کد خبر: ۳۵۲۶۵
۱۴:۱۶ -۲۹ مهر ۱۴۰۰
رئیس کارگروه رمزارز کمیسیون فاوا اتاق ایران:

خبر مهم درباره رمزارز ملی/ اطلاق واژه رمزارز ملی به ریال دیجیتالی اشتباه است

علی صالح آبادی، رئیس کل بانک مرکزی در حالی خبر از راه اندازی رمزارز ملی به صورت آزمایشی در ماه‌های آینده داد که محمدرضا شرفی، رئیس کارگروه رمزارز کمیسیون فاوا اتاق بازرگانی ایران و فعال حوزه بلاکچین معتقد است که عبارت رمزارز ملی از بنیان غلط است و علاوه بر آن، راه اندازی ریال دیجیتال (و نه رمزارز ملی) دردی را از اقتصاد دوا نمی‌کند.

ارزهای دیجیتال

نشان تجارت - محمدرضا شرفی در مورد راه اندازی رمزارز ملی که ازسوی رئیس کل بانک مرکزی اعلام شد، گفت: نکته نخست این است که این عبارت از بنیان غلط است و نباید به این موضوع رمزارز اطلاق کرد، زیرا در اصل ریال دیجیتالی یا پول دیجیتالی بانک مرکزی است که در حال راه اندازی است.

شوآف تبلیغاتی بانک مرکزی با رمزارز ملی

رئیس کارگروه رمزارز کمیسیون فاوا اتاق بازرگانی ایران و فعال حوزه بلاکچین به اقتصاد ۲۴ گفت: صحبت‌های رئیس کل بانک مرکزی در مورد رمزارز ملی، ارتباطی به بلاکچین غیر متمرکز ندارد؛ و از یک سری از قابلیت‌هایی که در فناوری بلاکچین وجود دارد در رمزارز ملی استفاده شده است.

شرفی با بیان اینکه راه اندازی ریال دیجیتال در حدی که تبلیغ می‌شود تحولی ایجاد نخواهد کرد، گفت: ریالی که در گذشته به صورت کش و پول فیزیکی و اکنون بصورت دیجیتالی جابه جا می‌شود قرار است این بار شکل پیشرفته تری در حوزه دیجیتال به خود بگیرد؛ بنابراین رمزارز به معنای مصطلح جهانی نیست.

انتقال پول دیجیتال با بارکد فارغ از محدودیت زمان و مکان

رئیس کارگروه رمزارز کمیسیون فاوا اتاق ایران ادامه داد: عبارت رمزارز ملی اشتباه است و هر کسی چنین لفظی را به کار می‌برد از دید کارشناسان این حوزه فرهنگ سازی اشتباه است. در تمام دنیا به این موضوع، پول دیجیتالی می‌گویند. در واقع CBDC مخفف پول دیجیتال بانک مرکزی است. این پول ارتباطی با رمزدارایی‌ها ندارد و نباید ریال دیجیتال را رمزارز ملی بدانیم و قرار نیست با راه اندازی آن، برای اقتصاد تحول یا گشایشی رخ دهد؛ آنگونه که فضاسازی شده است.

شرفی با بیان اینکه همان ریالی که در جامعه پیش از این در شکل کارت عابربانک مورد استفاده بود این بار شکل دیجیتالی نوینی گرفته است، گفت: با راه اندازی ریال دیجیتال شما می‌توانید این دارایی را که در کیف پول دیجیتالی شماست با استفاده از بارکد یا کد QR منتقل کنید؛ بنابراین ریال دیجیتال در راستای تسهیل انتقال پول کاربرد دارد. به طور مثال برای انتقال پول شما می‌توانید به جای شماره کارت یک بارکد دیجیتالی بفرستید و ریال منتقل کنید.

جامعه کریپتویی ایران هنوز از چند و چون ریال دیجیتال آگاهی ندارد

به گفته این فعال حوزه بلاکچین، طراحی و اجرای ریال دیجیتال، در دولت قبل انجام شده است که در دولت فعلی از آن رونمایی می‌شود.

شرفی با بیان اینکه جامعه کریپتویی ایران هنوز از چند و، چون پروژه ریال دیجیتال آگاهی ندارد، به اقتصاد ۲۴ گفت: در بحث راه اندازی پول دیجیتالی، چندین ساختار و مکانیزم متفاوت وجود دارد، ولی ما هنوز ساز و کار بکار گرفته شده در آن را نمی‌دانیم، زیرا مشخص نیست در ریال دیجیتال چه ابزار‌هایی بهره گیری شده است؛ بنابراین هنوز مشخص نیست که در اثر بهره گیری از این ابزار‌ها چه کاربرد‌ها و قابلیت‌هایی در آن تعریف شده و این موضوع بسیار بسته در بانک مرکزی پیش می‌رود.

ریال دیجیتال همچون رمزارز‌ها خرید و فروش نمی‌شود

رئیس کارگروه رمزارز کمیسیون فاوا اتاق بازرگانی ایران در گفتگو با اقتصاد ۲۴ گفت: ریال دیجیتال همچون رمزارز‌ها خرید و فروش نخواهد شد، زیرا ارزش آن ثابت و برابر با همان ریال است.

شرفی با بیان اینکه دولت می‌تواند بر کیف پول‌های ارز دیجیتال نظارت کند، گفت: با استفاده از امکانات این فناوری دولت در لحظه می‌تواند بر کیف پول‌های ریال دیجیتال نظارت کند. اگر این پول درست راه اندازی شود می‌تواند به شفافیت نقل و انتقالات مالی کمک کند.

نظارت آمریکا بر انتقالات پولی با دلار دیجیتالی

رئیس کارگروه رمزارز و بلاکچین کمیسیون فاوا اتاق بازرگانی ایران در پاسخ به سوال اقتصاد ۲۴ مبنی بر اینکه تاکنون تجربه راه اندازی ارز دیجیتال ملی در سایر کشور‌ها وجود دارد یا خیر، گفت: یوان دیجیتال پیش از این راه اندازی شده و در حال حاضر در چند استان چین به صورت آزمایشی استفاده می‌شود. ما باید منتظر باشیم دلار دیجیتال نیز راه اندازی شود. راه اندازی دلار دیجیتال برای آمریکا امکانات بسیار بیشتری فراهم می‌کند تا با آن بتواند بر انتقالات دلار جهانی نظارت یا آن را کنترل کند.

شرفی با بیان اینکه راه اندازی پول دیجیتال برای هر کشوری آثاری متفاوت دارد، گفت: این موضوع در کشور‌هایی تاثیرگذار است که اقتصاد قوی دارند و پولشان در جهان گردش دارد. قدرت اقتصادی هر کشور به واحد پول آن کشور بها و ارزش می‌دهد. اگر قدرت اقتصادی یک کشور زیاد باشد این ابزار‌ها می‌توانند به توسعه منافع اقتصادی آن کشور کمک کنند. ولی وقتی پولی ارزش ندارد استفاده از صورت فیزیکی یا دیجیتالی آن تفاوتی نخواهد داشت.

وی گفت: ریال دیجیتال ادامه همان روند دیجیتالی شدن دارایی و نقدینگی است.

ارسال نظرات
گوناگون