نشان تجارت - یافتههای این مطالعه نشان میدهد که سپری کردن اوقات در طبیعت میتواند روشی کم هزینه برای حمایت از سلامت روان کودکانی باشد که در خانه میمانند و به مدرسه نمیروند.
به گزارش خبرگزاری یونایتدپرس، محققان همچنین دریافتند که کودکان خانوادههای ثروتمند نسبت به کودکان خانوادههای فقیرتر در طول همه گیری کووید- ۱۹ تمایل بیشتری برای سپری کردن اوقات در طبیعت داشتند.
محققان در این مطالعه ۳۷۶ خانواده انگلیسی را که دارای فرزندان سه تا هفت ساله بودند و در فاصله زمانی میان آوریل تا جولای ۲۰۲۰ در یک نظرسنجی آنلاین شرکت کرده بودند، بررسی کردند. بیش از نیمی از این خانوادهها اعلام کردند که تعامل فرزندانشان با طبیعت در جریان قرنطینه اول افزایش یافته است، در حالی که بقیه اذعان داشتند که ارتباط فرزندانشان با طبیعت یکسان بوده یا کاهش یافته است.
بر اساس نتایج این مطالعه که در مجله People and Nature منتشر شده است، یک سوم کودکانی که در دوران قرنطینه ارتباطشان با طبیعت کاهش یافته بود، ناراحتی و اضطراب بیشتری داشتند.
«سامانتا فریدمن»، یکی از محققان مرکز تحقیقات خانواده در دانشگاه کمبریج در این باره میگوید: میدانیم که دسترسی و تعامل با طبیعت با مزایای گستردهای برای سلامت روان از جمله کاهش سطح اضطراب و افسردگی و کاهش استرس در کودکان و بزرگسالان همراه است.
وی توضیح داد: قرنطینه کووید-۱۹ به این معنی بود که کودکان دیگر از فعالیتهای معمول خود در مدرسه، روال عادی زندگی و تعاملات اجتماعی برخوردار نبودند؛ بنابراین در این مطالعه به بررسی این موضوع پرداختیم که چگونه تغییرات در ارتباط با تعامل با طبیعت بر سلامت روان تأثیر میگذارد.
فریدمن میافزاید: ارتباط با طبیعت به برخی از کودکان انگلیسی در غلبه بر اثرات قرنطینه کمک کرده است، اما همچنین متوجه شدیم که کودکان خانوادههای کمتر مرفه ارتباط خود را با طبیعت در دوران قرنطینه کاهش دادهاند.
محققان با اشاره به فواید مثبت طبیعت برای سلامت روان کودکان توصیه میکنند اکنون که دانش آموزان دوباره به مدرسه میروند، میتوان با کاهش تعداد فعالیتهای فوق برنامهای زمان بیشتری را برای مشارکت دادن دانش آموزان پروژههای باغبانی در مدارس اختصاص داد و نیز بودجهای در اختیار مدارس در مناطق محروم گذاشت تا بتوانند برنامههای آموزشی مبتنی بر طبیعت را برای دانش آموزان خود اجرا کنند.
ویروس کرونا موسوم به «کووید-۱۹» اواسط ماه دسامبر ۲۰۱۹ (۲۴ آذرماه ۱۳۹۸) در شهر ووهان واقع در مرکز چین گزارش شد و سازمان جهانی بهداشت ۲۱ اسفندماه ۹۸ همه گیری جهانی این ویروس را اعلام کرد.
جهشهای ویروس کرونا در انگلیس، برزیل، هند و آفریقا که موجب افزایش سرایت، بیماریزایی و مرگ و میر آن شده، نگرانیهای جدیدی را در جهان به وجود آورده است.