کد خبر: ۳۳۵۷۲
۲۰:۰۹ -۱۷ شهريور ۱۴۰۰
رئیس اتحادیه فروشندگان آجیل و خشکبار مشهد مطرح کرد

قاچاق چمدانی فندق از ایتالیا / قیمت هر کیلو فندق قاچاق دو میلیون و ۳۰۰ هزار تومان

هرچند در خشکباری‌ها فندق داخلی با بهترین کیفیت کیلویی ۲۵۰ هزار تومان به فروش می‌رود، اما فندق به صورت قاچاق از ایتالیا به ایران وارد و کیلویی بیش از دو میلیون تومان فروخته می‌شود. رئیس اتحادیه آجیل و خشکبار مشهد می‌گوید علاوه بر فندق ایتالیایی، فندق‌های آذربایجانی و ترک هم به صورت چمدانی به ایران قاچاق می‌شود.

قاچاق چمدانی فندق از ایتالیا

نشان تجارتفروشگاه‌های اینترنتی یک بسته ۷۰ گرمی فندق ایتالیایی را با قیمت ۱۶۵ هزار تومان می‌فروشند. فندق‌هایی که گفته می‌شود به صورت قاچاقی و چمدانی از ایتالیا به ایران می‌آیند، زیرا واردات فندق به دلیل وجود محصول مشابه داخل ممنوع است.

با یک حساب سرانگشتی قیمت هر کیلو فندق ایتالیایی به بیش از دو میلیون و ۳۵۰ هزار تومان می رسد. این در حالی است که فندق تولید داخل نه تنها به صورت خشک، که به صورت تازه نیز در بازار وجود دارد. فندق تازه تا کیلویی ۱۴۰ هزار تومان و فندق خشک تا کیلویی ۲۵۰ هزار تومان در بازار فروخته می‌شود.

سهم ناچیز فندق از سبد صادراتی

رئیس اتحادیه فروشندگان آجیل و خشکبار مشهد با اشاره به اینکه ایران جزو کشور‌های تولیدکننده فندق است، گفت: ایران کشوری است که بهترین فندق‌های دنیا از نظر طعم و کیفیت را دارد.

علیرضا ارزانی ممقانی گفت: فندق‌های ایتالیایی از مبادی غیرقانونی و به صورت قاچاق به ایران آمده و با قیمت سرسام آوری به فروش می‌رسد؛ بنابراین این نوع خشکبار لاکچری، مشتری خاص خود را دارد.

فندق تولیدی پاسخگوی بازار داخل است

نماینده اتاق ایران در حوزه آجیل و خشکبار و حبوبات کشور با تاکید بر اینکه بهترین فندق ایرانی کیلویی ۲۵۰ هزار تومان به دست مصرف کننده می‌رسد، گفت: امروز بهترین مغز فندق خشک در میادین عمده فروشی هر کیلو ۲۳۰ هزار تومان است و با هزینه کرایه و حمل و نقل و ۱۲ درصد سود خرده فروشی، نهایتا کیلویی ۲۵۰ هزار تومان به دست مصرف کننده می‌رسد.

ارزانی ممقانی در پاسخ به سوال اقتصاد ۲۴ مبنی بر اینکه آیا فندق ایرانی صادر می‌شود، گفت: صادرات فندق به دلیل کشاورزی سنتی در ایران بسیار ناچیز است و ما از این نوع کشت آسیب زیادی دیده ایم.

تولید فندق در شهر‌های شمالی

رئیس اتحادیه فروشندگان آجیل و خشکبار مشهد ادامه داد: تا زمانی که کشاورزی مان را متحول نکنیم صادرات خشکبار و ازجمله فندق اوضاع خوبی نخواهد داشت. چون در دنیا در بحث کشاورزی و بسته بندی تحول ایجاد کرده اند، ولی ما همچنان سنتی عمل می‌کنیم و این مساله باعث عقب ماندن ما از کشور‌های دنیا می‌شود.

ارزانی ممقانی به اقتصاد ۲۴ گفت: فندق بیشتر در شهر‌های شمالی کشت می‌شود و تولید آن جوابگوی بازار داخل است و به دلیل وجود محصول مشابه در داخل، واردات قانونی نداریم.

قاچاق فندق آذربایجانی و ترک به ایران

نماینده اتاق ایران در حوزه آجیل و خشکبار و حبوبات کشور گفت: فندق قاچاق همانند سایر محصولات قاچاق در فروشگاه‌های اینترنتی فروخته می‌شود، زیرا این نوع کالا‌های قاچاق را نمی‌شود در مغازه گذاشت، چون بازرس نظارت و مغازه را جریمه می‌کنند.

ارزانی ادامه داد: این نوع فندق‌ها به صورت مسافری و چمدانی وارد می‌شود. علاوه بر فندق ایتالیایی، فندق آذربایجانی و ترک هم به ایران قاچاق می‌شود که با قیمت مشابه داخلی به فروش می‌رود.

منبع: اقتصاد24
ارسال نظرات
گوناگون