نشان تجارت - گرچه جمعیت زنان و مردان در دنیا تقریباً به یک اندازه است، اما بعضی خانوادهها هستند که همهی فرزندان شان تنها دختر یا پسر هستند. این مسأله برای بسیاری همواره سؤال برانگیز بوده است و ما هم در این مطلب میخواهیم به علت این پدیده بپردازیم.
گرچه در اغلب خانوادهها تعداد فرزندان دختر و پسر یکسان نیست، اما بعضی پدر و مادرها هستند که فقط صاحب دختر یا پسر میشوند و بعضی حتی معتقدند یک ژن دخترزایی یا پسرزایی در خانوادهی آنها وجود دارد. اما محققان هنوز هیچ مدارک و شواهدی پیدا نکرده اند که ثابت کند بعضی خانوادهها به خاطر ژن هایشان تنها از یک جنس میتوانند فرزند داشته باشند. شاید بعدها دانشمندان نظر دیگری پیدا کنند، اما فعلاً هیچ راهی وجود ندارد که ژنهای خانوادگی تان بتواند بر روی تنها دختر یا پسر دار شدن شما اثر بگذارد.
گرچه بعضی معتقدند جنسیت بچه به مادر که آن را باردار میشود بستگی دارد، اما حقیقت آن است که تعیین این مسأله به دست پدر صورت میگیرد. از آنجایی که اسپرم حاوی کروموزومهای هر دو جنس است، برخی اسپرماتوزوآها حامل کروموزوم X برای دخترها و بعضی هم حامل کروموزوم Y برای پسرها هستند. گرچه زنان حامل ۲ کروموزوم X هستند، اما جنسیت بچه به اسپرموتوزونی (X یا Y ی) بستگی دارد که وارد تخمک زن میشود.
با این حال، دانشمندان عواملی یافته اند که ممکن است بر جنسیت بچه اثر بگذارد. تحقیقات ثابت کرده بعد از دوران تنش و فشار، مثل بلایای طبیعی، نسبت جنسیت تغییر میکند و بچهها بیشتر دختر میشوند. علت این مسأله احتمالاً فشار و تنشی است که مادران آینده در معرض آن قرار گرفته اند.
تحقیقات ثابت کرده مصرف برخی مواد غذایی احتمال دختر شدن بچه را زیاد میکند. مثلاً کاهش مصرف نمک و خوردن زیاد مواد لبنی ممکن است احتمال دختردار شدن را بالا ببرد.
از سویی دیگر، مادرانی که رژیم غذایی آنها مملوء از سدیم و پتاسیم است، احتمال پسر شدن فرزند آنها بیشتر است.
با اطمینان میتوان گفت تعادل جنسیتی قرنها است که به یک شکل باقی مانده و هیچ چیزی وجود ندارد که بتواند تغییر چشمگیری در آن ایجاد کند. خانوادههایی که همهی فرزندان آنها از یک جنسیت باشد گرچه نادر، اما به لحاظ آماری قابل توضیح هستند. احتمال دختر یا پسر شدن هر بچه ۵۰ درصد است. بنابراین، مثلاً در مورد ۳ فرزند، احتمال پسر شدن همهی آنها ۱۲/۵% یا ۰/۱۲۵ = ۰/۵ x ۰/۵ x ۰/۵ است.