کد خبر: ۳۱۶۲۳
۱۸:۴۶ -۰۱ مرداد ۱۴۰۰

چگونه در اولین برخورد خود را در دل دیگران جا کنیم؟

برداشت اولیه یا قضاوت در نگاه اول همان ذهنیتی است که در اولین دیدارمان با کسی، شخص نسبت به ما یا ما نسبت به شخصی پیدا می‌کنیم.

رابطه دوستانه

نشان تجارتبرداشت اولیه یا قضاوت در نگاه اول همان ذهنیتی است که در اولین دیدارمان با کسی، آن شخص نسبت به ما پیدا می‌کند. روانشناسان اثر این برداشت اولیه را بلند مدت می‌دانند.

عجیب‌تر آنکه برداشت اولیه‌ی آدم‌ها از یکدیگر ارتباط بسیار کمی به اینکه واقعاً چقدر خوب هستند دارد. این مسأله در واقع به نشانه‌های غیر کلامی، حرکات دست و حالت‌های چهره‌ی فرد مربوط می‌شود نه شایستگی‌های او.

در ادامه به توصیه‌های کارشناسان برای ایجاد یک ذهنیت خوب از خود در اولین برخورد با دیگران خواهیم پرداخت.

۱- با اندکی تأخیر لبخند بزنید

همه‌ی ما می‌دانیم که لبخند زدن نقش مهمی در ایجاد یک ارتباط خوب دارد. با این حال، منظور آن لبخند‌های مصنوعی نیست که فقط نشان دهنده‌ی ادب هستند. کارشناسان می‌گویند برای اینکه ذهنیت بهتری از خود بسازید باید ابتدا به صورت طرف مقابل خود نگاه کنید، چند ثانیه‌ای صبر کنید و بعد لبخند بزنید. این مکث لبخند شما را صادقانه‌تر می‌کند.

۲- از تماس چشمی طولانی خودداری کنید

وقتی مردی برای مدتی طولانی به چشم‌های مردی دیگر خیره بماند، ممکن است رفتار او نشانه‌ی پرخاش و دشمنی تلقی شود. کارشناسان می‌گویند به جای این کار باید مدت زمان تماس چشمی را از زمان شروع دیدار به تدریج بیشتر کنید. قانون ۶۰/۴۰ برای چنین موقعیت‌هایی کاملاً مناسب است یعنی باید نزدیک به ۶۰ درصد از زمان دیدار را به تماس چشمی با طرف مقابل خود اختصاص دهید. این مسأله در مورد دیدار‌های میان زنان و مردان هم صدق می‌کند.

۳- مراقب حالت بدنتان باشید

به ورزشکار‌ها یا سران سیاسی دقت کنید؛ هرگز نمی‌بینید که شانه هایشان افتاده یا نگاه شان به زمین باشد. بلکه دقیقاً برعکس است و آن‌ها همیشه صاف می‌ایستند و لبخند به لب دارند. آن‌ها اعتماد به نفس خود را نشان می‌دهند و کاری می‌کنند که همه از آن‌ها خوش شان بیاید. کارشناسان توصیه می‌کنند اگر به دنبال ایجاد ذهنیت خوبی از خود در دیگران هستید، شما هم دقیقاً به همین شیوه عمل کنید.

۴- علاقمندی خود را نشان دهید

همه‌ی آدم‌ها هنگام ملاقات با یک فرد جدید به دو چیز فکر می‌کنند: «از او خوشم می‌آید؟» و «از من خوشش می‌آید؟»؛ بنابراین برای آنکه بتوانید ذهنیت خوبی از خود بسازید باید علاقمندی خود به شخص مقابل را نشان دهید، در غیر اینصورت آدم خودبینی به نظر خواهید رسید.

بهترین راه برای این کار استفاده از نشانه‌های غیر کلامی مثل لبخند زدن، جلو آوردن سر و بدن و کار‌هایی از این دست است. توجه خود را معطوف کنید و همه‌ی موانعی که میان شما و شخص مقابل تان وجود دارد را از سر راه بردارید: کیف، عینک، دست‌ها و هر چیز دیگری.

۵- از انجام حرکاتی که نشانه‌ی اضطراب هستند خودداری کنید

هیچ نشانه‌ی غیر کلامی مشخصی وجود ندارد که از دروغگویی شما حکایت داشته باشد. با این حال، مقالات زیادی وجود دارد که می‌گویند حرکات دستی که حالتی از بی قراری در آن‌ها وجود دارد نشانه‌ی آن هستند که شخص احتمالاً چیزی را پنهان می‌کند. افراد زیادی این پیش داوری‌ها را مدنظر قرار می‌دهند، بنابراین باید حواس خود را جمع کنید و از دست کشیدن به گردن، صورت، گوش‌ها یا مو‌های خود پرهیز کنید.

۶- همدل باشید

شما فقط با استفاده از چند نشانه‌ی غیر کلامی نیست که می‌توانید علاقمندی خود را به یک شخص نشان دهید، بلکه با تقلید رفتار‌های او و داشتن عکس العمل‌های مشابه هم می‌توانید این کار را انجام دهید. این کار شما را شخصی بامحبت و قابل اعتماد نشان می‌دهد. همانطور که کارشناسان می‌گویند، وقتی به گونه‌ای رفتار کنید که انگار از کسی خوش تان می‌آید، به تدریج واقعاً از آن شخص خوش تان خواهد آمد.

۷- دیدار را از قبل برای خود تجسم کنید

اگر قبل از ملاقات مدتی وقت دارید، سعی کنید آن را تمرین کنید. جلوی آینه بروید و خودتان را در حال صحبت با شخص مقابل تصور کنید، لبخند و حالت بدن تان را تمرین کنید و به حرکات دست تان دقت کنید. به گفته‌ی کارشناسان تجسم کردن همیشه کمک می‌کند نتیجه‌ی بهتری از ملاقات‌های خود بگیرید.

ارسال نظرات
آخرین اخبار
گوناگون