نشان تجارت - باید گفت متاسفانه دیگر موج پنجم کرونا یک احتمال نیست. بلکه کابوسی است که حالا در ابتدای آن قرار گرفته ایم و این کابوس هر روز ترسناکتر می شود.
درباره ورود کشور به موج پنجم کرونا رییسجمهور هشدار داد و تاکید کرد: برای اینکه دچار محدودیتهای قبلی نشویم و شهرها دوباره تبدیل به وضعیت قرمز نشوند نیازمند رعایت کامل پروتکلها هستیم تا دوباره مجبور به اعمال محدودیتهای شدید نباشیم.
رئیسجمهور در این رابطه با تاکید بر ضرورت رعایت کامل دستورالعمل های بهداشتی از سوی مردم و اعمال نظارتهای جدی و دقیق در این زمینه از سوی دستگاههای مسئول و نظارتی بر استفاده از تجربیات گذشته در زمینه مهار موجهای قبلی این بیماری تاکید و اظهار امیدواری کرد بدون اینکه وارد خیز بعدی شویم، توقف سیر نزولی را بهبود ببخشیم و بتوانیم با موج پنجم سریعتر مقابله کنیم که این در سایه رعایت پروتکلها خواهد بود.
استانی که بدترین وضعیت را در ابتدای موج پنجم کرونا دارد استان سیستان و بلوچستان است. واقعیت این است که خبر عبور وضعیت کرونایی در شهرهای استان سیستان و بلوچستان از قرمز به سیاه تیتر اخبار چند روز گذشته بوده و حسب اطلاع واصله دیار یلان و پهلوانان افسانه ای ایران زمین به شهر مردگان تبدیل شده، بیمارستان های استان فاقد حداقل امکانات ابتدایی،مردم سرگردان و مستاصل از درد بی کسی چشم انتظار معجزه نشسته اند!
درباره اقدامات دولتی در استان سیستان و بلوچستان هم امروز خبری منتشر شد مبنی بر اینکه مسئول کمیته کشوری واکنش سریع کووید-۱۹ وزارت بهداشت در جلسه ستاد بحران دانشگاه علوم پزشکی زاهدان اظهار داشت: تیم واکنش سریع وزارت بهداشت با هدف ارزیابی دقیق اوضاع و به اشتراکگذاری تجارب قبلی در استان سیستان و بلوچستان حضور پیدا کرده است.
حمید سوری گفت: در شرایط فعلی واقعبینی و نگاه عالمانه به شرایط، پرهیز از سیاسیبازی و استفاده از همه ظرفیتها برای ثمربخش شدن اقدامات نظام بهداشت و درمان ضرورت دارد.
مشاور وزیر بهداشت افزود: از ابتدای بحران کرونا تا کنون تجربه همهگیری سنگینی در استان سیستان و بلوچستان نداشتهایم و موجهای قبلی به خوبی مدیریت شده است. ویروسهای جهش یافته جدید موسوم به هندی و آفریقایی که قدرت سرایت چند برابری در مقایسه با ویروسهای قبلی دارند، در کنار عدم رعایت شیوهنامههای بهداشتی تعداد موارد مثبت این موج را به بیش از سه برابر موجهای قبلی رسانده است.
آنطور که حسینعلی شهریاری، رییس کمیسیون بهداشت مجلس میگوید، سوء مدیریت در کنترل ورود دلتاویروس از هند و پاکستان، دلیل اصلی این بحران است. او میگوید به حسن روحانی، رییسجمهور نامه نوشته و هشدار داده که همه مرزها با این دوکشور بسته شود اما وزیر بهداشت و وزیر کشور این توصیه را جدی نگرفتهاند و حالا وضع همین شده که میبینید.
به جز سیستان و بلوچستان آمار اعلامی کرونا از سوی وزارت بهداشت می گوید امروز نزدیک به ۱۴ هزار و ۵۰۰ نفر به بیماری کرونا دچار شده اند و این تشخیص قطعی است.
طبق این گزارش از دیروز تا امروز ۱۰ تیرماه ۱۴۰۰ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۱۴ هزار و ۳۰۳ بیمار جدید مبتلا به کووید ۱۹ در کشور شناسایی شد که هزار و ۵۶۰ نفر از آنها بستری شدند. مجموع بیماران کووید ۱۹ در کشور به سه میلیون و ۲۱۸ هزار و ۸۶۰ نفر رسید.
متأسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۱۲۵ بیمار کووید ۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۸۴ هزار و ۳۸۹ نفر رسید. خوشبختانه تا کنون دو میلیون ۸۸۹ هزار و ۹۳۹ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستانها ترخیص شده اند. سه هزار و ۱۸۷ نفر از بیماران مبتلا به کووید ۱۹ در بخشهای مراقبتهای ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند. تا کنون ۲۳ میلیون و ۷۲۲ هزار و ۹۱ آزمایش تشخیص کووید ۱۹ در کشور انجام شده است.
متخصصان هم در هشدارهای خود می گویند کشور وارد موج پنجمی شده که به خاطر شیوع واریانت دلتای کرونا دارای ابعاد گسترده تری از امواج گذشته است. در این رابطه بابک عشرتی، اپیدمیولوژیست، گفت: ویروس دلتا به دلیل بالا بودن میزان چسبندگی، قدرت بیماری زایی و انتقال فرد به فرد بیشتری دارد.
درباره این جهش خطرناک هم مدیر سلامت محیط کار دانشگاه علوم پزشکی اردبیل گفت: سرعت انتشار ویروس کرونای دلتا که ترکیبی از هندی و آفریقایی است، هشت برابر کرونای معمولی است.
حتی در تهران هم خبرها می گویند میزان بستری بیماران کرونایی نسبت به گذشته افزایش داشته است. در این رابطه معاون درمان ستاد مقابله با کرونا در تهران گفت: با رشد ۱۰ درصدی مبتلایان به کرونا در تهران موج پنجم کرونا از هفته گذشته شروع شد.نادر توکلی با اشاره به این که موج پنجم کرونا زنگ خطر مهمی برای تهران است، عنوان کرد: خطر افزایش تعداد مبتلایان به کرونا بیشتر از چیزی است که امروز وجود دارد.
معاون درمان ستاد مقابله با کرونا در تهران با اشاره به این که پیک چهارم کرونا از ۱۰ فروردین تا ۱۰ خرداد ماه پابرجا بود، تصریح کرد: آمار شیوع ویروس کرونا از ۱۰ خرداد ماه امسال تا چند روز پیش روند کاهشی نداشته [ثابث بوده] و از هفته گذشته شیب صعودی به خود گرفته است. تعداد مرگ و میر ویروسِ جهشیافته نسبت به ویروسهای سال گذشته کمتر است.
توکلی با اشاره به این که قدرت انتقال ویروس جهشیافته بیشتر از سایر نسخهها است، اظهار داشت: عفونتزایی ویروس جدید کرونا به شدت افزایش یافته است.