کد خبر: ۲۷۸۴۹
۱۳:۳۴ -۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۰
در شرایطی که کرونا کسب کار‌های خُرد را له کرده است، دولت اقدام قابل توجه‌ای برای حمایت از این قشر به عمل نیاورده تا آن‌ها علاوه بر ضرر و زیان‌های مالی با چک‌های برگشتی نیز مواجه شوند.

برگشت چک ها

نشان تجارت - کرونا بیماری مرگباری که طی حدود یک سال و نیم اخیر نه تنها جان سه میلیون و ۳۰۰ هزار نفر را در سراسر دنیا گرفته و حدود ۱۵۴ میلیون را به این بیماری مبتلا کرده است بلکه باعث فروپاشی خیلی از مشاغل و خانوار‌ها به دلیل بیکاری و بی سرپرستی و ... شده است. این بیماری خطرناک در قالب سفیر مرگ به جای جای کره خاکی سفر می‌کند تا تهدید کننده جان و مال بشری شود.

کرونا بخشی از مشاغل و کسب و کار‌ها را از سکه انداخت

بیماری خطرناک کووید ۱۹ متاسفانه تاکنون باعث مرگ ۷۲ هزار نفر از هموطنانمان نیز شده و خیلی از مشاغل و کسب و کار‌ها را یا نابود و یا از سکه انداخته است.

در ایران محدودیت‌های کرونایی ایجاد شد، اما توجهی از سوی دولت به ضررو زیان کسبه و مغازه داران و یا جمعیت کثیری که خدمات رسان هستند نشد، این موضوع باعث شد تا خیلی از مشاغل ورشکسته، تعطیل شوند و یا تعدیل نیرو کنند.

اما خیلی از کشور‌های دنیا با برنامه ریزی درست و البته برای حفظ سلامت و اهمیت به جان شهروندانشان برای عبور و مهار این مرض سخت کشنده متحمل هزینه‌های فراوان مالی شدند تا در حین ایجاد محدودیت‌های کرونایی در زمان تعطیلی صنوف و مشاغل یارای مردم شوند. در ایران، اما محدودیت‌های کرونا ایجاد شد، ولی توجه‌ای به ضرر و زیان کسبه و مغازه داران و یا جمعیت کثیری که خدمات رسان هستند نشد این موضوع باعث شد تا خیلی ازمشاغل تعطیل شوند و یا تعدیل نیرو کنند.

صدمه جدی کرونا به مشاغل گروه ۱ و ۲

البته بخش عمده‌ای از این قشر با تعطیلات مشاغل گروه ۱ و ۲ صدمه جدی دیدند و بعضا با برگشت چک‌هایی که پیش بینی نمی‌کردند به این روز‌ها دچار می‌شوند شده اند. دولت نیز هیچ اقدام حمایتی از این قشر نکرده است جز اینکه اخیرا معاون اقتصادی رییس جمهور خبر از مهلت ۲۰ روزه استمهال چک‌های برگشتی در سال جاری داده است. خبری که به دلیل مهلت و مدت زمان اندک آن همراه با تعطیلاتی که ادامه دار است، کار ساز نیست و از طرفی فکری به حال افرادی که چک‌ها را صادر کرده اند و معلوم نیست همچون افرادی که چک دریافت کرده اند در چه شرایطی باشند نیز در این زمینه نشده است.

تعطیلی مشاغل فشار زیادی به فعالان بخش خدمات، کسبه و خیلی از صنوف وارد کرده است چرا که این قشر ماهانه کرایه‌های سنگینی را باید به صاحبان مغازه پرداخت کنند از طرفی نیز، چون این بخش کالا و یا اجناس را با چک تهیه کرده اند دچار مشکل فروش و کسب درآمد شده و در پاس کردن چک‌ها ناتوان مانده اند.

«همایون سامح نجف آبادی» در گفتگو با خبرگزاری «بازار» راجع به کم توجهی‌های دولت به حمایت از مشاغل و کسب وکار‌های خرد، مغازه ها، کارگاه‌ها و ... در شرایط وضعیت قرمز و نارنجی کرونایی اظهارداشت: تعطیلی مشاغل فشار زیادی را به فعالان بخش خدمات، بخصوص کسبه و خیلی از صنوف وارد کرده است چرا که این قشر ماهانه کرایه‌های سنگینی را باید به صاحبان مغازه پرداخت کنند از طرفی نیز، چون این بخش کالا و یا اجناس را با چک تهیه کرده اند بنابراین الان با توجه به تعطیلی کرونایی دچار مشکل فروش و کسب درآمد شده و در پاس کردن چک‌ها ناتوان مانده اند.

