کد خبر: ۲۸۱۶۰
۰۹:۱۹ -۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۰
علی رجبی برزآبادی، رئیس اتحادیه صنف فروشندگان لبنیات تهران بیان کرد
رئیس اتحادیه صنف فروشندگان لبنیات تهران معتقد است: افزایش ۳۹ درصدی حقوق و دستمزد، گرانی ۳۵ درصدی هزینه حمل و نقل، افزایش ۲۰ درصد‌ی هزینه آب وبرق، گرانی ۲۵ درصدی اجاره بهای واحد‌های صنفی و همچنین افزایش ۴۰ درصدی ظروف بسته بندی و سایر هزینه‌های تحمیلی قطعاً برقیمت مواد لبنی تأثیر گذار خواهد بود.

افزایش قیمت شیر خام

نشان تجارت - چند سالی است که کارشناسان خطر جدی سلامت مردم را به دلیل کاهش مصرف لبنیات هشدار داده اند.

نرخ محصولات لبنی تا جایی افزایش داشته که به گفته مسئولین، شیر و سایر محصولات آن از سبد بیشتر اقشار به ویژه قشرآسیب پذیرو متوسط جامعه حذف شده است.

تولید کنندگان عامل گرانی محصولات لبنی را افزایش هزینه‌های تولید و از همه مهمتر قیمت شیر خام می‌دانند.

سال ۹۹ قیمت شیرخام، ۸۰ درصد افزایش پیدا کرد. افزایش قیمت شیرخام برای گرانی لبنیات و خارج شدن محصولات لبنی از سبد خانوار‌ها دلیل قانع کننده‌ای است. البته بخش عمده‌ای قیمت محصولات لبنی به صورت دستوری تعیین می‌شود.

برای سال جدید دولت بازهم قصد افزایش نرخ شیرخام را دارد. این افزایش قیمت چه میزان روی قیمت محصولات لبنی تاثیر می‌گذارد؟

در همین رابطه علی رجبی برزآبادی، رئیس اتحادیه صنف فروشندگان لبنیات تهران گفت: با توجه به وضعیت معیشتی حاکم بر جامعه تقاضای خرید لبنیات از سوی مردم کاهش یافته است.
وی تصریح داشت:افزایش قیمت شیرخام وسایر ملزومات در این صنف برقیمت نهایی مواد لبنی تحمیل شده است.

رجبی برزآبادی ادامه داد: ‌سال جاری همراه با افزایش تورم سالیانه آغاز شد. افزایش ۳۹ درصدی حقوق و دستمزد، گرانی ۳۵ درصدی هزینه حمل و نقل، افزایش ۲۰ درصد‌ی هزینه آب وبرق، گرانی ۲۵ درصدی اجاره بهای واحد‌های صنفی و همچنین افزایش ۴۰ درصدی ظروف بسته بندی محصولات لبنی و سایر هزینه‌های سربار، مواردی است که قطعاً برقیمت مواد لبنی تأثیر گذار خواهد بود.

به گفته این فعال صنفی، قیمت لبنیات با توجه به این موارد هنوز به ثبات نسبی نرسیده است؛ چراکه از ابتدای سال زمزمه افزایش مجدد قیمت شیر خام نیز شنیده می‌شود.

وی در ادامه بیان داشت: مشکل تأمین نهاده‌های دامی عامل اصلی قیمت شیر خام است. متأسفانه ادامه این اهمال کاری‌ها تأثیرزیادی بر قیمت نهایی مواد لبنی خواهد گذاشت.

رئیس اتحادیه صنف فروشندگان لبنیات تهران تأکید داشت: تا ۱۰ -۱۵ روز آینده قیمت شیر خام تعیین تکلیف می شود.

وی با احتمال افزایش مجدد قیمت شیر خام گفت: از سوی دیگر شاید دولت با حمایت‌های خود مانع افزایش قیمت شیر خام شود. در این صورت خوشبینانه می‌توان همین قیمت‌های فعلی را حفظ نگه داشت.

