفی، مرجان شیخ‌الاسلامی آل‌آقا، حسین فریدون، مهدی جهانگیری، سالار آقاخان و افراد و سلطان‌هایی که نام بردن از آن‌ها حتی از حوصله مخاطب خارج است.

این روز‌ها که شبکه‌های اجتماعی به عنوان وسیع‌ترین ابزار ارتباطی محسوب می‌شوند، دیگر فرصت چشم‌پوشی و غفلت از سوءاستفاده‌گران را گرفته است. البته اتفاق ناگواری که به تبع فساد‌های زنجیره‌ای در حال رخ دادن است اینکه به نظر سال‌هاست قبح فساد در کشور ریخته و انگار باید این چالش که موجب بی‌اعتمادی در کشور شده را به عنوان یک رویه پذیرفت.

اما اینکه چرا فضایی که در این دهه‌ها بدبینی مردم را به مسئولان چندبرابر کرده متوقف نمی‎شود، پرسشی است که ذهن هر ایرانی را به خود جلب می‌کند.

در همین خصوص، اقبال شاکری نماینده تهران به نشان تجارت گفت: در ابتدا باید دانست که فساد اقتصادی در همه دنیا رخ می‌دهد حتی در زمان پیامبر و امام علی هم این اتفاقات بوده است. در نهج البلاغه نامه‌هایی که امام علی به حکام زده را بخوانید بعد متوجه می‌شوید که حکام آن زمان هم انحراف داشته‌اند.

وی افزود: این خاصیت بشر است که گاهی از هوا و هوسش پیروی می‌کند و دنبال خلاف می‌رود.


بیشتر بخوانید: پزشکیان: نیازمند FATF داخلی هستیم


این چهره اصولگرای مجلس یازدهم تصریح کرد: فساد‌های اقتصادی که در کشور رخ می‌دهد به دلیل تعلل دستگاه‌های اجرایی و نظارتی در انجام وظایف‌شان است. هرچقدر دستگاه‌های نظارتی به سیستم‌های پیشرفته مجهز باشند زودتر متوجه فساد می‌شوند، ولی هرچقدر به گزارشات، مکاتبات و جمع‌آوری اطلاعات بسنده کنند موارد دیرتر کشف خواهند شد.

عضو کمیسیون عمران مجلس اظهار داشت: ما اول از همه به وجود سامانه‌های یکپارچه نیاز داریم تا تمام اطلاعات را به یکدیگر وصل کنند و دوم نیاز به شفافیت است. هرچه این دو موضوع را تقویت کنیم نمی‌گویم این اتفاقات از بین می‌رود، ولی کمتر می‌شود و حتماً تا حد قابل ملاحظه‌ای پیش از به وجود آمدن بحران، جلویش گرفته خواهد شد.

شاکری در پاسخ به اینکه آیا فساد‌های اقتصادی که در کشور رسانه‌ای می‌شود به مشروعیت نظام لطمه خواهد زد؟ گفت: به نظر من با این مسائل، مشروعیت نظام زیر سوال نمی‌رود، چون همین که ما این موارد را رها نکرده و کشف می‌کنیم و افراد مرتبط با موضوع را دستگیر کرده و مجازات و محاکمه می‌کنیم نشان‌دهنده این است که ما در حال انجام وظایف‌مان هستیم و بی‌تفاوت از کنار موضوع رد نمی‌شویم؛ چون خطا همیشه وجود دارد و البته که وجود این نقص‌ها در کشورناپسند است، چه بزرگ باشد و چه کوچک باید روند پیشگیری را دنبال کرد. متاسفانه ۴۰ سال است که در این زمینه‌ها نقص داریم که ان‌شاالله به مرور رفع شود.

وی در پایان خاطرنشان کرد: ما نسبت به فساد حساس هستیم و زمانی که در مجلس برای رفع این مشکلات با دستگاه‌های اجرایی و وزارتخانه‌ها جلسه می‌گذاریم، اول از همه درخواست داریم تا سامانه‌های یکپارچه تشکیل شود تا مسائل شفاف و کشف شود که اگر این مسیر درست پیش برود این چالش‌ها هم کمتر از همیشه خواهد شد.

ارسال نظرات
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
انسان
|
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۳۹ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۴
0
0
یعنی چی که مشروعیت لطمه نمی‌خورد؟؟؟ همین چیزها نارضایتی ایجاد می‌کند؟ نظارت همراه با برخورد که منجر به خروجی شود را باید قبول کرد.
گوناگون