نشان تجارت - آروغ زدن از دیرباز به عنوان یک عادت بد در نظر گرفته شده است، اما در واقع این کار یک عملکرد بیولوژیکی بسیار مهم را به سرانجام رسانده و به بدن اجازه میدهد گازهای به دام افتاده در قسمتهای بالایی سیستم گوارش را آزاد کند.
آروغ نزدن میتواند باعث درد شدید و اضطراب میشود و این مشکل چنان بد فهمیده شده است که تنها دو سال پیش به عنوان یک مشکل پزشکی پذیرفته شده است. این حالت که نام پزشکی آن cricopharyngeus dysfunction یا abelchia است در واقع همان ناتوانی در آروغ زدن بوده و زمانی اتفاق میافتد که ماهیچه کریکوفارینگوس که در قسمت بالای نای قرار دارد، نمیتواند آرام گرفته و هوای گیر افتاده را آزاد کند.
در حالت طبیعی، این ماهیچه شبیه یک سوپاپ عمل میکند و وقتی ما غذا را قورت میدهیم برای یک لحظه در حالت ریلکس قرار میگیرد در غیر این صورت بسته باقی میماند.
همچنین این ماهیچه برای مدت کوتاهی هنگام آروغ زدن نیز ریلکس میشود. در صورتی که هوا به دلیل ناکارآمدی این عضله گرفتار شود، وارد سیستم گوارشی شده که به نشانههایی مانند سروصدای غرغر مانند در گلو، درد در قسمت بالای سینه بعد از خوردن یا آشامیدن، نفخ کردن و ورم شکمی منتهی میشود.
همچنین افرادی که به این مشکل دچار هستند بعد از غذا خوردن احساس ناخوشایندی دارند. یکی از افرادی که به مشکل در این ماهیچه حیاتی مبتلاست، جک برودی ۲۰ ساله اهل لندن است که از زمان تولد توانایی آروغ زدن نداشته و به همین دلیل هر بار مجبور بوده پس از هر باز غذا خوردن، انگشتش را در حلقش فرو ببرد تا حالت اوغ زدن را در خود ایجاد کرده و گاز گرفتار شده را آزاد کند. اما بعد از یک عمر دردسر و ناراحتی، جک اخیراً با استفاده از تزریق بوتاکس از این مشکل خلاص شده است.
یاکوبو کاراگاما، متخصص و جراح گوش، حلق و بینی در بیمارستان سنت توماس در لندن که در زمینه درمان این معضل پیشگام بوده و جک را درمان کرده است میگوید: «شرایط بسیار استرس زایی است. دو بیمار گفته بودند که در نتیجه این معضل به خودکشی فکر کرده اند. یک نفر دیگر مجبور بود شلوارهایی کشسان بپوشد که باعث تغییر خط کمرش شده بود، زیرا در طول روز گاز زیادی در شکم او جمع میشد که نمیتوانست از دست آن خلاص شود».
روش درمانی کاراگاما با فلج کردن عضلات و باز کردن دریچههایی که راه خروج گاز را باز میکند، مشکل نقص در ماهیچه نای را حل میکند.