این فعال صنفی ادامه داد: واحد‌های صنفی تحت پوشش اتحادیه، شیرخام را با نرخ آزاد تهیه می‌کنند. قیمت مصوب شیرخام دولت مربوط به کارخانه‌های لبنی می‌باشد. صنوف فروشندگان لبنیات تهران برای دریافت شیر خام باید چند آیتم را در نظر بگیرند.

وی تصریح داشت: ابتدا حجم دریافت شیرخام این واحد‌های تولیدی است. حجم دریافتی شیر این واحد‌های تولیدی به مراتب کمتر از کارخانه‌های تولیدمواد لبنی است.

رجبی برزآبادی ادامه داد: موضوع دیگر تفاوت برد مسافت واحد‌های صنفی با دامداری هاست. کارخانه‌های تولید لبنیات در نزدیکی دامداری‌ها راه اندازی شده است. اما واحد‌های تولیدمواد لبنی در شهر‌ها و با فاصله زیاد از دامداری‌ها مشغول به فعالیت می‌باشند.

رئیس اتحادیه صنف فروشندگان لبنیات تهران تأکید داشت: از این رو هزینه حمل شیر خام نیز به مراتب متفاوت‌تر و گران‌تر از کارخانه‌ها برای این واحد‌های صنفی تعیین می‌شود.

وی افزود: از سوی دیگر کارخانه‌ها با دامدار‌ها قرارداد دارند. این موضوع برای دامدار و کارخانه دار مرقون به صرفه است. درحالی که قرارداد صاحبان واحد‌های صنفی با توجه به میزان دریافت شیررقیب ضعیفی در برابر کارخانه داران است.

این فعال صنفی با تأکید براینکه واحد‌های صنفی فروشندگان لبنیات شیر خام رابه قیمت هرکیلو ۵ هزاو ۷۰۰ تا ۶ هزار و ۱۰۰ تومان از دامداران خریداری می‌کنند، گفت: این در حالی است که نرخ مصوب سازمان تنظیم بازار ۴ هزار و ۹۰۰ تومان است.

وی تصریح داشت: البته این رقم اعلامی تنظیم بازار مربوط به قیمت شیر خام درب دامداری است. هزینه حمل، بارمیکروبی، جایزه چربی و سایر هزینه‌ها به این رقم افزوده می‌شود.

رجبی برزآبادی تأکیدداشت: اگر درسال جاری بحث تأمین نهاده‌های دامی به موقع حل شود، شاید بتوانند تا حد زیادی از جهش قیمت مواد لبنی جلوگیری کنند.

به گفته رئیس اتحادیه صنف فروشندگان لبنیات تهران، هنوز در سال جاری به طور رسمی هیچ افزایش قیمتی برای محصولات لبنی اعلام نشده است. اما با توجه به مشکلات و افزایش هزینه‌های تولید، قیمت محصولات لبنی با افزایش چشمگیری روبرو خواهد شد.

رئیس اتحادیه فروشندگان لبنیات درپاسخ به این سوال که کرونا چه تأثیری بروضعیت واحد‌های این صنف گذاشته، گفت: بازار مواد لبنی رکود خاصی را تجربه می‌کند. زمانی که درجامعه ساخت و ساز دچار رکود می‌شود کلیه صنوف نیز با این مسئله درگیر خواهند شد و بازار لبنیات نیز از این قضیه مستثنی نخواهد بود.

وی ادامه داد: نباید اجازه حذف لبنیات از سبد خانوار‌ها به عنوان ارزان‌ترین کالای مورد نیاز مردم داده شود.

این فعال صنفی اشاره داشت: سرانه مصرف سالانه لبنیات مردم حدود ۸۰ کیلو بوده است. اما برآورد‌ها کاهش این میزان مصرف را نشان می‌دهد. مصرف سالانه لبنیات به دلیل مشکلات اقتصادی بسیار کاهش یافته و به ۶۵ کیلو در سال رسیده است.

منبع: اقتصاد24
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار
گوناگون