حمایت دولت از مشاغل در شرایط کرونایی در خیلی از کشور‌های دنیا

وی با بیان اینکه بیماری کووید ۱۹ حدود ۲ سال است جهان را در بر گرفته و صدمات زیادی را به اقتصاد و سلامت کشور‌های دنیا وارد کرده است، اظهارداشت: البته خیلی از کشور‌ها با مواجهه با این بیماری کشنده سلامت را در اولویت قرار دادند و با ارایه راهکار‌های خاص اصولی حمایت‌های خود را در در قالب پوشش خدمات بیمه ای، پرداخت پول نقد و تهیه اقلام مصرفی و بهداشتی برای جبران هزینه مشکلات ناشی از بروز این بیماری بکار گرفتند، اما متاسفانه در ایران خیلی به این موضوع توجه نشد و با وجود محدودیت‌ها و به دنبال آن تعطیلی برخی از مشاغل، اما بانک‌ها همچنان در حال فعالیت هستند.

خیلی‌ها معتقدند که دولت و در ذیل آن بانک مرکزی باید نسبت به استمهال چک‌ها دستورات لازم را ارایه کنند، این اقدام هر چند راهکاری درست در راستای تامین منابع برای پاس شدن چک‌ها است، اما باید آن سمت دیگر قضیه یعنی افرادی که چک را صادر کرده اند نیز دیده شود.

این نماینده دوره یازدهم مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: خیلی‌ها معتقدند که دولت و در ذیل آن بانک مرکزی باید نسبت به استمهال چک‌ها دستورات لازم را ارایه کند این قدام هر چند راهکاری درست در راستای تامین منابع برای پاس شدن چک‌ها است، اما باید آن سمت دیگر قضیه یعنی افرادی که چک را صادر کرده اند نیز دیده شود چرا که شاید آن‌ها نیز گرفتار باشند و برای حصول منابع از طریق چک‌های صادره برنامه ریزی کرده باشند.

کرونا در صورت بی توجه‌ای به پروتکل‌های بهداشتی همچنان ادامه دارد

سامح یح نجف آبادی ادامه داد: در شرایطی که کشور دچار همه گیری کروناست، بنابراین تنها راه برای قطع زنجیره انتقال ویروس کرونا و بازگشت تدریجی به روال عادی پایبندی عموم به پروتکل‌های بهداشتی و فاصله گذاری‌های اجتماعی است تا شهر‌ها از وضعین قرمز و نارنجی کرونا خارج و کسب وکار‌ها دوباره با حفظ دستورالعمل‌ها لازم رونق گیرند. چرا که کرونا در صورت بی توجه‌ای مردم به پروتکل‌های بهداشتی همچنان ادامه دارد.

دیروز معاون اقتصادی رئیس جمهور اعلام کرد: براساس تصمیم ستاد ملی کرونا مقرر شد در بازه زمانی یکم تا ۲۰ اردیبهشت بانک‌ها و موسسات اعتباری از صدور گواهی عدم پرداخت چک اجتناب کنند. همچنین مقرر شده محاکم و ضابطان قضایی از اجرای پرونده‌های چک در این بازه زمانی خودداری کنند. مهلت پرداخت مالیات بر عملکرد و مالیات بر ارزش افزوده سال ۹۹ تا پایان خرداد ۱۴۰۰ تمدید شده است.

محمد نهاوندیان با بیان اینکه محاکم و ضابطین قضایی هم باید از صدور اجراییه در این موارد و اجرای آن‌ها خودداری کنند، گفت: یک فرصتی را ایجاد کردیم تا این شرایط غیر عادی بهبود یابد. ممکن است بعضی از واحد‌ها نتوانسته باشند مالیات بر عملکرد و مالیات بر ارزش افزوده سال ۹۹ خود را پرداخت کرده و اقساط معوق داشته باشند بنابراین مهلت پرداخت تا پایان خرداد ۱۴۰۰ امهال شد.

منبع: بازار
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
نبض بازار
گوناگون