نشان تجارت - مرتضوی، رئیس انجمن آردسازان و رئیس کانون صنایع غذایی کشور با بیان اینکه قیمت آرد تغییری نکرده است، گفت: آرد به همان قیمت قبلی فروخته میشود و با وجود اینکه نرخ خرید تضمینی بالا رفته، اما سوبسیدی که دولت برای نرخ فروش آرد اختصاص داده به عدد بی سابقه ۳۰ هزار میلیارد رسیده است.
وی با اشاره به اینکه قیمت نان فقط متاثر از قیمت آرد نیست افزود: با توجه به ثابت ماندن نرخ آرد در سه سال اخیر الان اثر قیمت آرد در نرخ نان فقط حدود ۲۷ درصد است و مابقی مربوط به سایر هزینهها اعم از پرسنل کاری و دستمزد و ابزارآلات و انرژی و اجازه نانوایی و ... است.
رئیس انجمن آردسازان اظهارکرد: با توجه به اینکه نرخ تورم هزینههای تولید بیش از ۳۰ درصد است لذا در سه سال گذشته که قیمت نان تغییری نکرده هزینههای تولید هم سه تا ۳۰ درصد افزایش یافته که این باید به نانوایی برگردد.
مرتضوی با بیان اینکه اگر هزینههای نانوایی تأمین نشود چانهها نان هم کوچک و بی کیفیتتر میشود گفت: البته مردم حق دارند که نگران گرانی کالا و به ویژه نان باشند، اما دکان نانوایی هم هزینههایی دارد که باید تأمین شود.
رئیس کانون صنایع غذایی کشور با اشاره به افزایش ۴۰ درصدی نرخ هزینههای تولید گفت: نرخ آرد ثابت مانده، اما سایر هزینههای نانوایی افزایش پیدا کرده که باید محاسبه شود.
در ادامه، دکتر ذبیح الله اعظمی ساردویی، عضو کمیسیون کشاورزی مجلس با اشاره به اینکه آخرین افزایش قیمت نان مربوط به آبان ۹۸ بود گفت: نانوایان سرخود، قیمت نان را به بهانه افزایش دستمزد و حاملهای انرژی گران کردند.
وی به جلسه روز گذشته مجلس با وزیر صمت و وزیر جهاد کشاورزی اشاره کرد و گفت: وزیر صمت در این جلسه عنوان کردند که هیچ افزایش نرخی از سوی وزارت صمت و ستاد تنظیم بازار صورت نگرفته است.
اعظمی عنوان کرد: قرار بر این شد که یک هیئت سه نفره از وزارت جهاد کشاورزی، وزارت صمت و کمیسیون کشاورزی مجلس تشکیل شود تا موضوع ضایعات و کیفیت نان و قیمت پیشنهادی بران نان را بررسی کنند که یک ماه آینده و بعد از انتخابات یعنی در تیرماه در دستور کار کمیسیون قرار خواهد گرفت.
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس با اشاره به اینکه در تعیین قیمت نان باید هزینههای تولید و تورم و دستمزد را هم در نظر داشت گفت: سفرههای مردم خیلی کوچک شده بطوریکه برخی خانوادهها نان قرضی میگیرند.
همچنین بیژن نوروزمقدم رئیس اتحادیه نانوایان سنتی تهران گفت: نان، تنها کالایی است که در ۸۴ ماه گذشته فقط یک بار افزایش قیمت داشته که آن هم در حد تعدیل قیمت بود.
وی افزود: طبق مصوبه مورخ ۲/۱۲/۱۳۸۴ شورای اقتصاد و اصلاحیه آن در سال ۸۵، باید هر ساله کارگروهی با مسئولیت معاون وزیر بازرگانی و مدیرعامل سازمان حمایت و نمایندگان شرکت بازرگانی دولتی قیمت نان را بررسی و در استان تهران تعیین قیمت کنند.
نوروزمقدم با بیان اینکه هیچ دعوتی از ما برای شرکت در این کارگروه ملی آرد نان نشده گفت: از زمانی که کارگروه مسئولیت را به گردن استانداران انداخت و خودش تصمیمی نگرفت ما جلسات متعددی در استانداری داشتیم و آنالیزها را ارائه کردیم.
رئیس اتحادیه نانوایان سنتی تهران با بیان اینکه طبق آنالیزها قیمت نان باید دو برابر شود گفت: مسئولان دولتی هر سال طرف مردم را میگیرند.
نوروزمقدم گفت: نانوایان از شریفترین افراد جامعه هستند و در همین هفت سال که حاضر نشدند خللی در قیمت نان به وجود بیاورند یعنی کار خودشان را انجام میدهند، اما الان وضعیت طوری است که برای روشن نگه داشتن چراغ نانوایی یا باید افزایش نرخ داشته باشند یا اینکه کم فروشی کنند که اکثریت این قشر حاضر به کم فروشی نیستند.