نشان تجارت - این روزها با توجه به نزدیک شدن به ایام جشن نوروزی بازار پارچه بر خلاف سالهای گذشته حال و هوای خوبی ندارد و تار و پود پارچه با رکود و تورم تنیده شده است.
کاهش قدرت خرید مردم و ادامه شیوع بیماری کرونا بازار پارچه را به سمتی کشانده که فعالان این رسته شغلی متضررشده و راهی جزء تعطیلی واحدهای صنفی خود نداشته اند.
محمد حسین نورایی آشتیانی، رئیس اتحادیه پارچه فروشان تهران گفت: سناریوی گرانیها به بازار پارچه رسیده و در سال جاری مردم برای خرید پارچه رغبتی ندارند.
وی تصریح داشت: هرچند لباس و سایر نیازها ازجنس محصولات نساجی یکی از الزامات به حساب میآید، اما شرایط قدرت خرید مردم به جایی رسیده که کمتر به سراغ خرید پارچه میروند.
به گفته این فعال صنفی، پرده، رومبلی و سایر محصولات تولیدی در این رسته از صنوف به دلیل افزایش هزینهها امروز به کالای لوکس تبدیل شده است .
نورایی آشتیانی ادامه داد: طبق سنوات گذشته در سه ماه پایان هر سال خرید مردم برای مایحتاج منازل خود به بازار فروش پارچه، پرده و رومبلی افزایش مییابد، اما امسال به دلیل رکود اقتصادی این اقدام به شدت کاهش یافته است.
رئیس اتحادیه پارچه فروشان تهران گفت: ادامه شیوع کرونا نیز یکی دیگر از علتهای رکود در بازار فروش پارچه بوده است چراکه مردم به دلیل نگرانی ازابتلا به این بیماری ترجیح میدهند از خانه کمتر بیرون بروند.
وی یادآور شد: عدم برگزاری مهمانیها، جشنهای عروسی و سایر جشنها روند کاهش خرید پارچه را شدت داده است از این رو انتظار میرود تا زمانی که این بیماری کنترل نشود شرایط بازار این محصول همچنان پُر تنش باقی بماند.
این فعال صنفی یادآور شد: مردم برای تهیه پارچههای مورد نیاز اقدام به خرید اینترنتی میکنند که بخشی از این فروشندگان مجازی فعالان این صنف نیستند و باعث برهم زدگی در این رسته شغلی شده اند.
نورایی آشتیانی در پاسخ به این سوال که استقبال مردم از پارچههای خارجی بیشتر است یا تولیدات داخلی گفت: گرانی ارز و کاهش توان مالی مردم، بازار خرید پارچههای وارداتی را تنها برای یک قشر خاص حفظ نگه داشته این در حالی است که بازار پارچههای تولید داخل نیز در کسادی بسر میبرد.
به اعتقاد این فعال صنفی؛ به دلیل افزایش هزینههای اولیه تولید، قیمت پارچه تولید داخل به شدت افزایش یافته و در برابر این موضوع، رقابت با پارچههای وارداتی رابشدت کاهش داده است چراکه در حال حاضر پارچههای داخلی ووارداتی از لحاظ قیمت تفاوت چندانی ندارند.
رئیس اتحادیه پارچه فروشان تهران میگوید:قیمت انواع محصولات پارچه نسبت به سال گذشته با افزایش ۱۰۰ درصدی مواجه بوده است که این موضوع شرایط را برای صنوف فعال در این بخش را بسیار سخت کرده و فاجعهای کم نظیر رادر این بازار به وجود آورده است.
نورایی آشتیانی با اشاره به اینکه ۲۵۰۰ واحد فعال مجوز دار در این رسته شغلی امسال با مشکلات زیادی روبرو بوده اند گفت: بیش از ۱۵ درصد از این واحدهای فروش پارچه به دلیل گرانیها و واردات بی رویه و از همه مهمتر افزایش اجاره بها ناچار به تغییر شغل داده اند و دیگر توان ادامه کار در این بخش را نداشته اند.